JobTeaser: Rekruttering til generasjon Z

Nicolas Lombard og Adrien Ledoux er to suksessrike grunnleggere som egentlig aldri ønsket å bli en. En av dem drømte (og hemmelighet gjør det fremdeles) om å bli gartner og å grave i sengen, den andre så på seg selv som en pilot i cockpiten. Ikke desto mindre kom de unge franskmennene på ideen til JobTeaser – i dag den ledende rekrutteringsplattformen for studenter og nyutdannede i Europa, som landet i 2019 på listen over 40 high-performance start-ups utgitt av La French Tech og Bpifrance ,

«Vårt oppdrag er å styrke den nye generasjonen til å finne det rette stedet i samfunnet,» forklarer Adrien Ledoux i et intervju med LEAD om den totale ideen om selskapet sitt. Målet med JobTeaser er «å forberede den nye generasjonen til å nå sitt fulle potensiale, å realisere seg selv og sette sitt preg på verden.» Plasseringer som Next40Index med et så høyt mål er tydelig et viktig signal for at alle ansatte skal være på rett vei med forretningsidéen og arbeidsmåten.

Ungdommer i Europa er positive til fremtiden

Deres egne fremtidsvisjoner var ikke alltid så klare for de to gründerne: I 2008 ble Adrien Ledoux og Nicolas Lombard kjent med hverandre i et konsulentfirma – i jobber som så bra ut på CV-en deres, men som ikke oppfylte begge deler. Blant annet førte denne opplevelsen til at de fant JobTeaser: de ønsket å opplyse unge mennesker, slik at de er bedre forberedt på karriereoppstarten og kan finne ut mer nøyaktig hva de vil.

utstilling

Elleve år senere har arbeidsverden endret seg radikalt: ifølge noen studier eksisterer ikke 85 prosent av jobbene som vil bli tilgjengelige i 2030 i dag. Unge mennesker i Europa er positive til fremtidens arbeid: «Det de er optimistiske med, er nye teknologier, nye styringsmetoder og bedriftsverdier,» sier Ledoux, som trakk denne innsikten fra en WISE-studie publisert av JobTeaser med Ipsos.

Mer om: Moderne rekruttering – Big Data for Big Talents

Grunnleggende foto
De to gründerne Nicolas Lombard og Adrien Ledoux (Bilde: JobTeaser)

Lønnen er fortsatt det viktigste kriteriet

Uansett hva fremtiden måtte bringe, på noen måter er målene til Gen Z forskjellige fra de for ti, tjue eller tretti år siden – da deres fremtidige sjefer nettopp tok sine første skritt i arbeidslivet: «I motsetning til hva man ofte tenker om denne generasjonen I følge vår studie forblir lønnen i hvert land det viktigste kriteriet – etterfulgt av en personlig balanse mellom arbeid og arbeid, «sier Adrien Ledoux. «Dette blir fulgt av karriereperspektivet for den unge generasjonen, som deler tredjeplassen med meningslivet i arbeidslivet.»

I dag brukes JobTeaser av rundt 2,5 millioner unge fagpersoner i 19 land. For studenter og nyutdannede tilbyr den skybaserte plattformen muligheten til å bli kjent med egnede arbeidsgivere basert på muligheter, verdier eller fremtidige ambisjoner. I tillegg kan de forberede seg med intervju- og karriereeksperter og blir oppfordret til å komme i kontakt med selskaper.

Konfirmantene mangler ikke fleksibilitet: «De fleste unge mennesker er villige til å jobbe i en annen by enn sin egen, og franskmennene og spanjolene er for tiden de mest mobile: hvert sekund ville være villige til å jobbe utenfor sitt eget land og til og med utenfor EU. Engelskmenn og tyskere er mer behersket her. «

Det som mangler mer for nyutdannede er erfaring – for eksempel å korrekt vurdere kravene til en jobb og bestemme om stillingen kan være den rette på lang sikt: «Én av to ungdommer føler seg ikke klare til å komme inn på arbeidsmarkedet etter endt utdanning «sier Ledoux. Og enda mer: «88 prosent ønsker bedre støtte i karrierevalget, arbeidserfaring er nøkkelen til å hjelpe studenter inn i arbeidsmarkedet, og 97 prosent av studentene anser det som viktig å forberede dem på fremtidens arbeid.»

Mer om: Tidsskiftede intervjuer er den nye HR-trenden

It’s a Match: 70 000 selskaper er representert på plattformen

Mer enn 600 partneruniversiteter jobber nå med JobTeasers gratis karrieresenterplattform, som er integrert med intranettet for å maksimere studentengasjement. På den andre siden er det 70 000 selskaper, blant dem Deutsche Bahn, Zalando, BASF, Lufthansa eller L’Oréal, som er representert på JobTeaser-profilen sin med flere ledige stillinger.

Ved å samle data fra unge fagpersoner som beliggenhet, studieprogram, interesser osv., Kan de bruke live messenger og video for å utveksle informasjon med kandidater og dermed motta applikasjoner som passer dem. Ganske slags Tinder for å finne en jobb, som ifølge Ledoux kan sørge for kamper på mange områder: «Vi rekrutterer til alle stillinger, fra IT til kundeforhold, markedsføring til forskning og innovasjon, og vi mottar mange applikasjoner fra dyktige mennesker fra alle områder som selv hadde orienteringsvansker, og ofte ble jobben bestemt etter et møte eller en praksisplass. «

Det er i dag 250 ansatte som jobber for JobTeaser

Ledoux og kollegene i JobTeaser ønsker å videreutvikle og skalere orienteringsemnet for valg av karriere – og ikke begrense seg lokalt:

«Generelt sett bygger vi europeiske lag som samsvarer med våre ambisjoner.» Den ambisjonen knytter selvfølgelig ressurser: «I dag har vi 250 ansatte, hvorav 50 jobber utenfor Frankrike, og vi planlegger å ha et team på 400 innen utgangen av 2020, og tredoble størrelsen på teamet vårt utenfor Frankrike.»

Hvor vanskelig er det å holde seg til en vanlig grunnide med en slik bedriftsstørrelse, spredt over hele Europa? «To ting er veldig viktige for oss: vi har et oppdrag å hjelpe unge talent med å finne karrieren deres, et fokusert team og sterke verdier som vi deler i teamene våre, som begge er dypt innebygd i vårt DNA,» sier Ledoux , «Hos JobTeaser har vi utviklet et verdier forkortelse: HEAT, som står for ydmykhet, engasjement, smidighet og entusiasme. Å sikre at teamet vårt legemliggjør disse verdiene og kan gi dem videre til våre kontorer i utlandet er en viktig suksessfaktor.»

Mer om: Ser du etter en jobb? 7 tips for årtusener

Hvordan investeres de ferske 50 millionene?

JobTeaser mottok nylig finansiering på 50 millioner euro fra investeringsfondet Highland Europe for å etablere seg ytterligere i karriererådgivning og rekruttering av unge talenter i Tyskland.

Denne investeringen skal bidra til ytterligere milepæler: «For det første å fortsette å demokratisere praksisplasser og sysselsettingsmuligheter ved å styrke vårt økosystem i Europa: flere høyskoler for å nå så mange studenter og unge kandidater som mulig, flere selskaper for å gi dem enda flere muligheter i rekruttering. «

For det andre søker teamet ledet av Lombard og Ledoux å gjenoppfinne karriereveiledning for unge talenter og hjelpe dem til å ta bedre avgjørelser: «Dette starter med å hjelpe unge mennesker å bli bedre kjent med hverandre og definere sine faglige mål og mål,» forklarer Ledoux.

«Dette er viktig fordi arbeidet du gjør er en stor del av det du er, du jobber åtte timer om dagen, og det er det første spørsmålet du stiller noen du nettopp har møtt Imidlertid er beslutninger ofte standard eller til og med blinde, og for mange unge starter sin første jobb i autopilot-modus uten å tenke på hva de virkelig elsker og hva de er best på. «

Forskning og utvikling for sikkerhet i orienteringsfasen

Den tredje milepælen er å investere i forskning og utvikling for å bruke innovative verktøy for å hjelpe unge mennesker å bli bedre kjent med seg selv og arbeidsverdenen. Et av disse verktøyene er allerede i bruk: Marco-verktøyet identifiserer verdiene, interessene og driverne for karrieremotivasjon og er for tiden i betatesting.

I løpet av en måned rapporterte Ledoux-plattformen at det var mer enn 10.000 deltakere uten reklame, hvorav 92 prosent fylte ut spørreskjemaet og fikk tilgang til hele rapporten. Ledoux er stolt av denne utviklingen: «For oss viser dette behovet for å gi så mange mennesker som mulig gratis verktøy for å bli bedre kjent med hverandre og ta bedre beslutninger for sin egen fremtidige karriere.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *