Programmatisk annonsering: Annonsører frykter svindel og kompleksitet

Programmatic Advertising og datadrevet markedsføring har blitt standarden og ikke unntaket. I følge estimater fra IAB Europe, forventes Programmatics andel å vokse til mer enn 90 prosent innen 2023. Men den niende utgaven av d3con viste også at annonsører står overfor store utfordringer. Forlag, teknologi- og løsningsleverandører samt foreninger har fremdeles noen harde nøtter å sprekke.

Annonsørenes rolle og medansvar

Den første teaseren, Craig Silverman fra Buzzfeed, presenterte sin ad hoc keynote-annonse Fraud (online-reklamesvindel). Ved hjelp av konkrete eksempler viste den kanadiske journalisten hvor enkelt det er for leverandører og kunder å lage svindel. Sofistikerte mekanismer, for eksempel skjulte bannervideoer som kjører bak et billig reklamebanner, sluker ikke bare brukernes batteriytelse og datavolum.

utstilling

Annonsesvindel utgjør 20 milliarder dollar i estimerte skader på den amerikanske reklamebransjen, og Silverman anslår at svindel utgjør 20 til 30 prosent av totalen. «For mye,» sier han – og tar også annonsørene i forpliktelsen som gjør saken til en sjef for sjefen, straffeforfølger og skal ikke feie under teppet. På tips.buzzfeed.com kan du også gi ham anonym informasjon om svindlere.

Silverman innså også indirekte temaet for årets d3con: «Annonsørenes rolle og medansvar». Fordi disse har det ganske i hånden for å være med på å forme markedet. Enten det er viktige spørsmål som forenkling og konsolidering av løsninger, fastsettelse av standarder for nøkkeltall – eller emner som internt og outsourcing, den tilknyttede fremtidige betydningen og rollen til byråer eller de inngjerdede hagene, åpenhet, kunnskap og innovasjon, den nasjonale så vel som utsikten over hjemmekanten bestemte diskusjonene.

«Alle som ber om penger, må kunne forklare hva»

Som med dataeierskap, har de også andre problemer i hånden for å legge press på markedet. Uwe Storch, mediesjef i Ferrero og nestleder i organisasjonen av annonsørene i merkeforeningen (OWM), refererte imidlertid også til grensene for reklamekunder og oppfordrer til mer åpenhet. «Alle som ber om penger, må kunne forklare hva de er til, og vi må alle være mer ærlige med hva vi kan gjøre,» sier Storch.

Totalt sett var arrangøren Thomas Promny fornøyd med at enda flere annonsører i år burde vært på d3con – som foredragsholder og som besøkende. «Årets d3con har vist at reklamebransjen nå har kommet på bred front innen programmatisk markedsføring,» sier Promny.

Ikke bare merker som BMW, Montblanc, Rollei, A.T.U eller Schneider Elektrik viste hvordan man kan bruke programmatisk reklame for å øke effektiviteten og målgruppespesifikk historiefortelling i innkjøpsprosessen i det såkalte toppannonsørpanelet. I mange diskusjoner har annonsører stilt klare krav når det gjelder å forenkle løsninger og systemer.

Også interessant: La oss snakke programmatiske

Neste år feirer d3con tiårsjubileum

Dette er spesielt viktig hvis andre kanaler som Digital Out of Home, Addressable TV eller Digital Radio er integrert i Programmatic Advertising. Leonie Hönisch, Digital Brand Manager DACH i Alpro, sa klart og tydelig at det ikke ville være nødvendig å legge til enda mer data og løsningssiloer til hver eneste kanal, men at det skulle utvikles en omfattende løsning som muliggjør planlegging og bestilling fra ett system. Et ønske om at andre eksperter ikke ville spise for mye.

Men: På det endelige innovasjonssporet presenterer Jörg Klekamp fra Lunar Martech Solutions en løsning som kanskje kan være et første skritt mot å oppfylle ønsket. Såkalte lagplattformer, som skal gi tilgang til løsningene og systemene til forskjellige leverandører fra en plattform.

Det blir spennende, hvor langt disse nærmer seg til neste d3con den 31.03. og 01.04.2020, 10-årsjubileet for kongressen, har trivdes. Og kanskje klarer Thomas Promny å bringe en russisk hacker til scenen. Hans tur, sa han i begynnelsen av d3con.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *