TechTäglich: YouTube eliminerer kommentarene

YouTube fjerner kommentarene

Youtube-merknader
Forøvrig er det ingen kommentarer på YouTube fra januar (Foto: YouTube)

Alle kjenner dem, alle hater dem: Kommentarer (engelsk: «Annotations»), som aufpoppen midt i YouTube-videoer. Fra 15. januar 2019 er over. For da eliminerer YouTube popup-vinduene som uansett aldri har fungert ordentlig på mobile enheter – og publikum, ifølge statistikk i 12 av 13 tilfeller, lukker seg umiddelbart. Nye kommentarer er ikke lenger tillatt. Og de eksisterende merknadene i allerede lastede videoer vil ikke lenger vise YouTube i henhold til et nytt støttedokument. Redaktøren for merknadene hadde Google-datteren allerede i 2017 slettet. Forfattere bør fokusere på informasjon i kort og rabatter.

Fortnite å gi bort

Fortnite gaver
Fin overraskelse: er det et nytt våpen for Fortnite der inne? (Foto: Epic Games)

«Kjære, jeg kjøpte deg noe på Fortnite!» Julen kunne høres så romantisk ut i 2018. Fordi i det ganske uromantiske actionspillet «Fortnite Battle Royale», der det er en bom til bare en deltaker er i live, kan spilleren nå gi hverandre gaver. Alle som handler våpen, klær eller andre ting nå har muligheten til å gjøre en annen deltaker lykkelig. Donasjonen fungerer som en test i nå i en uke, men skal senere bli et fast innslag i «Fortnite». I følge 9to5Mac forblir iOS-spillere ute av spillet, fordi Apples retningslinjer ikke tillater slike appgaver.

Tredje sesong av «The Grand Tour» i januar

Grand Tour
Gi bensin igjen i januar – storslagne legender Richard Hammond, Jeremy Clarkson og James May (Foto: Amazon)

De siste to årene har det fantastisk lunefulle engelske bilshowet «The Grand Tour» vært den store jul- og nyttårsattraksjonen på Amazon Prime Video. Med sesong tre av «Top Gear» -følgeren, den engelske rytteren Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May bruker litt mer tid, starter den først 18. januar 2019. Amazonas har nå kunngjort. Som kompensasjon for ventetiden vil også «The Grand Tour Game» for PlayStation 4 og Xbox One bli gitt ut – som fans kan gjeninnføre de nåværende eventyrene til Clarkson & Co. fra uke til uke. Det går også rykter om en julespesial fra «TGT», som kunne dukket opp før sesong tre.

Nytt for Netflix: Minecraft-serien for selvstyring

Blokkklassikeren «Minecraft» er nå også tilgjengelig på Netflix – som en interaktiv serie. I eventyret «Minecraft: Story Mode» kan seerne mange steder bestemme hvordan historien om hovedpersonen Jesse skal fortsette. De tre første episodene er nå utgitt, de to siste episodene etter Netflix 5. desember etter.

Tysklands favoritt smarttelefoner

favoritt smartphones
Huawei foran Apple: De tyske smarttelefonlistene (Foto: Statista)

Tysklands mest populære smarttelefoner – etter dem har markedsforskerne fra Counterpoint Research søkt sammen med Statista. Overraskende resultat: I tredje kvartal 2018 gikk førsteplassen ikke til en iPhone, men til en kinesisk konkurrent. Med en markedsandel på 6,0 prosent var Huawei P20 Lite (€ 240) i spissen. Bak fulgte iPhone 8 (fra 679 euro) og den nå avviklede iPhone X, som kostet minst 1.149 euro på den tiden. Samsungs nåværende flaggskip Galaxy S9 (500 euro) og S9 Plus (650 euro) kom på fjerde og femte plass. IPhonene og Galaxys kom på markedsandeler mellom 5,1 og 4,0 prosent. I julevirksomheten kunne ordren endre seg betydelig igjen. Fordi Apples nye iPhone-generasjon var i perioden studerte ennå ikke i handelen.

Slutten på LEAD: Den mest dramatiske bandskillingen – noensinne!

Ikke engang Beatles kan holde på! Det kanadiske metalbandet Witchrot satte nå den mest dramatiske separasjonen av rockehistorien – som på Twitter og Facebook bare vekker oppsikt. Sanger Peter skrev: «Etter at gitaristen vår sov sammen med kjæresten min, som jeg hadde vært sammen i nesten syv år, er det slutt.» Nachsatz: «Dessuten døde trommeslageren vår.» Facebook liker det hittil ikke ekstremt kjente bandet da skjøt opp fra 330 til 6000, og trenden fortsetter å øke. Til og med Newsweek har allerede rapportert. Bildet av en knust gitar drev sprøytenarkomanen. Det kommer også et nytt rykte fra Witchrot: Visstnok lever trommeslageren fremdeles.

Dette er min favoritt band break-up varsel noensinne. pic.twitter.com/WsIq1i2d6p

– Conor Sullivan (@conortheconor) 26. november 2018

Det medfølgende bildet av en knust gitar i søpla er prikken over i’en. pic.twitter.com/wCutl7CJSD

– Conor Sullivan (@conortheconor) 26. november 2018

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

utstilling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *