IPhone XS Max i LEAD-testen

1-6-4-9. Det nye husnummeret til Apple. Koster iPhone X, introdusert høsten 2017, opptil 1349 euro (med 256 GB lagringsplass), har Apple nå nok en gang slått på prisskruen. Den nye XS Max-modellen med 512 GB er 1649 euro, den 256 GB modellen til XS Max til 1419 euro. 70 euro mer enn forgjengeren iPhone X koster.

Apples administrerende direktør Tim Cook har nettopp relativisert den nye prisingen i CBS-showet «Good Morning America»: Apple har mange gode eldre modeller i serien, gjennomsnittsprisen for en iPhone er for øyeblikket «til 1 dollar per dag».

Er fremdeles smarttelefonen for opptil 1649 euro fortsatt verdt pengene? LEAD har testet.

Forhistorien

Da Apple ga ut iPhone X høsten 2017, var alle kjøpere på sett og vis testpersoner. Med iPhone 8 og iPhone 8 Plus-enhetene kom på markedet, som var i tråd med de tidligere modellene: Hjem-knapp, stolper øverst og nederst på skjermen.

X-en var annerledes: FaceID å låse opp, ingen hjemmeknapp, ny bevegelseskontroll, nesten grenseløs skjerm, bortsett fra hakket (hakk) i den øvre kanten av saken.

utstilling

X var beta-testen for de nye iPhonene i år. Og pekeren til fremtiden for iPhone-utvikling.

Mer om dette emnet: iPhone Guide: Hvilken enhet passer deg?

Apple satte en ny standard for hele bransjen, som etter X-utgivelsen plutselig kastet seg gjennom bankens kantløse smarttelefoner med Notch på markedet.

Apple har avskaffet hjemmeknappen i alle de tre nye iPhonene i høst. FaceID brukes til autentisering, alle modeller er nesten grenseløse, alle leveres med Notch – og alle med iPhone X kjent gestkontroll. Oppsummert: X-generasjonen definerte den neste utviklingen av iPhone, som starter i dag med XS og XS Max.

Størrelsessammenligning 6 foto Gronau
IPhone XS Max i sammenligning med størrelser (Foto: Gronau)

Navnet

Først av alt, hvorfor Apple kaller enhetene sine XS, XS Max og XR forblir offisielt en hemmelighet. Apple snakker ikke om det. «S» kunne stå for fart. Dette har blitt spekulert i årevis, det ble aldri bekreftet. Likevel markerer «S» alltid et mellomtrinn.

XR? Er mest sannsynlig for R som gåter, når det gjelder mening. Ingen vet det. Max står for den større skjermen sammenlignet med XS: 5,8 tommer mot 6,5 tommer ved maks.

Størrelsen

XS Max kunne skremme mange potensielle kjøpere av iPhone med 6,5 tommer. Enda større enn Plus-serien (5,8 «), som passer i ingen bukselomme, er vanskelig ?! Ja og nei. Vi hadde 6,5 «-» telefonen «(ja, du kan også ringe med iPhone XS Max), men i virkeligheten kommer den veldig nær iPhone 8 Plus.

For personer med slanke og ganske korte fingre er enhåndsbetjening definitivt ikke mulig. Men fordi den synlige overflaten fyller hele frontdisplayet, ser det ganske mindre og mer kompakt ut enn 8 Plus fra i fjor. Men til tross for forfatterens store hender, jevnnet bruken fra det første minutt: Med høyre holder Max, med venstre pekefinger. Brettet lett, var ikke utmattende.

PS. (Hvis du trenger det): Reachability-funksjonen, der skjermen slås ned til halvparten, eksisterer fortsatt. Synd: Max tilbyr ikke en ekstra appserie. Dette håpet ble ikke oppfylt.

Displayet

Se på videoer, surfe på et større område: For denne applikasjonen er den store og virkelig strålende høyoppløste OLED-skjermen til Max, kalt av Apple «Super Retina HDR», laget – og en virkelig merverdi.

Nakne figurer – 558 ppi, med en oppløsning på 2688 x 1242 – eller ikke, utseendet på skjermen gjør det klart: I forbindelse med TrueTone og NightShift, justering av skjermen til den respektive dagen og natten, er displayet ett , som også støtter HDR, for referanse i markedet.

FaceID

FaceID fungerer, som med forgjengeren X, formidabel. TouchID er død.

Selv om Apples uttalelse om at ansiktsgjenkjenning nå fungerer enda raskere, dukket den ikke opp nevneverdig under oppsettet. Alt som alltid, alt som med X. Også i denne generasjonen utelater Apple imidlertid FaceID i liggende format. Bare portrettmodus støttes.

Kameraet

Er det mer? Spørsmålet er sannsynligvis hvert år. Og også i 2018 klarte Apple å gjøre det veldig gode kameraet enda bedre.

Så Apple utvider dybdesegmenteringen takket være den nye Neural Engine, de nye Smart HDR-raffinerte bildedetaljene med høyere dynamisk rekkevidde – spesielt foran en lysende bakgrunn og kveldsbilder. Portrettmodus og dynamisk dybdeskarphet er også optimalisert.

Dette kommer også videoene til gode. Vi ble spesielt overrasket av innspillingen av stereolydsporet, som ikke ble nevnt i hovednotatet. For første gang fire mikrofoner er installert i den nye iPhone, skilles kanalene fra hverandre. Dette kan faktisk skilles når en syklist beveger seg fra venstre inn i bildet og rett ut igjen.

Prosessoren

Noen få gjetninger: Jo mer krafteffektive A12 Bionic erstatter A11 i X og utfører takket være den nye nøytrale motoren 5 billioner operasjoner per sekund, var A11 «bare» 600 milliarder operasjoner per sekund.

Apple lover 15 prosent ytelsesforbedring. I de første testene var ikke XS Max betydelig raskere enn den allerede ekstremt raske A11. Den 50 prosent raskere GPU sammenlignet med A11 GPU imponerer kraftbrukere, de gjennomsnittlige Joe-brukerne vil knapt merke forskjellen.

Det er imidlertid bemerkelsesverdig at A12 er bransjens første 7nm-brikke. Apple setter standarder.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter stolpen, sekretæren Alexa. Den digitale verden er for lengst blitt en med den virkelige verden. Men alle vil ikke tro virkeligheten. Hvor selvsikker beveger du deg i nettverkslivet?

Gjør testen her

Høyttalerne

Bemerkelsesverdig er den mye forbedrede lyden til de interne høyttalerne, de er høyere og tydeligere. Apple kaller «Wide Stereo», på grunntonen tok finjusteringen mye plass. En fremgang absolutt.

Men la oss være ærlige: hvem hører musikken hans i dag via smarttelefonens interne høyttalere? Disse situasjonene er sjeldne, som vanligvis streames via Bluetooth-høyttalere eller hodetelefoner.

Batteriet

Apple estimerer XS Max for å forbedre batterilevetiden på 90 minutter sammenlignet med iPhone X. Et poeng som bør testes de kommende dagene. På kort tid var det ikke mulig å bekrefte dette løftet.

Andre pre-testere snakker om omtrent 12 timers batterilevetid ved normal belastning, uten å måtte gå i strømsparingsmodus.

iPhone XS Max har et 3174mAh-batteri med 4 GB RAM og XS har 2658mAh på 4GB. Til sammenligning kommer XR med 3 GB og 2942 mAh batteri i oktober, og skal da ha den beste kjørelengden av alle de tre nye modellene.

Sideanmerkning: I følge Apple kan iPhone nå lade 100 prosent 30 minutter raskere på de trådløse ladeputene. Også det må sjekkes i løpet av de neste timene.

Andre spesielle funksjoner

Apple har gjort enhetskryptering enda sikrere med en forbedret sikker enklave: Mens selskaper som Google fortsetter å leve av å selge data, tar Apple de nye iPhone-modellene et skritt videre når det gjelder sikkerhet.

Med teknologier som forskjellig personvern legges tilfeldig informasjon til iPhone sine private data. Først da analyserer Apple enheten, men kan ikke koble disse dataene til iPhone-en din.

XS Max er nå støvtett og vannavstøtende mot IP68, tidligere IP67. Den kan være under vann i omtrent 30 minutter på to meter, hvoretter den måtte tørkes i fem timer før du lader den opp, ifølge Apple. Ingen hverdagsscenario. Men godt å vite.

Konklusjon:

1-6-4-9 er et husnummer. Men hvis du er interessert i den nye iPhone XS, bør versjonen med 256 GB være nok til å lagre innholdet på enheten. Så da i det minste «bare» 1419 euro for iPhone XS Max på grunn. En stolt pris, men også for den for tiden sannsynligvis beste premium smarttelefonen på markedet.

LEAD anbefaler:

Hvis du eier en eldre versjon av iPhone, får du den trendgivende iPhone-teknologien med den nye generasjonen og kan oppgradere uten å nøle. Alle som har unnet seg en iPhone X i fjor, må tenke to ganger på om han trenger XS.

XS Max med sin imponerende 6,5-tommers skjerm er imidlertid også en forandring, hvis du likte X fra 2017, men skjermen var tydelig for liten.

Hvem har satt pris på hans Plus-modell, for XS Max er den ideelle inngangen til den nye (gest) verdenen til Apple – Hjem-knappen du ikke vil gå glipp av etter noen minutter, satser du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *