TechTäglich: Ny fra Audi – bare grønne trafikklys

Nyhet fra Audi: Bare grønne trafikklys

Med den grønne bølgen gjennom byen – og aldri mer irriterende venting ved det røde trafikklyset. Audi ønsker å gjøre det mulig. Nye modeller er nå tilgjengelige med Green Wave Optimization Wizard GLOSA (Green Light Optimised Speed ​​Advisory). Han viser på displayet bak rattet i hvor mange sekunder det neste røde trafikklyset blir grønt. Og han informerer om riktig tempo for å fange greenen ganske avslappet. Audi introduserte den nye teknologien for første gang i 2016. Og i mellomtiden er mer enn 4.700 kryss, fra Los Angeles til New York, nå utstyrt med trafikklys, spesielt i USA, som sender trafikksignaler til biler som bruker denne teknologien. Den tekniske betegnelsen er V2I, som står for «Vehicle to Infrastructure» -kommunikasjon. Det blir et av kjerneelementene i autonom kjøring. Tempo-anbefalingene inkluderer flere faktorer – trafikklysfasen, plasseringen av bilen via GPS og den lokale fartsgrensen. Audi håper, ifølge The Verge, at GLOSA vil redusere stresset med å kjøre.

Lightsaber Combat – nå offisiell sport i Frankrike

Kraften er hos den franske inngjerdingforeningen. Organisasjonen har anerkjent lyssabelduellene fra «Star Wars» som den offisielle sporten. Hun distribuerer nå lyssabel-kopier til fekteklubber og utstyrer sci-fi-sverdene med den klassiske våpenfolien, sverdet og sabelen. LED-lysskiltene ser ut og høres ut som Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi og astma-fencer Darth Vader. I tillegg har foreningen satt opp treningstips og et profesjonelt regelverk for lyssanger-kamper. Dette betyr også at duellene ikke finner sted på den tradisjonelle lange innhegningsplanken, men på en sirkulær overflate. Det er ekstra poeng for de typiske trekkene fra George Lucas-filmene. Serge Aubailly, leder av den franske foreningen, forklarer bakgrunnen for CBS News: «Ungdommene driver bare med tommelen og det er ikke sunt. Vi ønsker å kombinere fekting med moderne teknologi og få dem tilbake fra sofaen. «

Fortnite med et kult drivbord

Med «Fortnite Battle Royale» er det nå et tilfeldig nytt kjøretøy som spillerne har ventet på. Drivbordet er nå tilgjengelig – en slags snowboard som lar deg gjøre mange triks mens du kjemper mot motstanderne. Med drivbordet kan konkurrenter bli forbikjørt i imponerende hastighet – eller over haugedrevet. I den siste oppdateringen til Fortnite 7.40 har Epic Games implementert sin egen «driftin ‘» -modus, som lar to lag på 32 spillere slå av hverandre mens de sykler. Dette kan være den siste store oppdateringen av den vintre sesongen 7 før Epic kaller våren på øya sin med Fortnite 8.0.

Høyttaleren som slår av saften for Alexa

Pure Discovr
Pure Discovr – øvre del ned, og Alexa er døv (Foto: Pure)

Hvis du vil bruke Alexa service fra tid til annen, men ikke vil bli konstant overhørt av Amazons nysgjerrighetsassistent – kan du slå av mikrofonen ved Echo-høyttalerne ved å trykke på en knapp. Men: Folk glemmer det. Og hvem vet om Alexa virkelig ikke hører lenger? Audiospesialist Pure har nå introdusert en høyttaler som Alexa radikalt slår av saften, og skiller mikrofonene mekanisk. For å gjøre dette, må brukere lukke Pure Discovr og skyve toppen ned. Da slås mikrofonene – tydelig synlig – av, og Discovr fungerer bare som en ren AirPlay-2-kapabel høyttaler med 360-graders lyd for å lytte til musikk. Boksen med anti-Alexa-funksjonen er tilgjengelig fra april for 250 euro. Enda bedre beskyttelse mot Amazonas nysgjerrighet tilbyr bare høyttalere som ikke støtter Alexa overhode.

Elektriske sykler fra GM starter i Tyskland

Gm Ariv
«Arīv» har kommet – det er navnet på de første elsyklene fra General Motors (Foto: GM)

Den amerikanske bilprodusenten General Motors er avhengig av nye mobilitetsløsninger – og bringer nå sine to første elektriske sykler på markedet. I følge GM har Arīv Meld for 2.700 euro og den sammenleggbare Arīv Merge for 3.300 euro mye auto-kunnskap innebygd og er ment å være ideell for bytrafikk med spesielt kraftige elektriske motorer. App-port og en låsbar smarttelefonholder er også om bord. Fordi slike bysykler med elmotor i Vest-Europa er spesielt etterspurt, vil GM starte salget i første halvdel av 2019 ikke hjemme i USA, men i Tyskland, Belgia og Frankrike. Forhåndsbestilling og mer informasjon på Bike Exchange.

Slutten på LEAD: Galaxy S10 – annonseringen er allerede her

Samsung introduserer Galaxy S10 i kveld i forkant av MWC i Barcelona. Så at spenningen ikke er uutholdelig, har Samsung på norsk tv (tilsynelatende ved en feil) sendt den første offisielle reklamefilmen for S10. Motto: «Møt neste generasjon Galaxy.» Selv om praktisk talt alt er kjent uansett om det nye flaggskipet fra koreanerne, gir klippet fortsatt fersk informasjon: På bunnen av skjermen er en usynlig fingeravtrykssensor integrert i skjermen. Foto-appen får en slags historiemodus à la Instagram. Og S10 kan trådløst lade tilbehør som Samsungs Bluetooth ørepropper.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *