TechTäglich: Tweets redigerer – slik fungerer det

Rediger tweets – slik fungerer det

Stavefeil eller substantiv tull oppdaget i en tweet, men bare etter sending – det er dumt. For selv 13 år etter oppfinnelsen tilbyr Twitter ingen redigeringsfunksjon. Eneste tungvint måte å rette opp en tweet på: Kopier feil tekst, slett deretter tweet og korrigert innlegg nytt. Ikke rart at redigering står høyt på ønskelisten til mange Twitterere. Og snart, så 9to5Mac, kan det faktisk være så langt: I et ellenlangen-intervju med podcaster Joe Rogan forklarer blant annet Twitter-sjef Jack Dorsey hvordan korreksjonen kunne fungere. Dermed kunne brukere redigere tweets senere. Men den opprinnelige versjonen vil også forbli tilgjengelig – av historiske sannhetsgrunner. Brukere har mellom 5 og 30 sekunder på å gjennomgå teksten sin etter innsending. I dette vinduet ville tweeten for andre brukere ikke være synlig ennå. «Akkurat dette konseptet vi nå ser på,» sier Dorsey.

«Og marmoten hilser hver dag» som et VR-spill

Kultfilmen «And Groundhog Day» med Bill Murray fra 1993 får en etterfølger – men ikke på kino, men som VR-videospill. Sony Pictures har nettopp gitt ut spillet «Groundhog Day: Like Father Like Son» for PlayStation VR-brillene og Oculus Rift and Vive-brillene. Spillets helt er Phil Connors Jr., sønn av Bill Murray. I likhet med faren, er han fast i en tidssprengning som han bare kan forlate når han «anerkjenner den sanne verdien av vennskap og familie.» I følge Engadget vises selvfølgelig spillet ikke umiddelbart på «Groundhog Day» – men en gang i løpet av året 2019.

Passordseier er død – kryptobørs taper 190 millioner dollar

Bitcoin-passord
Ikke alt gull som glitrer: Bitcoins er ubrukelige uten passord (Foto: 123rf.de)

Dagens mest uvanlige tech-nyhet: QuadrigaCX, den kanadiske kryptobørsen, kan ikke lenger betale sine kunder 190 millioner dollar i bitcoins og andre cybervalutaer – fordi grunnleggeren Gerald Cotten døde uventet i India i desember. Og 30-åringen var ifølge Coindesk den eneste som visste passordet for å frigjøre midlene. Selskapet må nå inngi konkurs. Cotten reiste i India for å åpne et barnehjem for flyktningbarn. Han døde der rett før jul på tarmsykdommen Crohns sykdom. Selv om hans enke Jennifer Robertson sies å være i besittelse av Cottens bærbare datamaskin – men tilsynelatende så godt sikret at selv kyndige hackere ikke kunne få tilgang.

Batteriprodusenten har 26 smarttelefonmodeller

Energizer-smarttelefoner
Ser nesten ut som enorme batterier – Energizer-smarttelefonene med popup-kamera (Foto: Energizer)

Uvanlig er også denne meldingen i oppkjøringen til mobilradiomessen MWC, som starter 25. februar i Barcelona. Batteriprodusenten Energizer ønsker å gjøre store innbrudd i smarttelefonbransjen – og i Barcelona vil den vise 26 (!) Nye modeller laget med hjelp av den franske produsenten Avenir. Energizer lover enkle telefoner og smarttelefoner i alle prisklasser, inkludert toppmodeller med uttrekkbare kameraer, sammenleggbare skjermer og et enormt 18.000 mAh batteri. I følge The Verge handler det imidlertid om at tre forskjellige telefoner går, det amerikanske selskapet pakker ikke alle disse funksjonene i en smarttelefon.

Apple: Siri mister sjefen sin

Siri sjef
Assistent uten sjef: Apples Siri (Foto: Apple)

«Hei Siri, hvor er sjefen din?» «Ingen anelse.» Apples ikke alltid svært intelligente språkassistent har mistet sjefen sin. Bill Stasior, som ledet Siri-utviklingen siden 2012, er ikke lenger i den posisjonen, ifølge TechCrunch, men holder seg tilsynelatende hos Apple. Hvorvidt overføringen hans har å gjøre med at Siri har falt bak når det gjelder taleforståelse og funksjoner de siste årene bak Amazon Alexa og også bak Google Assistant, er ikke kjent ennå.

Slutten på LEAD: De beste reklamene fra Super Bowl

New England Patriots har (dessverre) vunnet Super Bowl mot Los Angeles Rams i et urovekkende kjedelig sluttspill. Mer spennende og spektakulært var reklamene i pausene, noe som tradisjonelt vakte mye oppmerksomhet på Super Bowl. Fra Serena Williams (for datingsnettverket Bumble) til Backstreet Boys (for Nacho-produsenten Doritos) var mange superstjerner å se. Og her er samlingen av de beste reklamene fra Super Bowl.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *