De ti mest interessante CES-nyhetene

4400 utstillere, 182 000 deltakere, nesten 1 000 foredragsholdere – CES 2019 setter igjen rekorder. Og for interessante gadget-introduksjoner, i tråd med den nåværende teknologibommen: I GFK-studien ble det i 2018 brukt mer enn én billion euro over hele verden på forbruker-smarttelefoner og forbrukerelektronikk. Europeiske forbrukere stod for 25 prosent av salget. Trenden er i nesten alle kategorier premiumprodukter som er brukervennlige og nettverksbaserte.

De dominerende temaene for CES 2019 er AR / VR, IoT, Smart Home, Wearables, 8K TV, Cars, 5G Mobile og Smart Cities. LEAD tar deg med på den «globale scenen for innovasjon», på en omvisning i ti interessante CES-nyheter.

Siste nytt om CES 2019 er tilgjengelig i livebloggen.

Sphero specrums

Sphero er kjent for sine små intelligente, kodende læringsroboter. I 2018 overtok selskapet Startup Specdrums. Med det første produktet er det mulig å lage musikk som lekmann på praktisk talt alle overflater, takket være smarte ringer. I tillegg trykker du på smarte ringer. Ringene registrerer farge- og bevegelsesforskjeller via akselerasjonssensoren. Sammen med (iOS) -appen er musikken gjort like enkel som videoen viser veldig bra.

Pris: $ 65 for en ring, $ 100 for to ringer / fra omtrent midten av januar

Muren

LG imponerte på CES med lanseringen av et nytt 88-tommers OLED-TV-panel som løses opp på 8K. Trikset: Lyden er i displayet («Sound on display»), det er et 3.2.2 Dolby Atmos-system integrert. Prototypen her er en lignende Sony-skjerm. Dermed løser LG et problem med moderne TV: den for det meste svake lydkvaliteten.

Imidlertid er enda mer forundring gitt av Samsung. Sørkoreanerne har også en imponerende 98-tommers 8K TV i Las Vegas i starten, men TV-apparatet «The Wall», på fjorårets CES bare ett konsept, fortjener mest oppmerksomhet. «The Wall» er det sørkoreanerne kaller deres første 75-tommers hjemmevokste MicroLED-TV. 4K-enheten løfter den klareste skjermen ennå («dobbelt fargenes renhet») med rent svart.

Pris: fortsatt ukjent / tilgjengelig sannsynligvis i 2019

Vuzix Blade

Google Glass er død, lenge leve Vuzix Blade. AR er og er fortsatt et av fremtidens store temaer. I 2018 presenterte Vuzix utviklersett for AR-brillene sine Vuzix Blade. Akkurat i tide for CES 2019 er nå forbrukerversjonen tilgjengelig. Oppstarten i New York er avhengig av en liten head-up fargeskjerm på høyre objektiv. Der vises varslene fra (Android) smarttelefonen i tillegg til noen apper og strømmetjenester. Det innebygde kameraet oppdager ansikter. Alexa og Google Assistant støttes.

Pris: 1099 Euro / vuzix.com / produkter / smarte briller

UrgoNight

UrgoNight er en av de første enhetene som er utviklet for å forbedre søvnen, men trenger ikke å brukes under søvnen, men tidligere på dagen. Hovedbåndet har som mål å lære hjernen å sove bedre ved hjelp av app-baserte hjerneøvelser og elektroencefalografi (EEG). Ifølge utviklerne må UrgoNight bæres tre ganger i uken, i 20 minutter om dagen, i tre måneder. Dermed skal flere hjernebølger genereres for søvnfasen. Løft: Sovner 40 prosent raskere og minimer risikoen for å våkne om natten med 53 prosent.

Pris: $ 600 / forhåndsbestilles fra våren

Samsung CRG 9

En annen skjerm fra Samsung: en mektig med fabelaktige 49 tommer for hardcore-spillere. CRG9 tilbyr en oppdateringsfrekvens på 120Hz, en dobbel QHD-oppløsning (5120 x 1440), HDR10 og en maksimal lysstyrke på 1000 nits. HDMI-port, to skjermporter, USB 3.0 og en hodetelefonkontakt er også ombord.

Pris: ikke kjent ennå

Withings BPM Core

I følge Withings «verdens mest avanserte» sphygmomanometer har selskapets kategori «Wearables» blitt hedret med CES Innovation Award. Den kombinerer blodtrykksmåling med et EKG for å oppdage atrieflimmer og digitalt stetoskop. Systemet med tidlig varsling skal fungere i henhold til den franske produsenten med klinisk presisjon. De tre målingene blir utført innen 90 sekunder etter hverandre, selv individuelle spørsmål er mulig. Måleresultatene vises i gratis Withings Health-appen og kan deles med legen på e-post.

Pris: 249,95 euro / fra andre kvartal 2019

LG roll-up TV

Ikke bare smarttelefoner blir sammenleggbare, men TV også: I fjor viste LG et konsept for sin roll-TV – i år er prosjektet en realitet. I følge LG skal den ikke være klar for markedet før i 2020, men den økonomiske tjenesten Bloomberg har allerede spekulert i 2019 med en lanseringsdato. 65-tommers TV-stasjon med et tastetrykk som en garasjeport. De organiske OLED-skjermene skal være lettere å brette enn vanlige LCD-skjermer.

Pris: fremdeles ukjent

Samsung Space Monitor

Liten plass på skrivebordet og fortsatt en skjerm bør brukes? Da er Samsung Space Monitor en praktisk løsning. Den er festet på baksiden av et skrivebord med en armklemme, og lar arbeidsområdet være fri. Hvis skjermen bare ikke brukes, kan den vinkles fra skrivebordet og plasseres flatt mot veggen. To varianter vil være tilgjengelige: 27 tommer med QHD-oppløsning (2560 x 1440) og 32 tommer med 4K UHD-oppløsning.

Pris: fremdeles ukjent

Bacon Case-e

Selv barn liker å bruke den (dyre) iPad-en til foreldrene. Og plutselig faller den ned. Siden den nye Case-e fra den kjente tilbehørsprodusenten Speck er en smart idé: to armer brukes ikke bare til installasjon i portrett- og liggende format, men også som holder på hodestøtter for lange bilturer. Case-e skal visstnok dempe fra opp til to meter takket være de tykke støtfangerne.

Pris: Cirka 40 dollar / snaut 35 euro

Lavviebot

«Kullkasse, søppelkasse – ja det gjør katten lykkelig, kullkassen, kullkassen gjør katten lykkelig.» Hvis du går inn i bransjen, kjøp noe fint til katten, «sang Helge Schneider i 1993. Fra den smarte kullboksen» LavvieBot «til Kullboksen med Internett-tilkobling renser seg og fyller automatisk kattesand. En kokosnøttaktig parfyme inne i LavvieBots nøytraliserer lukten. Den gratis appen viser mengden av avføring og nivået på avføringsposen grafisk Appen kan også bestilles nye avføringsposer.

Pris: tidligere ukjent

Og hva gjør Apple på CES 2019?

Mens konkurransen så sterkt rører trommelen i begynnelsen av året på egen hånd, forblir Apple CES – allerede tradisjonell – langt borte. Nesten. For rundt hjørnet av messen har Apple da talt opp. I form av en liten gerilakampanje har selskapet installert en XXL-plakat på en skyskraper: «Hva som skjer på din iPhone, blir værende på din iPhone» er der for å lese, med en lenkehenvisning til personvernsiden til Apple.

utstilling

I tillegg kunngjorde den mangeårige motstanderen Samsung på kanten av CES et overraskende samarbeid med Apple. iTunes-filmer og -serier og Apple TV-appen vil bli integrert i alle nye Samsung TV-modeller i fremtiden. Modeller fra 2018 blir ettermontert via programvareoppdatering. Dette eliminerer omkjøringen via Apple TV. Integrasjon i andre enheter fra andre produsenter er også planlagt.

Fra Apples synspunkt er dette et logisk skritt, fordi det øker distribusjonen av iTunes- og TV-appinnhold raskt. Akkurat i tide for den forventede lanseringen i 2019 av den nye Apple-videoplattformen med eksklusive egne produksjoner innen film og serier, hvis rettigheter Apple har kjøpt massivt de siste månedene.

CES 2019 kjører til 11. januar i Las Vegas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *