Anbefalingene er meningsløse når du leter etter en partner

LEAD: Christiane, Du du er en psykolog og sosiolog. Hvordan definerer du kjærlighet: sommerfugler i magen, en dyp følelse av tilknytning, eller er det bare en dataligning?

Christiane Lénard: I det heldige tilfellet begynner et kjærlighetsforhold med å være forelsket og føle sommerfugler i magen, for så å gå inn i en dyp følelse av tilknytning. Det har ikke noe å si om kjærligheten startet online eller offline. For at kjærligheten skal vare, trengs det imidlertid mer: forståelse, empati, respekt og fremfor alt god kommunikasjon mellom begge parter.

LED: Hvordan kan kjærlighetens mysterium dekodes?

Christiane Lénard: Analyseprinsippet bringer matchende partnere sammen i to trinn. For det første, basert på spørreskjemaet, lager vi en profil av partnerskapsrelevante personlighetstrekk. Deretter finner samsvaringen sted: Basert på personlighetsprofilene foreslår Parship partnere som det er en balansert blanding av likheter og tilføyelser med. At dette fungerer gjenspeiles i suksessraten vår. 38 prosent av våre Premium-medlemmer fant en partner under medlemskapet.

utstilling

LED: Hva er algoritmen din, og hvordan fungerer den for å få den perfekte kampen til å gå?

Christiane Lénard: Vårt prinsipp er: så mye likhet som mulig og så mye forskjell som nødvendig. Vårt fokus er på funksjoner som virkelig er relevante for et partnerskap. Du kan spørre deg selv om det er viktigere for et oppfylt partnerskap, om partneren din har brunt, blondt eller svart hår eller om de begge har samme behov for nærhet og aktivitet eller hvor godt de lytter og deltar i konfliktsituasjoner. kan. Disse viktige funksjonene, vi kaller dem partnerskapsmessige, kan finnes basert på spørreskjemaet vårt som er utfylt i profilen din. Dette vil først fortelle deg hvordan du «krysser av» i et partnerskap. Funksjonene blir deretter evaluert på grunnlag av 136 regler i en samsvarende algoritme, noe som resulterer i samsvarspunktene. Jo høyere matchingspoeng, jo større er sjansen for et lykkelig partnerskap.

LED: Hvilke kriterier blir evaluert i testen?

Christiane Lénard: Vår test måler 32 partnerskap-relevante egenskaper. Dette resulterer i den individuelle personlighetsprofilen, den inneholder dermed f.eks. Uttalelser om hvor stort deres ønske om kontakt med partneren eller kontakten, hvordan de takler frustrasjon eller hvor mye de ønsker et vanlig liv og hvordan de kommuniserer og bare mange flere funksjoner. De individuelle resultatene av personlighetsmåling av partnersøkere blir sammenlignet og sammenlignet eller evaluert. Dette er samsvaringen, det vil si basert på 136 algoritmer, for eksempel karakteristikken til partner A i et kjennetegn ved det individuelle uttrykket i denne karakteristikken blir sammenlignet med partner B og evaluert med en tilsvarende poengsum. For eksempel kan denne vurderingen se bra ut på en spesiell egenskap hvis begge partnere er like, noe som gir dem en tilsvarende høy score i denne egenskapen. For andre egenskaper er det imidlertid gunstig for et harmonisk partnerskap å utfylle hverandre. Til slutt blir poengene oppsummert, vektet og oppsummert til det samlede kampresultatet.

LED: Hvordan sjekker du om denne algoritmen er den riktige?

Christiane Lénard: Det av professor dr. Hugo Schmale utviklet prosedyrer for identifisering og sammenligning av personlighetskarakteristika som er relevante for partnerskapet, basert på erfaringer som han og hans team fra det psykologiske fakultetet ved University of Hamburg har samlet i mer enn 40 år med forskningsarbeid. Vi er nå på markedet siden 2001. Vi spør regelmessig våre medlemmer og parene våre. Vi bruker innsikten som er oppnådd for å jevnlig tilpasse og oppdatere systemet vårt.

LED: Basert på hvilken teknologi er algoritmen basert? Spiller kunstig intelligens eller maskinlæring en rolle?

Christiane Lénard: Matchmaking-systemet vårt er skrevet på programmeringsspråket Java. Vi kan ikke fortelle deg vår eksakte formel. For det er – som Coca-Cola-oppskriften – selvfølgelig topphemmelighet. Vi bruker ikke maskinlæring eller kunstig intelligens, fordi anbefalinger fra store online forhandlere «andre kunder også kjøper XYZ» gir ingen mening når vi leter etter en partner. I motsetning til en nettforhandler som vet nøyaktig hvor mange par bestilte sko som er returnert, får vi ikke så mye tilbakemelding på hvilke single som fant hverandre og ble et par. Imidlertid vet vi allerede fra flere sammenligninger mellom online og offline par at forhold som er opprettet av Parship er lykkeligere, par trekker seg sammen og gifter seg raskere – selv uten maskinlæring og kunstig intelligens.

Parship Christiane Lenard Leder for vitenskapelig utvikling og matchmaking
(Bilde: Christiane Lénard)

LED: Hva er visjonene dine: Vil folk i fremtiden stole på en maskin som vil beregne deres perfekte partner? Hvordan ville det forandret samfunnet? Kan det tenkes at du vil lete etter venner og kolleger i fremtiden?

Christiane Lénard: Det er allerede slik i dag at de fleste single bruker internett for dating. I følge en representativ meningsmåling fra Parship og Innofact 2017 er 53 prosent av de tyske singlene som ønsker et forhold, ikke lenger bare ute etter venner eller sportsklubber, men banker på nettets mye større muligheter. Og de er flinke til det. Så de har det største utvalget og den beste sjansen for å lykkes. Tre fjerdedeler av alle parskapspar er veldig fornøyde med sitt nåværende forhold. Det samme gjelder bare for halvparten av de tyske parene som ikke har møttes på Internett – det vil si offline. Det er gode nyheter og kan bety langsiktig for samfunnet, lykkeligere par og mindre skilsmisse. De nåværende tallene fra Federal Statistical Office indikerer i alle fall i denne retningen.

LED: Hva er det?

Christiane Lénard: Som med alle ting, er imidlertid behovene og intensjonene folk har med seg avgjørende. På jakt etter en rask date vil enslige bruke andre plattformer enn de som har et seriøst ønske om å finne en partner å «vokse sammen» med. Forresten, dette gjelder både online og offline. Så jeg kan absolutt finne gode venner på de sosiale nettverkene, det er avgjørende hvordan jeg gir meg selv og hva jeg vil. Og hvis det passer med min motpart. Men for å skape reelle relasjoner, må du gå ut av den virtuelle verdenen inn i den virkelige verden. «Maskiner», som du kaller det, utvider bare mulighetsrommet vårt. For det første har det ingen innflytelse på våre grunnleggende behov for for eksempel kjærlighet og trygghet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *