Hvordan: Filmic Pro

I teorien er tingen enkel: En god smarttelefon er i dag vanligvis et godt videokamera. I det minste når det gjelder maskinvaren. En lekmann ser knapt forskjellen mellom en mobilvideo og et skudd med et profesjonelt kamera. For programvaren ser den vanligvis ganske annerledes ut. De inkluderte appene er – uansett hvilken produsent – for profesjonelt arbeid som neppe egner seg.

I stedet er de tenkelig ment for lekfolk: Trykk på opptaksknappen, resten gjør maskinen. Så ryddig at du kan leve halvveis med resultatet. Og så moderat at du raskt når grensene, for eksempel hvis miljøet og forholdene på stedet avviker fra standardene.

Du kan endre det raskt med god programvare. I hvert fall teoretisk. Tilbudet om virkelig gode apper er håndterbart. Ikke rart at du har kommet over FilmicPro igjen og igjen når du leter etter et profesjonelt verktøy i ganske lang tid.

Hva er forskjellen med en «normal» app?

Dette blir raskt forklart: I en standard-app lager teknologien nesten alt, lekmannen trenger ikke å bekymre seg for noe annet enn motivet hans. Med Filmic Pro kan han kontrollere alle innstillinger manuelt. Visst, du må ønske det og fremfor alt: du kan.

utstilling

Hvis du legger til grunn noen få grunnleggende ferdigheter, åpnes appen ganske intuitivt. Operasjonen er designet slik at smarttelefonen holdes i horisontalt og kontrolleres med en tommel på venstre og høyre kant.

Du kan angi nesten hva som helst du kan forestille deg. Appen kommer så nær mulighetene til et profesjonelt kamera.

Hvem er Filmic Pro egnet for?

Sjelden er det mulig å identifisere en målgruppe så tydelig: FilmicPro er beregnet på mennesker som har profesjonelle krav når de filmer og derfor ønsker å ha alt i egne hender. Motsatt er lekfolk og semi-profesjonelle ikke fornøyde med appen, og bruker også unødvendige penger. Hvis du kan justere mye manuelt, kan du gjøre mye galt.

Hva koster det?

Med € 16,99 (iOS) eller € 12,99 (Android) er appen et av de dyrere tilbudene (kjøp i appen er mulig). På den annen side: Hvem vil filme profesjonelt, har vanligvis en high-end smarttelefon. Og til priser utover 1000 euro for en mobiltelefon, er de få euroene for en app ikke lenger betydelige. I alle fall ville det være misforstått økonomi hvis man ble avskrekket av prisen.

Bruk FilmicPro sammen med Gimbal

Et ganske smart trekk fra begge sider er samarbeidet mellom FilmicPro og gimbalprodusenten Zhiyiun. For de fleste gimbals må du bruke appene levert av den respektive produsenten. Andre apper håndterer ikke de fleste funksjonene til en gimbal, og det er grunnen til at du trenger tilgang til skjermen relativt ofte når du bruker dem. Dette er ikke morsomt og kan koste i tvil, også verdifull tid der, i stedet for å ta gode bilder, et sted på telefonen vandrer rundt.

FilmicPro og produsenten Zhiyun har derfor gått sammen. Med det resultatet at du med Filmic-appen også kan kontrollere alle funksjonene til gimbalene. Dette gjør arbeidet morsommere og gir begge en unik selgerproposisjon. Strategisk er dette forståelig. Til slutt kan man anta at blant brukerne av FilmicPro er en relativt høy andel mennesker som også bruker en gimbal.

I tillegg jobber Filmic også med gimbals av DJI Osmo og Movi. (Jeg prøvde det bare med Zhiyun).

Komplement med Filmic Remote

I noen tid nå har Filmic tilbudt appen «Remote». Som navnet tilsier: Det er en fjernkontroll, med en andre smarttelefon kan bildene av selve innspillingsenheten kontrolleres. (10,99 Euro).

To begrensninger: Appen er bare tilgjengelig for iOS, så begge mobiltelefoner må logisk sett være iPhones. For det andre: I iTunes Store har «Remote» dårlige rangeringer, men veldig få. For meg fungerer appen bra.

Jakubetz anbefaler

Nettstedet som tilhører FilmicPro er ikke bare produktreklame. I stedet har den en rekke gode opplæringsprogrammer som vil hjelpe deg å bli kjent med intrikatene til appen. Hvis du tar deg tid, kan du få virkelig gode resultater senere.

Du kan også være interessert i dette: Slik gjør du: Video

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *