Daglig: Amazon Alexa – det beste å kaste i havet!

Amazon Alexa: Beste å kaste i havet!

Amazon Echo
Nok et dårlig ekko: For Alexa setter det ny kritikk (Foto: Amazon)

At Amazon-ansatte har tilgang til lydopptak av språkassistent Alexa, avslørte Bloomberg for to uker siden. Nå er forretningsbladet med nye funn. Følgelig kan ansatte også spore adressene til kunder hvis stemmeinngang de evaluerer. Fordi filene er koblet til geodata hvis koordinater lett kan oversettes til nettverket i reelle adresser. Den bekreftede Amazon-staben som ønsker å være anonym, fortalte Bloomberg. Tusenvis av amerikanske ansatte i flere land kan ikke bare høre hva Alexa-brukere sier – de vet også hvor kundene deres bor. Inntil nylig skal telefonnumre ha blitt vist.

Selv om det ikke er bevis for misbruk av denne funksjonen av Amazon-ansatte, snakker Bloomberg om «for mye tilgang til kundedata». Med Alexa’s databeskyttelsesfeil blir stadig tydeligere, har teknologimagasinet Gizmodo kommet med en klar anbefaling til brukere av slike tjenester: «Teknologien til Amazon Alexa er et perfekt produkt for i dag, det er enkelt, det er praktisk – og det er et mareritt for personvern, som stadig minner oss om at vi lever i en formidabel teknologiframtid som vi har skapt oss, den som har Alexa eller noen andre språkassistenter hjemme, bør varsles, og som fremdeles ikke setter ekkohøyttaleren hans i havet Det er din egen feil, fordi Silicon Valley åpenbart ikke har noen interesse i å respektere vårt privatliv. »

Uttalelsen fra Amazon selv sier: «Tilgang til interne verktøy er tett kontrollert og bare gitt til et begrenset antall mennesker som trenger disse verktøyene for å trene og forbedre tjenesten ved å behandle et ekstremt lite utvalg av interaksjoner Våre retningslinjer forbyr strengt ansattes tilgang til og bruk av kundeinformasjon til andre formål, vi har en nulltoleransepolicy for misbruk av systemene våre, vi regelmessig gjennomgår ansattes tilgang til interne verktøy, og begrenser tilgangen når og der det er mulig. »

Demontert: Galaxy Fold «alarmerende sårbar»

Galaxy Fold I Fixit
Robust går annerledes: Galaxy Fold er ekstremt ustabil (Foto: iFixit)

IFixits reparasjonsspesialister har demontert Samsungs Galaxy Fold hjelpelinje – bokstavelig talt. iFixit snakker om «alarmerende sårbar» teknologi. Etter å ha lest gjennom obduksjonen av den muligens permanent falmede sammenleggbare mobiltelefonen, virker det knapt forståelig at Samsung ønsket å bringe den umodne enheten i morgen faktisk for $ 1.980 på markedet. iFixit har oppdaget en rekke dårlig sikrede steder under undersøkelsen som lar gjenstander som strekker seg fra støvlus til størrelsen på en gitarplukke (!) komme inn i Galaxy Fold.

Mens konvensjonelle smarttelefoner fra iPhone til vanlige telefoner fra Samsung er så sterkt limt at reparasjoner er vanskelige, kan den sammenleggbare Samsung allerede demonteres med lav varmeinngang i store deler. «Bare en liten mengde press fra brukeren på skjermen er nok til å skade den,» sier iFixit. Dermed var det «praktisk talt trygt» at kjøpere måtte reparere skjermen før eller senere. Maskinvarenerdene bekrefter de tidligere funnene på den kontroversielle beskyttelsesfilmen på skjermen: «Hvem fjerner filmen dreper skjermen.»

Sky – men vær så snill fra Tyskland!

D sky
Om Testerin Claudia på varetestvinneren fra Tyskland setter? (Foto: 123rf.de)

Stiftung Warentest har undersøkt elleve skytjenester i sin siste utgave. Testseieren ble oppnådd med Note 2.0 Web.de med sin «Freemail online lagring» før «Magentacloud Free» av Telekom (2.1). De kjente konkurrentene som Dropbox og Google Drive (begge 2.5) eller Amazon Drive og Apple iCloud (begge 3.0) landet klart bak seg. Som vanlig fra varetest, klarte ikke de amerikanske tilbyderne å «veldig klare mangler i databeskyttelseserklæringen, bruksvilkår eller forretningsforhold». De førte hver til en devaluering av en komplett karakter.

På den annen side, hvis det bare dreide seg om funksjoner, komfort og datasikkerhet, ville de store amerikanske selskapene ha nesen tydelig foran. Dermed kommer Dropbox og Google i gjennomsnitt for disse tre sentrale kriteriene til en toppscore på 1,5, mens Web.de er i underkant av 2,0, og Telekom på 2,1. Når det gjelder datasikkerhet, kommer den andre rangerte Telekom på grunn av svakheter i tilgangsbeskyttelse og sikkerhetsfunksjoner bare for note 2.7 – Dropbox og Google rett bak, men hver på en 1,5. Apples iCloud oppnår til og med toppscore på 1,3 med den «beste passordbeskyttelsen» og «sterk beskyttelse mot datatyveri». Tilsynelatende må nettskybrukere ta en grunnleggende beslutning – mellom EU-kompatible personvernregler og vilkår og betingelser, og maksimal komfort og datasikkerhet.

Opptil 5 GHz: Dette er de nye muskel-PC-ene

Intel 9 Gen
De skyndte tre taktkonger av Intel (Foto: Intel)

Intel har introdusert den niende generasjonen av sine i5, i7 og i9 mobile prosessorer for bærbare datamaskiner. Flaggskip er i9-brikken 9980HK med en basishastighet på 2,4 GHz, som kan bringes opp til 5 GHz – en ny milepæl for mobile datamaskiner. Dyre 3D-spill er opptil 18 prosent raskere enn forgjengeren. Gjengivelsen av 4K-videoer i Adobe Premiere Pro fungerer opptil 28 prosent raskere. Intel ønsker å markedsføre datamaskiner med denne teknologien som «muskelbøker». De første bærbare PC-er og Mac-maskiner med Gen 9-brikkene skal vises i løpet av året. I følge The Next Web alene beregner Intel 583 dollar for sin nye toppprosessor.

Airbnb planlegger reise-tv

Airbnb TV
Hemmelig, stille og reise: Airbnb planlegger sitt eget ferietelev (Foto: Airbnb)

Fra rommegleren til reisemulturen! Airbnb ønsker å tilby alt på mellomlang sikt, som har med ferie og reise å gjøre. Og dette kan snart omfatte filmer og serier om reiser, som skal fremme klanternes vandrende lyst. Ifølge Reuters planlegger den amerikanske gruppen slike show, forberedelsene har pågått i minst tre år. First Harbingers: På Tribeca Film Festival i New York sender airfy dokumentaren «Gay Chorus Deep South» på et queer kor fra San Francisco. Og Airbnb er også involvert i dokumentarserien «Hjem» for Apple TV +. Reise-TV kunne kjørt både i Airbnb-appen og på andre plattformer.

Slutten på LEAD: Mark Zuckerberg-podcasten

Mark Zuckerberg har startet sin egen podcast. I den nye «Tech & Society» -serien snakker Facebook-sjefen med sine gjester om fremtiden til teknologi og samfunn. I det minste er innholdet i episode 1 ikke helt duggfritt. Zuckerbergs samtale med Springer-administrerende direktør Mathias Döpfner fant sted 1. april og er allerede lagt ut på Facebook. Nå er den også tilgjengelig som podcast. I følge The Verge er det fremdeles uklart hvor ofte podcasten vil vises og hvilke plattformer den vil være på. Så langt er «Tech & Society» bare tilgjengelig på Spotify, men ikke i Apples podcast-app for iOS.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *