VR, AR og AI som markedsføringstrender

Ingenting er så irriterende som unødvendig investerte ressurser. Gitt mangfoldet av mangfoldig innhold og skiftende arbeidsforhold i digitaliserings- og automatiseringsalderen, står markedsføring overfor nye utfordringer som må vurderes.

Følgende guide er basert på mislykkede og vellykkede opplevelser og sammenligner trendformater som Augmented (AR), Virtual Reality and Artificial Intelligence (AI).

Trinn 1: Trend eller hype? Markedsføring med VR, AR og AI i sjakk

Her er et nyhetsbrev, som en følgende forespørsel om en sosial konto, der en Meetup for utveksling mellom eksperter – kunder blir nå overveldet av meldinger på tvers av kanaler på tvers av kanaler.

Ikke rart da at markedsavdelinger etterspør formater som skiller seg ut fra mengden. Vi leter etter innhold som er overbevisende, men ikke ser så kommersialisert som mulig og fremdeles ender opp som en oppfordring til handling. For øyeblikket diskuteres spesielt teknologier som tillater et samspill mellom merkevare og kunde.

Parade-kopier av trendformater inkluderer Augmented (AR) og Virtual Reality (VR). Akkurat nå snakker alle om å utnytte potensialet til teknologier bare noen få steder.

utstilling

I hverdagen til selskaper har imidlertid AR og VR så langt dessverre kommet mindre. Mens VR er mer innen underholdnings- og treningsfeltet, har AR potensialet å være sammen med forbrukeren hele dagen. Her venter markedsføringsindustrien bare på AR-briller, som ideelt sett har formatet til normale briller.

Også interessant: Boom av «augmented reality» med omkjøring via smarttelefon og bil

Et annet trendbegrep er kunstig intelligens (AI). Ikke bare kan markedsføring få bedre analyser, men det kan også skape helt nye typer interaktive merkeopplevelser. Chatbots er allerede standard, men bør tenkes gjennomgående. Kombinert med talegjenkjenning og talegenerering, blir grensene i kommunikasjon mellom mennesker og maskiner uskarpe.

Språk blir et universelt grensesnitt og merkevarer kan oppleves på en naturlig måte. Kunstig intelligens og maskinlæring gjør det mulig for merkevarer å bokstavelig talt tale for seg selv og samhandle med kunden.

Det er vanskelig å skille hveten fra agnet. Nye formater skaper raskt en wow-effekt, men den flyr ofte like raskt som den kom. For å få en forståelse av om et format er egnet for eget merke, er det ofte nok med en rask titt på to grunnleggende indikatorer: kompleksiteten på forbrukersiden så vel som de tekniske kravene.

Det som ikke kan brukes, er for dyrt eller komplisert, kunden vil knapt møte entusiasme og vil ikke seire i det lange løp.

Trinn 2: godkjent. Hvordan bruker teamet formatet?

Smidige metoder, som de er kjent fra programvareutvikling, blir stadig mer populære i markedsføringsteam: samspill mellom teammedlemmer og tilpasning til dagens utvikling har fått større betydning enn forhastede prosesser og jakten på stive planer.

Fremfor alt betyr smidighet å utvikle nye ideer, prøve dem ut i mange små iterasjoner med korte sykluser og kontinuerlig måle suksessen til hver iterasjon. Dette lar markedsføringsteam raskt og kostnadseffektivt identifisere hvordan man bruker et nytt format effektivt.

Imidlertid resulterer denne tilnærmingen i høy produksjon, og utfordrer selskaper på tvers av bransjer til å håndtere det stadig voksende opptaket av bilder, videoer og dokumenter.

Eiendeler til digitale medier brukes i markedsføring, kommunikasjon og distribusjon samt interne kommunikasjoner eller produktbeskrivelser. Det store søket er forhåndsprogrammert: hele teamet, for eksempel bilder må arkiveres, finnes, brukes i riktig fargeskjema og riktig oppløsning for de riktige kanalene.

For å gi alle ansatte tilgang til filene som er relevante for deres kvalifikasjoner og tid, er DAM (Digital Asset Management Systems) den ideelle løsningen.

Med disse systemene innser organisasjoner i økende grad at de bedre kan hylle programvaren i stedet for komplekse og lange prosjekter. Det er langt rimeligere å tilpasse de interne prosessene til den kjøpte programvaren enn å ha implementert passende programvare til eksisterende prosesser.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter stolpen, sekretæren Alexa. Den digitale verden er for lengst blitt en med den virkelige verden. Men alle vil ikke tro virkeligheten. Hvor selvsikker beveger du deg i nettverkslivet?

Gjør testen her

Trinn 3: Hvordan når formatet mine kunder vellykket?

Riktig format er funnet, tilpasset eget innhold og klar til å bli presentert for kunden. Bare lurer på hvordan og hvor? For å kunne bruke innhold på en vellykket måte, må målgruppen identifiseres og analyseres i henhold til deres behov.

I eksempelet med virtual reality kan en billig pappavlevering brukes til å gjøre hvilken som helst smarttelefon til et VR-headset, og formatet appellerer allerede til de aller fleste smarttelefonbrukere. For andre formater kan det hende at den nødvendige sluttenheten må leveres komplett, slik at de er forhåndsbestemt for bruk på salgsstedet eller hjemme.

I mange tilfeller må leveransen imidlertid tenkes om. Tilpassede formater må nå kunden i sanntid. Disse ressurskrevende oppgavene kan mestres fremfor alt av skyteknologier, siden de kan tilby høy ytelse og skalerbarhet til lave kostnader.

Cloud-løsninger leverer funksjoner raskere til kundene. I tillegg kan problemstillinger i drift bli gjenkjent og løst, selv før negativ innvirkning på kundesiden oppstår. Skyen er ikke bare et annet buzzword, den har mer enn bevist fordelene sine i felt.

Veien til målet: fornuft og kvalitet

Bedrifter blir vellykket synlig gjennom innhold av høy kvalitet. Nye formater må undersøkes nøye både med hensyn til den interne gjennomførbarheten så vel som relevansen for eget merke og målgruppe.

En generell strategi for beslutningen for eller mot bruk av en formattrend, det er sannsynligvis ikke likevel verdt nysgjerrigheten for nye teknologier.

Om de til slutt viser seg å være hype eller egnet for sitt eget selskap, avhenger av mange faktorer. Jada, ikke alle bølger kan kjøres av alle surfere.

Om forfatteren: Sebastian Picklum er produktvisjonseier hos Canto, leverandør av programvare og tjenester for Digital Asset Management (DAM). I flere år har han vært fast foredragsholder på internasjonale konferanser som DMEXCO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *