7 tips for en vellykket barneapp

Spill er den desidert mest populære kategorien i app-butikken, ifølge en undersøkelse av Statista. Blant brukerne, som er i sakens natur, er i kontrast til kategorier som virksomhet eller hjelpemidler over gjennomsnittet antall barn – en målgruppe med veldig spesifikke krav.

Hvis en app for at barn skal lykkes, er det viktig å merke seg i tillegg til barna – brukerne – og foreldrene. Fordi det er de som har det siste ordet før du laster ned det.

Gratis, Freemium eller betalt. Hva er den økonomiske modellen?

I utgangspunktet må innholdet alltid være bra, uansett hvordan strategien til en app ser ut. Før oppstart av utviklingsfasen må spørsmålet om inntektsgenerering besvares. Er appen et markedsføringsverktøy som støtter et bestemt produkt eller merke? Eller er appen den virkelige kjernen i en forretningsmodell? Bare de som er klar over om og når en app blir betalt for, kan bygge et strengt konsept. For alle apper, uavhengig av brukerne, må kostnadene kommuniseres på forhånd. Spesielt for barn er det imidlertid viktig at kjøp i app bare kan gjøres av foreldrene og barna beskyttes mot uventede kostnader.

Miniatyrbildene må tydelig vise USP

Barn, som voksne, ser etter ikonet i app store i app store for å vise det på startskjermen. Miniatyrbildene, som også gir et inntrykk av spillopplevelsen til appen før nedlastingen, gir derfor et avgjørende bidrag til nedlastningsvedtaket. Hvis disse bildene ikke umiddelbart er klare, hvilken merverdi appen tilbyr, hva som skjer direkte etter påloggingen eller med hvilke spesielle funksjoner den fenger brukerne, mister appen interessen til barna. Og hvis foreldre ikke kan forestille seg hva de laster ned for barna sine, vil de ikke engang ta det skrittet. Førsteinntrykket teller!

Også interessant: Roblox: Brisen som er mer vellykket enn Fortnite og YouTube

Start direkte med en handling!

Barn er nysgjerrige og utålmodige – det er bra! Hvis en app varer for lenge med lange intros, forklaringer eller brukerhåndbøker, blir barnas oppmerksomhet raskt borte. For å beholde interessen er det derfor fornuftig å starte direkte med en handling (øyeblikkelig handling). Et enkelt felt som lar deg hoppe inn i spillet med et «Here we go» eller hoppe over introen om nødvendig, hjelper til med å kanalisere utålmodigheten til brukerne på best mulig måte.

Barn trenger en selvforklarende og tilstrekkelig UI- og UX-design

Alderen til barn som kommer i kontakt med smarttelefoner og apper for første gang faller. Denne erkjennelsen innebærer også at målgruppen består av brukere som ennå ikke er i stand til å lese flytende eller ennå ikke. Å tilby hjelp via tekstfelt er derfor ikke et alternativ. Appen må derfor utformes slik at barn intuitivt kan forstå og bruke applikasjonen. Det er viktig å ta hensyn til utviklingsnivået til målgruppen, slik at den etterspørres, men ikke blir overveldet. Nyttige animasjoner kan være nyttige, for eksempel å peke fingre som peker til neste trinn. Eller små maskoter som guider barna gjennom appen som et tilbakevendende motiv og følger dem under spillet. Hvis slike interaksjoner ikke finner sted, blir motivasjon raskt til skuffelse og appen brukes ikke lenger.

Mål oppmerksomhet

Etter lanseringen av appen er det bare å håpe på plutselig suksess. Med for tiden 2,1 millioner apper i Apple AppStore, er konkurransen stor. For ikke å gå fortapt her, trenger en app alltid et kommunikasjonskonsept som følger med lanseringen, tiltrekker oppmerksomhet og til slutt også de nødvendige nedlastningene. Omtaler og testrapporter er den første anløpshavnen for målrettet oppmerksomhet. Økt synlighet kan også oppnås gjennom en meningsfull kombinasjon av digital og analog i begge retninger: Hvis appen er et markedsføringsverktøy for et spesifikt produkt, er det tilgjengelige handlinger i POS, som overfører oppmerksomhet fra butikken til appen. Samtidig kan den motsatte måten tenkes, som for eksempel kuponger kan innløses fra en app i butikken.

Personvern er en topp prioritet for barns apper

Visstnok kan analysen av sporingsdata gi interessant informasjon som kan brukes til å forbedre apper kontinuerlig. Men hvis barn er målgruppen, bør andre – enda høyere – standarder settes, slik at selv barn som ennå ikke kan estimere viktigheten av et enkelt sjekkmerke, blir beskyttet. Basert på denne spesielle aktsomhetsplikten forbyr Apple for eksempel reklame- og analysetjenester i barnas apper. Alle som ønsker å samle inn data om bruksatferden sin med appen, bør bruke live-tester som holder dataene på et trygt sted og beskytter personvernet til barna.

Maraton i stedet for sprint. Vanlige tester og pleie må det være!

En app er ikke klar når den er klar til å laste ned i butikkene. Da blir det meste av arbeidet først utført, men en app må også jevnlig tilpasses, vedlikeholdes og anrikes med nytt innhold. Kravene fra leverandørene kan også endre seg. Selvfølgelig bør kostnadene som påløper alltid vurderes. For å jobbe effektivt er vanlige tester, som ideelt sett begynner allerede før utrullingen, absolutt nødvendige.

Også interessant: når eldre gambler

utstilling

Rolf Kosakowski er grunnlegger og administrerende direktør for KB & B, et markedsføringsbyrå for barne- og familiemarkedsføring og en velprøvd spesialist for spørsmål om disse spesielle målgruppene.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *