Optimalisering av sosiale medier for mediemerker

Facebook, Instagram, Snapchat, Pinterest, WhatsApp: Nå finnes nesten hvert merke på forskjellige sosiale nettverk. For hvis du klarer å adressere målgruppen din med de riktige meldingene, kan du bygge opp en enorm rekkevidde for markedsføring av merkevaren eller produktene dine på veldig kort tid.

Det er imidlertid viktig at du velger riktig plattform og målretter mot annonseringen.

Gi nok ressurser til å bygge og vedlikeholde

En av de viktigste faktorene for å lykkes med tilstedeværelsen av sosiale medier, som fremdeles er undervurdert av mange selskaper, er vedlikehold av regnskapet. Alle fansider, grupper eller kanaler må holdes oppdatert med innhold og opprettholde kontinuerlig kommunikasjon med brukerne.

Det er derfor viktig at det er en solid kanalsjef som er dedikert til denne oppgaven og i tillegg svarer på kritikk, spørsmål eller negativ utvikling innen en time om mulig.

Du vil vite mer om hvor vellykket markedsføring på sosiale medier fungerer? Registrer deg deretter på Social Media Marketing Seminar på W & V Academy!

utstilling

Bruk riktig format for ytelsen din

En annen faktor for en vellykket tilstedeværelse på sosiale medier er den perfekte tilpasningen av gruppen din eller siden til omstendighetene på den respektive plattformen. Snap-annonser blir for eksempel alltid vist vertikalt i Snapchat, på Instagram er spesielt Caroussel-formater populære. I utgangspunktet må derfor innhold for de enkelte plattformene være spesielt produsert for at det skal lykkes.

Dette blir ledsaget av innlegg av bidrag til rett tid. Forretningsnettverk som LinkedIn eller XING besøkes hovedsakelig i arbeidstiden, mens Snapchat, Facebook eller Instagram hovedsakelig brukes om kvelden eller i helgene.

Også interessant: På Pinterest-start: En blogger røper hvordan du gjør det

For at du til og med kan bedømme hvor vellykket kampanjen din egentlig er, må du bruke utvalgte verktøy som Facelift, Ubermetrics eller xy helt fra starten. De hjelper deg med å identifisere endringer i kanalene dine eller nå og reagere deretter.

For med sosiale medier må du ikke gå glipp av noen innovasjon. Noen ganger endrer Facebook eller Instagram algoritmen og en tidligere vellykket tilstedeværelse mister rekkevidden over natten. Hvis det er tilfelle, bør du umiddelbart undersøke og forbedre.

Høyere engasjement gjennom riktig innhold

For å finne riktig innhold for min tilstedeværelse, må jeg kjenne målgruppen min så presist som mulig. Derfor bør både publikum og publisert innhold vurderes kontinuerlig: Er innholdet mitt relevant og kreativt nok for mitt publikum? Kommer formatet og forberedelsen av innlegget mitt til mine følgere? Hva er ditt engasjement? Hvor ofte blir innlegget mitt lekket, delt eller kommentert?

For å svare på disse spørsmålene er det nyttig å først se på statistikken for de enkelte plattformene: Facebooks innsikt eller Twitter Analytics illustrerer hvor godt et innlegg har blitt mottatt og hvor synlig det er. Ofte kan populære emner og innholdsformater også identifiseres basert på visningene og samhandlingsfrekvensen.

Facebook eller Instagram gir også lignende analyser og statistikk for å evaluere din tilstedeværelse. I tillegg kan du også se evalueringen av konkurrentene og lære av suksessene eller feilene deres. Google Analytics hjelper deg også med å vurdere nøyaktig hvilke innlegg brukerne dine har laget i butikken din eller nettstedet ditt.

Ikke glem SEO-optimalisering

En vellykket tilstedeværelse på sosiale medier støtter også alle andre kanaler. Derfor er det viktig å bruke riktige nøkkelord og hashtags også.

Finn ut hvilke søkeord fansen din bruker når de blir ført til siden din, og integrer dem deretter i tekstene dine med jevne mellomrom – enten det er på fanesiden, profilbeskrivelsen, websiden eller i innleggene dine. Også nøkkelordene til videoer eller grafikk bør tilpasses slik at Google og Co. finner innleggene dine bedre.

Bly 4 Deksel 1200X1200

Hvordan takk?

Det har aldri vært så mange måter å kommunisere på. Hvordan klarer bedrifter å formidle budskapet deres? LEAD Bookazine 4/2018 gir tips for bruk av stemmekompetanse, UX og endringsledelse i arbeidslivet. Slik lykkes kommunikasjonen – uten misforståelser.

Bestill nå

Kryssopprykk som rekkevidden forsterker

Kryssfremmende promotering er den enkleste måten å øke rekkevidden for din tilstedeværelse på sosiale medier og oppdagbarhet på nettet. På nesten alle plattformer er det mulig å koble nettsteder eller andre nærvær som en blogg eller Twitter-konto gjennom en lenke. Som et resultat kan enkeltkanaler slås sammen for å danne et helhetsbilde av bedriftens image.

Spesielt innen arbeidsgivermerke og merkevarebygging kan dette være en viktig komponent. Og: Jo bedre du nettverker de enkelte kanalene, jo flere brukere vil du nå. Det betyr imidlertid ikke at du må være til stede i alle kanaler for det alene.

Konklusjon

I prinsippet skiller optimalisering av en tilstedeværelse på sosiale medier seg lite fra en online kampanje som kontinuerlig blir gjennomgått, forbedret og fokusert på suksessen. Den eneste forskjellen er at det ikke er noen begrenset varighet. Det er en pågående prosess som krever kontinuerlig overvåking av utviklingen av algoritmene til sosiale medieplattformer og søkemotorer.

For å publisere passende innhold er en kontinuerlig suksesskontroll viktig. Hvis ingen svarer på innlegget ditt eller Instagram-historien din, kan det ha forskjellige årsaker. Gjennom en grundig analyse kan du finne ut om skylden er på innholdet, tidspunktet for publisering eller andre faktorer.

Faktum er at hvis du må investere penger for din rekkevidde, har du ikke gjort leksene dine.

Også interessant: Ikke mate trollene!

Om forfatteren: Thomas Weigel er Chief Content Officer hos Know You yet. Som barn på 80-tallet og den kreative laterale tenkeren grunnla Thomas i 2008 med «Husker du?» den første Facebook-Fanpage for nostalgi i tyskspråklige land. Siden 2016, sammen med performancemarkedsbyrået Cormes, har han suksessivt utvidet siden til en av de største og mest aktive Facebook-fansidene i Tyskland, Østerrike og Sveits.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *