TechTäglich: Sparkasse før start – Apple Pay blir et massemarked

Sparkasse før start: Apple Pay blir et massemarked

Endelig gjennombrudd for Apple Pay i Tyskland, mobilbetaling begynner å bli et massemarked: Sparebanken har kunngjort at Apple Pay lanseres i 2019. Bare hos Apple Pay ble støtten for kundene til ING låst opp. Norisbank ønsker også å starte snart med integrering av betalingstjenesten.

I en tweet har Sparebankforeningen erklært at Mastercard og VISA fortsatt kan brukes i 2019. Girokarden skal støttes, men først fra 2020. En presis startdag for introduksjonen het Sparkasse ennå ikke. Vi regner imidlertid med det om kort tid, og endelig er året mot slutten.

True Animal Love: Snapchat AR nå i dyrehagen

Snapchat 2123517 1920
Snapchat samarbeider nå med Köln dyrehage for å følsomme besøkende mer for truede arter (Bilde: Pixabay)

Köln dyrehage, i samarbeid med Snapchat, jobber med augmented reality (AR) til 28. oktober. For å sensibilisere besøkende for artsutryddelse blir dyr synliggjort i tomme innhegninger. Besøkende i dyrehagen skanner et symbol på brettet foran den tomme kabinettet. Snapchat-linsene bringer da de truede dyrene til live. Besøkende opplever praktisk talt på smarttelefonen hvordan en elefant, en tiger eller en krokodille beveger seg gjennom landskapet. Bak prosjektet står blant annet det tekniske universitetet i Köln, som har tatt hypen om Pokémon som modell.

Med dyrehageprosjektet ønsker spesielt unge mennesker å snakke med Snapchat: «Det kan skape et ekstra insentiv til å behandle et tema mer dypt.» Hvem føler seg adressert, kan donere på nettstedet til Köln zoo for truede arter , Köln-prosjektet vil bli lansert i andre dyrehager, ifølge Snapchat i fremtiden.

Alexa kan nå også hviske

Alexa
Pssssst! Amazons språkassistent Alexa har lært hvisken (Foto: 123rf.de)

Snakk høyt og tydelig: Det var maksimalt for språkassistenten Alexa til Amazon. Psssst, disse tider er over nå: Alexa kan nå også hviske når hun blir avhørt i en hvisking. Dette kan være en fordel hvis barna for eksempel ikke skal vekkes av et Alexa-ordtak. Oppsettet fungerer på en slik måte at taleassistenten må hviskes for å «Aktivere Alexa, Whisper Mode». Whisper-alternativet kan også legges til manuelt. For å gjøre dette endrer du i Alexa-appen i Innstillinger -> Alexa-konto -> Alexa stemmesvar -> hviskemodus. Det er her alternativet hviskingstone kan deaktiveres.

I stedet for en ekte ansatt, opererer en robot: Her kommer Alex

Dpa Urn Newsml Dpa Com 20090101 191017 99 338193
Roboten Alex overtar kundeservicen i elektronikkbutikken Conrad (Foto: SZ / dpa)

En nyhet i Berlin: Hos elektronikkforhandleren Conrad tar roboten Alex nå pliktene til en ekte ansatt. Salgsroboten betjener kundene 24/7. Avhengig av kundens ønsker, kan roboten finne batterier, adaptere eller engangskameraer i området 36 produkter og overlate dem til kjøperen. Betaling er kontant eller med kort.

Alex kontrollerer tolv forskjellige ansiktsuttrykk, forklarer selskapet. Den kunstige ansatte er en test. Hvorvidt han vil fortsette å tjene døgnet rundt i andre butikker er fortsatt åpent.

Opprør mot WhatsApp skatt lyktes

Whatsapp Getty Images 936215702
Skatter på WhatsApp? Borgerne i Libanon leker ikke med … (Bilde: Getty Images)

Med massive demonstrasjoner har libanesiske WhatsApp-brukere forhindret en skatt på samtaler via den populære messenger. Observatører snakker om årets største demonstrasjoner i Libanon. Regjeringen ønsket å belaste 0,20 dollar for hver VoIP-samtale. Som et resultat tok tusenvis til gatene. Det kom høyt Tysk bølge i demo til og med for sammenstøt mellom demonstrasjoner og politi inkludert skadde. Demonstrantene krevde også flere jobber og mer utdanning. Landets telekommunikasjonsminister, Mohamed Choucair, sa at statsminister Saad Hariri hadde trukket tilbake skatten. Faktisk hadde den libanesiske staten, som har erklært den økonomiske nødsituasjonen, øremerket 250 millioner dollar i inntekter fra samtaleskatten.

Slutten på LEDEN: Ingen døde bukser på telekom

Telekom har solgt et smart underbukser «Love Magenta Connected Underwear» med Bluetooth-tilkobling. Undertøyet ble designet for par og ble også solgt par. Hver eske hadde et par undertøy og 2 «LoveChips.» Takket være beacons, minner appen deg om å ta en digital pause og ta vare på samværet. Gadgeten var begrenset til 1000 stykker og kostet 25 euro pluss fraktkostnader – bare timer etter starten var den magenta-røde

truser utsolgt. Ingen tote bukser på telekom!

Og med det ønsker jeg deg en livlig start på uken. Vi ses i morgen på TechTäglich!

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *