Daglig: Alexa skal få hjelp med hjerteinfarkt

Alexa skal få hjelp med et hjerteinfarkt

Alexa hjerteinfarkt
Amazos Echo sies å gå fra nysgjerrighetshøyttaler til livredder (Foto: Amazon)

Utallige hjerteinfarkt skjer hjemme – uten at ofrene selv har en sjanse til å få hjelp. Smarte assistenter som Amazos ekkohøyttalere kan redde liv her i fremtiden. Forskere ved University of Washington har utviklet en programvare som gjenkjenner klassiske lydmønstre i et hjerteinfarkt – spesielt den typiske snap-pusten – og deretter uavhengig sender en nødanrop. For det, altså Engadgethar forskerne analysert en rekke samtaler til US 911 nødetat.

Ved hjelp av kunstig intelligens oppdager programvaren med en sikkerhet på rundt 99 prosent, når en bruker for tiden lider av et hjerteinfarkt. Assistenter som Alexa eller Siri vil da spørre igjen om alt er i orden. Hvis det ikke er noe svar, varsler de automatisk legevakten og gir ham alle viktige data, for eksempel navn og adresse på personen det gjelder. Forskerne ønsker å bringe sin utvikling på markedet så raskt som mulig og har stiftet sitt eget selskap kalt «Sound Life Sciences». Men personvernproblemer er foreløpig uklare: Hvor akseptabelt er det for en smart høyttaler å kontinuerlig overvåke pusten til brukerne?

YouTube remasterte legendariske musikkvideoer i HD

Klassiske musikkvideoer fra Tom Petty til Kiss gjør det fortsatt morsomt på YouTube i dag – hvis bare bildet og lydkvaliteten ofte ikke er så beskjeden. Her forbedrer imidlertid Googles videotjeneste. Sammen med plateselskapet Universal remasteret YouTube i underkant av 1000 videoer og ga dem ut i HD-bildekvalitet med optimal lyd. Blant dem er legendariske klipp fra Billy Idol, Beastie Boys, Boyz II Men, George Strait, Janet Jackson, Kiss, Lady Antebellum, Lady Gaga, Lionel Richie, Maroon 5, Meat Loaf, No Doubt, Gwen Stefani, Smokey Robinson, The Killers. Tom Petty og mange flere.

Så langt var videoene ifølge YouTube bare i «utdaterte formater, som opprinnelig ble produsert for rør-TV-er med monohøyttalere.» Nå kan musikkfans glede seg over klippene «i de neste tiårene i best mulig bilde- og lydkvalitet,» sa Universal. De første videoene merket «Remastered» er utgitt av YouTube, inkludert klassikere som «Free Fallin ‘» av Tom Petty, «Don’t Speak» av No Doubt, og «Bad Romance» av Lady Gaga. Fra nå av kommer nye HD-musikkvideoer på nett hver uke. Innen utgangen av 2020 ønsker YouTube å bringe 1.000 titler oppdaterte. De forrige URL-ene til klipp eller anropsnumre forblir uendret, forklart Techcrunch.

New Kindle Oasis: Bedre å lese om natten

Kindle Oasis 2019
Amber Flimmer: Den nye Kindle Oasis lyser nå i varme nattfarger (Foto: Amazon)

På tide med høytiden, forfrisker Amazon toppmodellen blant sine e-boklesere, Kindle Oasis. Den viktigste nyvinningen er de forskjellige fargetemperaturene på skjermbelysningen. Brukere kan velge mellom kaldere og varmere belysning. Det varme lyset – Amazon snakker om «rav» – bør hjelpe spesielt om kvelden og om natten for å lese mer avslappet og bedre å komme til ro. Akkurat som med smarttelefoner som iPhone, kan den nye Oasis automatisk justere lyset til bestemte tidspunkter, soloppgang eller solnedgang. Som en ytterligere innovasjon kaller Amazon raskere sidesving, men går ikke inn på detaljer i pressemeldingen sin.

Ellers forblir Oasis med 7-tommers Bildschim, skarp billedoppløsning på 300 ppi og vanntett hus teknisk uendret – i tillegg til prisen på 229,99 euro. Den fornyede leseren kan bestilles nå, blir levert fra 24. juli. Forgjengermodellen forblir i utgangspunktet for 199,99 euro i tilbudet. Sammenlignet med den betydelig billigere 119,99 Euro Kindle Paperwhite med 6-tommers skjerm, tilbyr den større skjermen på Oasis omtrent 30 prosent mer leseplass – og dermed mer innhold, uten å måtte snu siden. En av de viktigste funksjonene for sjø, sjø og basseng tilbyr i mellomtiden både Paperwhite og Oasis: De er begge vanntette, i ferskvann i opptil en time på ikke mer enn to meters dyp.

Honor 20 kommer i morgen: topp mobiltelefon, anbefales ikke å kjøpe

Honor 20, den nye smarttelefonen fra Huaweis billigere andre merke Honor, kommer også ut i Tyskland 21. juni. Med et firedoblet kamera på baksiden, med et iøynefallende frontkamera på skjermen, med en skarp 6,26-tommers skjerm (412 ppi) og fingeravtrykssensor sidelengs i rammen, er Honor 20 tydelig på vei mot overklassen. Kineserne beskriver dette som «Premium blir standard». Bare prisen på 499 euro gjenstår – rimeligvis – folksy.

Kanten berømmer: «Det er mange grunner til å virkelig like ære 20.» Techmagasinet gir fortsatt råd – som mange andre eksperter – for tiden fra kjøpet. Overskrift til presentasjonen av Honor 20 i det amerikanske magasinet: «Honor 20 lanseres over hele verden denne uken, men du bør sannsynligvis ikke kjøpe den.» Bakgrunnen er selvfølgelig handelskonflikten mellom USA og Kina og den resulterende Google-boikotten av Huawei. Honor 20 vil bli levert med den nåværende Android 9.0. Om en oppdatering til Android 10 kommer, og hvor lenge operativsystemet til Honor 20 forblir aktuelt og derfor trygt, er for øyeblikket helt åpent. Fremtiden til Huawei og Honor-smarttelefoner beskrives av The Verge som «veldig dyster».

Monopol: Nå med stemmekontroll

Monopol stemmekontroll
I det nye Smart Monopol har AI hatten på (Foto: Hasbro)

Monopol, den gode gamle kapitalistiske moroa, bryter inn i moderne tid. I den nye utgaven «The Monopoly Voice Activated Banking Game» vil Mr. Monopol være spillassistent for språkassistenten. Han fordeler penger, hus, land og stasjoner med stemme og snakker med spillerne. Til og med spørsmål besvarte eiendomsmarkedet Alexa takket være kunstig intelligens. Sedler laget av papir er produsert av Hasbro. I stedet, spillerne på Mr. Monopoly, med et trykk på en knapp på den slemme sylinderen for å spørre, hvor mye grus de fortsatt har i kassen. KI-Monopol blir løslatt i USA 1. juli for 30 dollar, melder Engadget.

Slutten på LEAD: 17 prosent bruker AirPods under sex

Sexy Air Pods
Kjærlighet er – å elske med AirPods i øret (Foto: Amazon)

«Siri, hvordan hadde jeg det?» Under dette mottoet har kanskje den mest bisarre og morsomste avstemningen i året nå dukket opp. TickPick, den elektroniske billettshandleren, har spurt om «musikkens innvirkning på seksuell oppførsel» blant rundt 1000 amerikanere. I følge resultatene beholder 17 prosent av de spurte AirPods under sex. Tilhengere av countrymusikk er derfor de mest fornøyde med sexlivet sitt, popmusikklyttere minst. Blant elskere av elektronisk dansemusikk (EDM) sies seksuelle fetisjer å være den mest utbredte. Enda mer nydelige absurde resultater og skitne detaljer finner du her.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *