Ukens beste gadgets – del 10

Jamstik 7

Jamstik 7
Med Jamstik kan selv nybegynnere enkelt lære seg å spille gitar (Foto: Jamstik)

Mens gitaren min forsiktig gråter – da Beatles ga ut en av sine beste sanger på det legendariske «White Album» i november 1968, gråt ikke bare gitaren mykt. Mange gitarister ville ha likt å spille sangen, men de hadde bare ingen anelse om instrumentet. I dag ville det se veldig annerledes ut. Smart teknologi gjør det mulig:

Med Jamstik 7, en ny og smart Bluetooth-gitar med ekte gitarstrenger og syv frets, kan til og med nybegynnere enkelt lære seg å spille – og til og med profesjonelle vil glede seg over gadgeten med Jamstik 7 som MIDI-kontroller.

Koblet til iOS-appen JamTutor læres ikke bare gitarspill, men også produksjon av musikk er mulig. Den støtter programvare som GarageBand, Ableton Live eller Logic Pro X. Når du spiller JamTutor gjenkjenner fingerposisjonen på sentralbordet til Jamstik 7 sanntid. Tilkoblingen skjer via Bluetooth eller via mikro-USB-kabel.

Produsenten legger en stropp, fire plukker og en manual til smartgitaren. Tilgang til læringsportalen play.jamstik.com er gratis når du bruker Google Chrome nettleser.

Pris: 249 euro

å bestille hos Amazon

stash

Gjemmestedet

Egentlig trenger ikke «skjulestedet» (betyr det slik) ikke gjemme seg. Men navnet er fornuftig: Bak en smart lysbryter er skjult når du skyves opp en stikkontakt. En nyhet som vil appellere til smarthusbrukere.

«Skjulestedet» fungerer i henhold til mottoet: Bare synlig når det er i bruk. Og den er egnet for Philips Hue-brukere og innfelte bokser. For eksempel en gang fire taster for «Friends of Hue» okkuperer, derimot er det bryteren for «Hue Tap».

En ettermontering er mulig i hvert tilfelle, hvis det er gamle stikkontakter. «Friends of Hue» -løsningen var utstyrt med et barnesikringsutstyr, trykkbryteren er basert på Zigbee-protokollen.

Systemet har blitt patentert, det er «Made in Germany». Bak det ligger det tyske selskapet TCS AG, som har base i Genthin (Sachsen-Anhalt).

Pris: 79,90 euro

å bestille

Sushi

Sushi
Joko Winterscheidt med administrerende direktør Andreas Weinzierl smaker på sin nye sushidee (Foto: Sushi Bikes)

Joko uten Claas mot resten av e-sykkelverdenen: Så sannsynligvis ville TV-showet blitt kalt til denne nye dingsen.

Bak den nye e-sykkelen «Sushi» er u.a. Joachim «Joko» Winterscheidt, som også er en investor, f.eks. for sokker. «Sushi» vil ikke slå profesjonelle e-motorsyklister ut av sokkene, men de bredere massene av e-sykkelentusiaster kan allerede være glade. Mottoet er: «Sushi Bikes – Den første rimelige og stilige e-sykkelen under 15 kg».

Winterscheidt og «Sushi» administrerende direktør Andreas Weinzierl ønsker å tilby en rimelig løsning for kjøp av e-sykkel som ser bra ut selv på veien. Vanligvis koster e-sykler mer enn det dobbelte. Fra september går «sushi» for 899 euro på sykkelsalgsrampen.

Spesifikasjonene: Materiell aluminium, varierer fra 30 til 60 kilometer, batteriet er også en USB-strømbank for å lade smarttelefonen, i tillegg kommer 28-tommers dekk, navmotor og skivebremser, men ingen girskift. Hva mangler i grunnpakken? Passende belysning og fendere må kjøpes. Senere i år blir de første «Sushi» -syklene levert til forhåndsbestillinger.

Å, og hvorfor heter denne sykkelen «Sushi»? Fordi sykler ruller og det også er ruller i sushi! Har vi igjen lært ubrukelig kunnskap …

Pris: 899 euro pluss anskaffelser

å forhåndsbestille

LG UltraFine 5K-skjerm

LG 2019 Ultra Fine 5K Display
Nytt i Apple Store i samarbeid med LG: UltraFine 5K Display (Foto: Apple Online Store)

Før spesifikasjonene først prisen: 1399 Euro. Det er uten tvil en kunngjøring for en 5K-skjerm!

Phew, ta et dypt pust, fortsett i teksten.

Apple og LG har jobbet med en oppfølgingsmonitor for den gamle 5K-skjermen. Resultatet er denne nye modellen, som er tilgjengelig denne uken i Apple Online Store. Der 5K-skjermer fra andre produsenter noen ganger godt under 1000 €, betaler du godt over 1000 €.

Tilsvarende? En oppløsning på 5120 x 2880 piksler. Akkurat som forgjengeren. UltraFine tilbyr 14,7 millioner piksler og 500 netter lysstyrke.

Apple berømmer kompatibiliteten med mange enheter fra Cupertino. I tillegg til Mac-maskiner med Thunderbolt 3 (MacBook Pro og MacBook Air), kan du også koble til USB-C-enheter som den nyeste iPad Pro. Ulempen her: Hvem som blir med på iPad Pro 2018, blir dyttet ned til 4K-oppløsning. I forbindelse med iPad Pro 2018 er det ikke gitt en 5K-oppløsning.

Hvis du vil ha 5K, trenger du en MacBook Pro (2016 eller nyere), en MacBook Air (2018 eller senere), en iMac (2017 eller senere), en iMac Pro eller en Mac mini 2018.

Pris: 1399 euro

å bestille

LEAD shortlist

Andre interessante dingser, nevnt kort.

Leazy: Uten kroker og øyne, for å si det slik. The Leazy (s) passer akkurat for Lazy Days. De selvbindende skolissene er elastiske, slik at du enkelt kan skli i hvilken som helst sko. Selv i denne sommervarmen.

Pris: 9,95 Euro

å bestille

IKEA Symfonisk: I samarbeid med Sonos selger møbelbutikken nå to smarte høyttalere i «Symfonisk» -serien: en bordlampe med WiFi-høyttaler (179 euro) og en bokhyllehøyttaler (99 euro).

å bestille

Studio Riktig ladedokk: Du vil ikke lade andregenerasjons AirPods ugyldig på en dodgy trådløs, plastisk lader for $ 3,99 fra Aldi? Kjører! Med denne edle lastebrygge vil Studio Proper ta deg nesten 70 Euro pluss fraktkostnader ut av vesken. Men det ser også stilig ut takket være eloksert aluminium.

Pris: 68,95 Euro pluss frakt

å bestille

Har du oppdaget en spennende gadget eller produserer du interessant tilbehør selv? Gi oss beskjed til forfatteren vår [email protected]

Studio Proper Air Pods Dock Photo 2
Ser bra ut: The AirPods Dock av Studio Proper (Foto: Produsent)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *