Kunsten å lytte

Podcast er blitt det store antallet. Det er noe du må si for deg selv, for for 15 år siden – den gamle ideen om en podcast – kunne du ikke stole på den.

På lang tid nådde ikke podcaster status som et nisjetilbud. Man kan pusle på hvorfor dette plutselig har endret seg, spesielt i tider hvor man for eksempel ville gjort med virtual reality og videoer til og med på en gjennomsnittlig smarttelefon helt andre måter å høre på enn noen få lyd.

Men det er ikke nødvendigvis teknikken som gjør podcaster så interessante (tvert imot, de er fremdeles vanligvis enkle mp3-filer). Kanskje er det bare denne enkle håndteringen hvorfor podcast har gjort et slikt comeback. Ikke å undervurderes er det faktum at hørsel, i motsetning til å se, ikke distraherer oss helt fra omgivelsene våre – hver pendler vil kunne bekrefte det.

Sjarmen til podcastene, men også ganske sikker på at alle kan podcasten. Spesielt i en alder av formaterte radioer er det veldig hyggelig når en «sending» ikke er basert på noen eksterne krav, men utelukkende på spørsmålet om det er en god historie eller ikke.

utstilling

Det er også fordi podcasting i utgangspunktet er en enkel ting. Strengt tatt er en mikro og et innspillingsapparat tilstrekkelig. Scenen har imidlertid merkbart profesjonalisert seg de siste årene. Mange podcaster i dag er absolutt sammenlignbare i sin innsats med en radioproduksjon.

Og som alltid med digitaliseringen, så også her oppstår spørsmålet: hvorfor skal særlig yngre generasjoner fortsatt den analoge motparten (i dette tilfellet: radio) bruke? Endelig vises podcast stadig oftere i forbindelse med musikkstrømming; Det er her en app som Spotify raskt blir den generelle leverandøren av lydinnhold.

LEAD Podcast: «Den digitale kvartalet»

Digitalisering endrer alle bransjer, og dykkere er også gjester for LEAD-podcasten «Die digitale Viertelstunde», som moderator Christian Jakubetz snakker om effektene av.

Lead Wolf Hodetelefoner Hg Blå Grønn Rgb 1600X900

Noe har imidlertid endret seg i forhold til de første dagene. I stedet for kjedelig å plukke podcastene etter eget valg via alle feeder og nettsteder, er det nå en hel rekke apper og leverandører som podcastene samles på ett sted i abonnementet og med hyggelige søkefunksjoner. Hvis du vil: Radio on demand. De klassiske radioleverandørene synes dette bare er moderat bra, men på den annen side: Hvorfor skal radioen gjøre noe annet enn TV-en?

Markedslederen: Apple

Fordi Apple ganske tidlig anerkjente at podcaster er en magnet, er selskapet markedsleder. Derfor er Apple-brukere nå godt utstyrt når det gjelder bruk av podcaster. Egen app på mobile enheter, en egen seksjon på iTunes.

Dette sikrer igjen at iTunes også har det mest omfattende podcast-tilbudet. Sagt på en annen måte: Det er faktisk ingenting på iTunes som ikke eksisterer. I antall (fra Apple): Det er for tiden 525 000 aktive show med 18,5 millioner individuelle episoder tilgjengelig.

leverandør

Apple / iTunes Store

kostnader

ikke

offline-funksjon

ja

spesielle egenskaper

I mellomtiden kan brukbare analyser av brukerens lytteoppførsel fås med iTunes Connect. Omdesignen av appen 2017 ble ikke godt mottatt av alle brukere.

Eksklusivt innhold

Ja og nei. Apple produserer ikke bestilte verk («Originaler»). Men siden ganske mange, spesielt mindre leverandører bare publiserer på iTunes, er det en slags eksklusivitet gjennom bakdøren.

All informasjon for å komme i gang

apple.com/de/itunes/podcasts

Kommende episoder: Google – Spotify – Soundcloud – Deezer – Audible

Lead 3 Apps 1200X1200

Hva er appen?

Digitalisering bringer forandring – og ikke bare til fotografiens verden, slik forsiden av LEAD 03 beskriver. Det har skjedd mye i Apps-universet også. I mellomtiden har de digitale applikasjonene og lite hjelpere blitt en integrert del av selskapenes forretningsplaner – men de er ikke selvoppfyllende. Hva som må vurderes før, under og etter implementeringen av en app, vil du lære i LEAD Bookazine 3/2018.

Bestill nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *