For bedre forholdsatferd på Internett

Hvis du vil, kommer vi digitale fra en dating-æra, bak oss ligger mange år med beryktede en-natt stands. Oppmerksomheten ble forvirret med kjærlighet og vant med høylydt. Det ble antatt at Internett var noe som en ny TV-kanal, der man bare måtte være iøynefallende og fargerik nok til å få oppmerksomhet.

Nyhetsrom fylte Internett og Facebook med heftige clickbait-overskrifter gjennom mange år, slik at så mange par par øyne som mulig ville lande på støyende visningsannonser og autospillvideoer. Klikk, klikk, klikk – hvilken tid å være i live! Det var en natt-stand-era.

Men etter 20 ikke veldig gode Tinder-Dates skjønner du at det kanskje ikke er kanalen for evig kjærlighet. Og i digital markedsføring og nyhetsrom, er det gryende at oppmerksomhet som oppnås på kort sikt ikke er en oppskrift på langsiktig brukerlojalitet. Brukere er bare mennesker, og folk ønsker vanligvis ikke å bli ropt til, ikke engang fra autospillvideoer. Og de straffer dårlig påkledning – med adblockere og dårlige klikkfrekvens.

Så vinden snurrer. Spørsmålet i digital markedsføring og nyhetsrom er ikke lenger: «Hvordan får vi så mange øyne par og mest mulig rask oppmerksomhet?». Spørsmålet er, «hvordan bygger vi riktige forhold til brukere og publikum, hvordan får vi reell relevans, hvordan kommuniserer vi med publikum, hvordan får vi lojalitet og tillit?»

utstilling

Det er en ganske radikal tempoendring:

Bilde 1

Bare paringsatferden i digital markedsføring minner fremdeles relativt ofte om en tafatt 20-åring som nå desperat ønsker et forhold. Så her er noen datingtips.

1. Tålmodighet og utholdenhet

Relasjoner i det virkelige liv bygger ofte på lignende mønstre, for eksempel:

bild2

User Journey, som fører fra første klikk til lojal og livslang kjærlighet alias kundelojalitet, er kanskje ikke så annerledes som i det virkelige liv. Noen ganger tar det tid å bygge et reelt forhold til en bruker.

Bilde 3

I sin entusiasme for lojale, livslange kunder blir en anonym første gangs besøkende på et nettsted fortsatt ofte spurt om de vil registrere seg for et abonnement – på det første nivået i dateringstrakten. Etter det første klikket for å spørre om du vil bli abonnent eller klubbmedlem, kommer du til det virkelige kjærlighetslivet, noe som dette:

Bilde 4

Vanskelig. Forhold tar tid.

2. Diverse kontaktpunkter

Det er noen få selskaper som er ekstremt flinke til å bygge dype relasjoner med brukerne sine og tjene mye penger på dem. Apropos #GAFA. Og det er så lett å stole på kompetansen til disse aktørene som et mindre erfarent selskap. Så det meste av det digitale overutgiftene er fremdeles koblet til Facebook & Co. Det er som å møte partneren din i en klubb om gangen. Du har ikke noe telefonnummer, ingen adresse – hele forholdet livet foregår i klubben.

Jeg tror ikke at et slikt bærekraftig forhold kan bygges. Facebook kan være kjempebra som et av mange kontaktpunkter, men for å holde kontroll over et forhold krever det å bevege seg og møte i forskjellige omgivelser.

3. kommunikasjon

Tilbake til datetrakten: Det som kobler sammen trinnene i disse traktene i den analoge verdenen er vanligvis tusenvis av tekstmeldinger, samtaler, verbale og ikke-verbale utvekslinger. Kommunikasjon. Mange digitale selskaper har allerede forstått dette, men stoler på isolerte sosiale nettverk som en interaksjonskanal alene. Det er vanskelig, se over.

Spesielt utgivere har slitt siden fødselen av Internett med at brukerne faktisk vil kommunisere med dem. I skremmelse har mange lukket kommentarfeltene – noe som riktignok ofte er et ressursspørsmål. Likevel begynner hvert forhold med en samtale. Å nekte brukere denne samtalen er en dårlig idé hvis du vil bygge et forhold til dem. Forresten, det er også mange teknologier som hjelper deg med å etablere samtaler med brukere og gjøre dem skalerbare.

Bilde 5

4. Relevans

Hvis du ønsker å tiltrekke oppmerksomheten til en person, hjelper det vanligvis å si noe relevant. ¯ \ _ (ツ) _ / ¯. Men hva er relevant? Journalistikken forkynner noen få faktorer som avgjør om noe anses som interessant av mennesker. Ikke alle må oppfylles, men noen få relevansaspekter er, um, relevante.

5. Online + offline

«Offline» har fremdeles et støvete bilde for mange digitale entusiaster. Men møter, levende og i farger, er det mest effektive kontaktpunktet du kan opprette. For eksempel kan Red Bull gjøre det ganske bra. Eller Campfire-festivalen i Düsseldorf, med journalister og real Personer. Tidligere hadde utgivere leserkontorer for abonnentene sine. Kall meg gammeldags, men jeg tror forhold trenger offline møter.

Det er mer å si, men dessverre er ikke denne artikkelen et livslangt forhold, men kanskje bare en første date. Men det kan vi fortsette, online eller offline. Ring meg!

Denne teksten er en del av det nåværende LEAD Magazine 03/2018.

Til forfatteren: Pia Frey er medstifter og sjef for utgivere av menings- og markedsføringsverktøyet Opinary. Frey jobber på startsiden for utgivere for å forbedre og tjene penger på forholdet mellom brukere og nyhetsrom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *