Tre ganger optimistisk: Triumfen i historiefunksjonen

Hva vil vi huske når vi ser tilbake på Internett på slutten av 2010-tallet om noen år? Snapchat vil trolig være rett foran. Den sære messaging-appen med det utspekulerte sinnet, brukervennligheten av en gjennomsnittlig SAP-installasjon og de innovative augmented reality-objektivene som har overbevist millioner av voksne om at selfies med hunde- og katt ansikter er sosialt akseptable i midten av tjueårene.

Den sanne arven fra Snapchat vil være oppfinnelsen av historiefunksjonen. Historier, sammenstillingen av bilder og korte videobiter med morsomme klistremerker, stedsinformasjon eller tegninger, har begynt en makeløs triumf på nettet. Historier er nå vanlige funksjoner på Facebook, Instagram og WhatsApp, og til og med Google har YouTube og nå til og med nettet søker en Stories-funksjon donert.

Bestemors feriefortellinger: den digitale lysbildefremvisningen

For brukerne er historier, f.eks. på Facebook eller Instagram, en utmerket måte å dele hverdagslige opplevelser på en kreativ måte med familie, venner og bekjente. I stedet for postkortet og den obligatoriske lysbildekvelden etter bestemor kan jeg legge inn direkte fra ferien sine inntrykk på nettet. Historier blir automatisk slettet etter 24 timer. For øyeblikksbilder som du vil dele med dine følgere lenger, er de såkalte «øyeblikkene» som lar deg lagre historier på profilen din på lang sikt.

utstilling

Også kreativ har du mange muligheter. Gjennom den enkle kombinasjonen av videoer, bilder, klistremerker, tegninger og musikk kan til og med teknisk uerfarne brukere skape og dele betydelig innhold på kort tid.

Spennende er Googles historieintegrering i søkeresultatene. Ved å standardisere formatet som en evolusjon av AMP-prosjektet (Accelerated Mobile Pages) gir brukerne rask og enkel tilgang til nyheter og visuelt innhold relatert til ønsket søkeord eller emne.

Historier som mediemiljø: ubegrenset videobeholdning

I tillegg til Snapchat, Instagram og YouTube, leverer Facebook nå også det komplette historiefortellingen som reklamemiljø for bevegelige bilder etter flere måneder med testing. Flekkene blir vekslet mellom de enkelte historieelementene eller mellom to forskjellige historier. Man skal ikke bli blendet av det potensielt høye spekteret, reklamemiljøet er bare begrenset sammenlignbart med andre InStream-plasseringer som kringkastermediebiblioteker eller det klassiske YouTube av flere grunner.

Historier er et tydelig mobilformat, innholdet brukes vertikalt. Derfor gir det ikke mening å bruke klassiske TV-reklamer i 16: 9-format som breaker-reklame. Brukssituasjonen er også underlagt mobile regler: mens du er på farten i ventesituasjoner, med et stort potensiale for distraksjon og ikke nødvendigvis med hodetelefoner. Annonser for historiefôret bør derfor tilpasses disse forholdene, i dette tilfellet gjelder de samme reglene som i sosiale feeds generelt. Undertittel, kort (snarere fem i stedet for 15 sekunder) og til poenget med åpenbar avsender, i stedet for lange fortalte historier med spenning og oppløsning på slutten. Dessverre er det ikke mange undersøkelser om annonseringseffekten av annonser i historier, men effekten vil sannsynligvis være sammenlignbar med annonser i Facebook Newsfeed.

Brand Stories: det perfekte eksperimentfeltet

Historier på Instagram, Facebook og andre sosiale plattformer er et utmerket eksperimentfelt for merkekommunikasjon. De kreative mulighetene er forskjellige, fra reklamefilmer i historieformat. for den nye BMW 8-serien …

bmw

om videoer bak hendelsene som Media Markt på Gamescom …

Media Markt

… på spørsmål og svar-formater eller stemmeberettigelse – Historier lar bedrifter scenen sitt merkevareinnhold i stilen til hver plattform og å integrere organisk i brukernes innholdserfaring.

Noen få grunnleggende regler bør uansett vurderes. Åpenbart, men ofte oversett: hvis innholdet ikke har noen relevans, hopper brukerne raskt. Stor grad av endring i sceneendring og generelt sett noveller passer bedre i brukssituasjonen på smarttelefonen, og at man ikke bør begynne å resirkulere TV-eiendelene hans 16: 9 i et vertikalt videoformat, selvfølgelig.

I tråd med disse reglene oppnår Stories også gode resultater: En undersøkelse bestilt av Facebook av nesten 10.000 vanlige brukere av historier på Instagram i Storbritannia, USA, Brasil og Indonesia fant at 39 prosent av brukerne gjennom kontakt med merker og produkter i historier kan merke- / produktinteressen økes.

Og for de foresatte for kravene til det hellige merket CI, kanskje også en betryggende nyhet: Den samme undersøkelsen har avslørt at brukerne av Stories forventer autentiske, lekne og ufiltrerte inntrykk. Som merke trenger du ikke å vise den samme perfeksjonismen som i den trykte annonsen i nyhetsmagasinet.

Om forfatteren: Alex Turtschan, som er en lidenskapelig nerder siden barndommen, har tilbrakt mer enn 10 år i Serviceplan-gruppen med å se på forbruker-, markeds- og teknologitrender og deres innvirkning på digital markedsføring. Han er i dag direktør digital strategi hos Plan.Net Media.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *