Hvorfor digital forsikring er fremtiden

Klokka 22.28 fredag ​​kveld når den røde minibilen parkerer og klør seg i døra til naboens bil. Klar sak for bilforsikring. Men hvordan regulere skaden? Hvem eier kjøretøyet, hvordan nå skadelidte? En samtale til den ansvarlige forsikringsmegleren på dette tidspunktet: ingen indikasjon. Bare tre dager senere vil noen være tilgjengelige der.

Unge digitale forsikringsselskaper vender den tradisjonelle forsikringsbransjen opp ned: tilbudene deres er tilgjengelige hele tiden og overalt, endringer kan gjøres i sanntid av kunden, skader kan rapporteres direkte via appen. I følge en fersk undersøkelse gjort av Adcubum Deutschland GmbH, kan 69 prosent av tyskerne tenke seg å tegne forsikring helt online. Og tallene stiger: 57 prosent året før. Kunder forventer lavere kostnader, tilgjengelighet på kveldstid og i helgene og mer fleksible kontrakter.

Ingen motsetning: fleksibilitet og forsikring

Hvordan kan dette gå med forsikring, som nesten alle eier, for eksempel erstatningsansvaret, husholdnings- eller tannforsikring? Graden din krever mye forskning og proaktivitet hos kunden. Ofte hjelper forsikringsmeglere med å komme seg gjennom. Hvis det oppstår skade, graver forsikret gjennom arkivmapper og papirfjell: Hvor høy er skadedekningen og får tilgang til ansvaret selv med tap av nøkler? Slitsom og tidkrevende da også oppgjøret med forsikringsselskapet.

utstilling

Oppstartsbedrifter innen forsikringsteknologi har lenge vært avhengige av digitale løsninger. Produktet deres har lite å gjøre med den tradisjonelle måten å forsikre på. Emerging Insurtech-star-ups plukker ut bestemte deler av verdikjeden og forbedrer eller digitaliserer dem. Noen oppstarter oppfinner prosessene på nytt. For eksempel tillater digitale forsikringsselskaper sine kunder å administrere, utvide eller avslutte forsikringsdekningen i sanntid, uten meglerfrister eller papirer.

Mobil først: forsikring å gå

I følge Adcubum-studien har mange forsikrede allerede hatt positive erfaringer med det digitale tilbudet – og mer ville være nødvendig. Rundt to tredjedeler av de spurte kunne tenke seg å tegne bilforsikring, ansvarsforsikring eller forsikring om innboinnhold på nettet. Tross alt ville halvparten av dem tegne ulykkesforsikring og helse- eller tilleggsforsikring online.

En undersøkelse av Bitkom Research i mars 2019 kommer til en lignende konklusjon.Oppmålerne undersøkte rundt 1000 tyskere på 16 og 16 år, om de vil inngå forsikring utelukkende via smarttelefon. Resultatet: Så langt er det bare rundt fem prosent av de spurte som har brukt smarttelefonen til å tegne forsikring. En tredjedel kan forestille seg å gjøre det i fremtiden. Spesielt blant yngre mennesker er beredskapen rundt 33 prosent.

Design, brukervennlighet, enkelhet – dette er løftene fra digitale forsikringsselskaper som gjør det irriterende problemet med «forsikring» til en enkel, bærekraftig positiv opplevelse for sine kunder. Takket være smarttelefonen kan kunden ikke bare raskt få ønsket forsikringsdekning mens du er på farten. For eksempel kan han ved hjelp av stedsdata informeres av forsikringsselskapet om eksisterende, passende tilbud, for eksempel når han er på flyplassen og reiser til utlandet eller vil raskt forsikre utstyret sitt på vei til en skiferie.

Også interessant: Hvorfor vi snart vil elske forsikring

Kunstig intelligens skaper rettferdighet for forsikrede

Men hva med forsikringsrådgiveren på stedet? Og er online virksomheten i det hele tatt trygg? Insurtechs henvender seg i økende grad til selvlærende systemer som er i stand til automatisk å eksponere forsikringssvindlere, minimere risiko eller dynamisk justere prisene. Maskinlæring gjør det mulig å lære av kunders oppførsel, å avgrense risikoprofiler og bestemme om en enkelt kunde er pålitelig. Og det er absolutt til fordel for samfunnet: forsikringsprosessen blir objektiv igjen.

Det er her digitale forsikringsselskaper bruker nøyaktig der folk noen gang kan mislykkes. De er avhengige av kundens selvbestemmelse og en positiv forsikringsopplevelse; i en bransje som til tider har en tendens til å være immobile og ugjennomtrengelig. Og det er deres store fordel: raskere prosesser og sist, men ikke minst rettferdig, objektiv forsikring, for eksempel gjennom bruk av kunstig intelligens. Chatbots hjelper døgnet rundt med spørsmål og i tilfelle skade. Alltid i lommen på en smarttelefon blir digitale forsikringsselskaper en lojal følgesvenn, formidler fleksibilitet og garanterer sikkerhet på forespørsel. Dette gjør dem til et reelt alternativ, ikke bare for yngre kunder og digital kunst.

Du kan også være interessert i dette: Hvordan kunstig intelligens endrer forsikringsverdenen

Christian Wiens er grunnlegger og administrerende direktør for Heidelberger Insurtech oppstart Getsafe. Hans oppdrag: utfordre en av verdens største næringer. Den erfarne digitale gründeren er utdannet maskiningeniør og industriell ingeniør med sterk teknisk bakgrunn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *