Daglig: Amal og George Clooney – med Microsoft for menneskerettigheter

Amal og George Clooney: Med Microsoft for menneskerettigheter

Amal Clooney
Amal Clooney kjemper med en ny app for mer åpenhet i rettssaler (foto: Wikipedia)

Den anerkjente advokaten Amal Clooney og ektemannen George, en skuespiller, har gått sammen med Microsoft for å gi bedre menneskerettigheter i straffesaker. Resultatet av samarbeidet er appen «TrialWatch», som støttespillere over hele verden kan registrere og evaluere forløpet til ofte tvilsomme rettslige forhandlinger. «Domstoler blir stadig mer verktøy for undertrykkelse, og påtalemyndigheter og dommere blir brukt i mange land for å arrestere regjeringskritikere og minoriteter,» heter det i en uttalelse fra Clooney Foundation for Justice. Appen, som vises for iOS, Android og Windows, skal bidra til å gi mer åpenhet.

Det gir trente frivillige muligheten til å samle informasjon om forsøk mot minoriteter, aktivister, journalister eller LHBTQ-medlemmer. Med de innsamlede tekstene, bildene og videoene ønsker Clooney Foundation ikke bare å hjelpe de berørte, men også å analysere globale trender i brudd på menneskerettighetene. Den bruker skyteknologi fra Microsoft, talegjenkjenning og kunstig intelligens. Innebygde oversettelsesverktøy for å gjøre informasjonen tilgjengelig over hele verden. Målet, ifølge Microsofts sjefadvokat Brad Smith: «Verden skal være et vitne og se hva som skjer i rettssaler.»

Galaxy Fold: Samsung stopper obduksjon av Sorgentelefonene

Galaxy Fold I Fixit
Det grunnleggende problemet med Galaxy Fold: Jo vanskeligere fremmedlegemer kommer inn – jo vanskeligere kommer de ut igjen (Foto: The Verge)

«Situasjonen blir enda galere nesten hver dag» – det er slik The Verge beskriver nyhetene rundt Galaxy Fold. I går la iFixit-reparasjonsspesialistene sin «obduksjon» på Samsungs hjelpelinje – og beskrev Falt-Phone som «alarmerende sårbar». I dag har innlegget forsvunnet fra nettet igjen. Ved anmodning fra Samsung har iFixit tatt sin analyse av Galaxy Fold, som skulle komme i markedet i dag, offline. Nettstedet sier: «Vi har mottatt vår Galaxy Fold fra en pålitelig partner, og vi er ikke tvunget til å slette vårt bidrag av noen juridiske eller andre grunner, men vi gjør det av respekt for denne partneren som vi forbinder med Vi kan bare spekulere i hvorfor Samsung gjør det bedre. «

Koreanerne er naturlig nok ikke interessert i at Folds massive tekniske problemer er for fremtredende i nettet. Mange eksperter antar nå at det ikke er et raskt comeback. «Den skjøre skjermen er ikke lett å fikse,» spår Wired. Fordi åpningene i enheten, i fremmedlegemet kan trenge ned til størrelsen på en gitarplugg, er tilsynelatende nødvendig for fleksibiliteten i foldekonstruksjonen. Og skjermen er så enormt følsom fordi den er laget av plast – ikke glass, akkurat som vanlige smarttelefoner. Disse problemene kan antagelig bare løses når brettbare telefoner kan bygges med glassskjermer. Gadget-designer Nick Cronan har ingen gode nyheter for Samsung: «Det er bare ikke nødvendig teknologi.»

Nintendo: Bytt nå mer vellykket enn N64

Bryter N64
Nintendo 64 og Switch – den nye konsollen har nå overtent den klassiske bilen (Foto: GameRanx)

Det var raskt: Drøyt to år etter lanseringen av Nintendos byttekonsoll er allerede mer vellykket enn N64, etterfølgeren til Super Nintendo fra 90-tallet. I følge nye offisielle tall fra Nintendo ble det solgt 16,95 millioner brytere i fjor. Så langt gjør det totalt 34,7 millioner enheter – mer enn 32,9 millioner til N64, som hadde mer enn dobbelt så mye tid fra 1996 til 2001.

I følge TechCrunch ønsker Nintendo å selge 18 millioner flere brytere i år, takket være en billigere miniversjon. Flere Nintendo News: Fra 22. mai til 4. juni kjører beta-testen for den etterlengtede «Mario Kart Tour» -appen – i utgangspunktet bare for Android, og bare for brukere i USA og Japan. Spillet vil offisielt vises om sommeren, da for iOS og i Tyskland.

WHO advarer om smarttelefonbabyer

Smarttelefon Baby
Ikke smart: små barn, smarttelefoner og nettbrett er ikke en god kombinasjon (Foto: 123rf.de)

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer foreldre om ikke å utsette små barn for skjermene på smarttelefoner, nettbrett eller TV for tidlig. I de siste anbefalingene tar WHO til orde for den strenge begrensningen av skjermtidene. Derfor bør barn under to år ikke bruke slike enheter i det hele tatt, og barn mellom to og fem år skal ikke bruke dem mer enn en time om dagen. I følge ekspertene er dette viktige forutsetninger for å holde avkommet aktivt og få nok søvn. «Forbedring av fysisk aktivitet, forkorting av setetid og sikring av søvn av høy kvalitet hos spedbarn styrker deres fysiske og mentale helse og bidrar til å forhindre overvekt og relaterte sykdommer i barndommen og senere liv», WHO-prosjektleder Fiona Bull.

CIA på Instagram

Psssst, topp hemmelighet! Men vi er blant oss. Altså: Ifølge regissør Gina Haspel, forbereder den amerikanske utenriksintelligensstjenesten CIA sitt eget Instagram-utseende. Målet er åpenbart fremfor alt rekruttering av nyansatte. Så langt er CIA bare representert på Twitter, nå kommer Facebooks Fototochter. I en tale ved Auburn University i Alabama, innrømmet Haspel ifølge Mashable at noen CIA-ansatte er «ikke for begeistret» for Instagram Glasnost. Men regissøren sa: «Vi prøver å være så åpne som mulig mens vi beskytter hemmelighetene våre.» Insta-kontoen til organisasjonen er allerede låst opp, men viser foreløpig bare et veldig kryptisk bilde (inkludert kamuflasjonsparykk!) Fra hovedkvarteret i Langley.

Enden på LEAD: drømmen om Apple Watch

Kule nye skiver, søvnsporing og enda mer detaljerte aktivitetsringer – det er hvordan designer Jake Sworski introduserer watchOS 6 og fremtiden til Apple Watch. Videoen hans er så genial at CultofMac raves: «Hvis Apple bare pakker halvparten av disse funksjonene inn i watchOS 6, ville det blåse oss bort.» I så fall avslører Apple på WWDC 3. juni.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *