11 ting du trenger å vite om iPhone 11

Så mye på forhånd: Smarttelefonen gjenoppfant, som i 2007 med den første iPhone, som ikke Apple har i år. Og det vil uansett være veldig spennende for fansen i 2020, med de første 5G iPhonene, som også skal gi et helt nytt design. Likevel tilbyr Apple spesielt med utmerkede kameraer og mye lengre batterilevetid så mye nytt at bare for eiere av eldre iPhones med Hjem-knapp nå er overgangen verdt.

Første inntrykk

Jeg ringer 11
Gjør det fargerikt: Dessverre er det bare iPhone 11 i disse fargene, men ikke 11 Pro (Foto: Apple)

Naturligvis ser 11 Pro og 11 Pro Max med blank rustfritt stålramme bedre ut enn den vanlige iPhone 11. laget av aluminium. I tillegg er den matte ryggen merkbart gripende enn den glatte glassryggen til den normale 11er i Pro-modellene Hendene glir. Men fargene på innfartsmodellen er ynskere og friskere enn Pro, der den nye nattgrønnen også kommer i veldig dårlig karakter. Spesielt 6,5 tommers Pro Max er veldig kraftig. I tall: Den veier 226 gram – i den mindre iPhone 7 var den fremdeles 138 gram i 2016. Hvis du ikke virkelig trenger den store skjermen, har du det bedre med iPhone 11 (6,1 tommer) og den ganske hendige 11 Pro (5,8 tommer).

Starten

I Telefon 11 Pro
Til og med fargene skal vise: iPhone 11 Pro er den seriøse, mer forseggjorte modellen for iPhone-fagfolk (Foto: Apple)

Å sette opp og overføre dataene fra den gamle til den nye iPhone har gjort Apple enda enklere og raskere. Tidligere måtte den nye iPhone laste inn sikkerhetskopien fra skyen eller fra iTunes. Nå overfører den gamle iPhone det meste av data direkte til den nye enheten som er utenfor nettstedet. Ikke bli skremt hvis du først ser en overføringstid på syv timer. Denne verdien går raskt tilbake. En godt fylt iPhone på 256 GB overfører dataene sine på omtrent halvannen time. Rask og praktisk!

Skjermene

Tatt alene, er LCD-skjermen på iPhone 11 utmerket. Ingen vil klage på denne skjermen. Bare når det er en 11 Pro med OLED-skjerm rett ved siden av, kan du se hvor mye lysere, mer kontrastrik og mer fargerik Pro-Displayet er. Her er svart virkelig svart som natten. Sammenlignet med forgjengeren XS, har 11 Pro igjen økt med tanke på lysstyrke og kontrast. Maksimal lysstyrke har steget fra 625 til 1200 nits. Som legger XS og 11 Pro ved siden av hverandre, undrer seg over fremgangen i løpet av et år. Skjermen til 11 Pro blekner nesten med maksimal lysstyrke og er strålende lesbar selv i sollys.

Mer om: iPhone 11, Watch 5, iPad, lavere priser – alt nytt hos Apple

Batteriene

I Telefon 11 batteri
Dette er butikken min! Selv med detaljerte spill varer de nye batteriene mye lenger (Foto: Apple)

11 Pro og 11 Pro Max-batteriene tilbyr opptil 25 prosent mer kapasitet enn forgjengerne. For Apple har gjort de to modellene med 0,4 millimeter tykkere, men dette er tilnærmet umerkelig. Veldig merkbar er imidlertid den offisielt økte batterilevetiden på fire eller fem timer. Den første testen vår aktiverer dette kvantespranget: Etter to timers Netflix ved middels lysstyrke har XS fremdeles 72 prosent batteri igjen, og 11 Pro har 84 prosent. Fremgangen på batteriet på iPhone 11 er mindre synlig i praksis. Men tross alt skal den løpe en time lenger enn forgjengeren XR.

Laderne

Jeg ringer 11 lader
Med USB-C-port – dette er 18-watt lader av 11 Pro og 11 Pro Max (Foto: 9to5Mac)

Endelig! Minst Pro-modellene Apple legger nå til en moderne 18-watt strømforsyning som bringer en tom iPhone på en halv time til 50 prosent. Den nye laderen kommer med en USB-C-kontakt. Den ikke lenger duggfrie lynforbindelsen på alle nye iPhones er fortsatt. Selv om iPhone 11 også dominerer rask lasting. Men her fortsetter Apple å pakke den trege 5-watt-laderen i boksen. Hvis du vil laste raskere, betaler Apple 35 euro for en 18 watt strømforsyning, og trenger også riktig kabel fra USB-C til Lightning. For Apple tar 25 meter med en meters lengde. Uforståelig med en smarttelefon på 799 euro.

Kameraene

De nye kameraene er hovedattraksjonen på iPhones fra 2019 – og lyser også i den første testen. IPhone 11 Apple har i tillegg til den forrige vidvinkellinsen (26 mm) i tillegg en ultravidvinkel (13 mm) gitt. Som et resultat passer mye mer av motivet med bildet – et gigantisk pluss, spesielt i landskapsscener eller i trange rom. Dessverre mangler et telefoto for å zoome inn på emner. Fordi digital zoom fortsetter å produsere grøtaktig piksler.

11 Pro og 11 Pro Max har i tillegg bygget et telefoto med 52 millimeter brennvidde som det tredje objektivet. Dette gir mulighet for en 4x optisk zoom. Sammenlignet med XS, som nettopp har trukket bilder i HDR-modus og ofte bleket dem ut, leverer alle de tre nye iPhonene ekstremt skarpe bilder med høy kontrast og farveintensitet. Og alle av dem fotograferer nå kjæledyr i portrettmodus med uskarp bakgrunn. Magasinet The Verge setter det i et nøtteskall: «De beste kameraene som er tilgjengelige på en smarttelefon.» Dette trøster seg over torget Kameruckuckel på baksiden – noe som dessverre ikke er bedre i det virkelige liv enn på bilder.

Mer om: TechDaily: Har iPhone 11 et firkantet kameralins?

Kameratilbehør

I Telefon 11 Kamera-app
Enklere og smartere: Apple har gjort redesign for kamera-appen betydelig (Foto: Apple)

Applaus! Blekk! Alle nye iPhones fotograferer endelig i et moderne format 16: 9, som fyller gjeldende skjermer bedre enn den gammeldagse 4: 3. Alle som ønsket å skyte med iPhone i 16: 9, trengte apper som ProCamera. Nå fungerer det bra med ressurser om bord. Innstillingen finner du i den fullstendig reviderte kameraappen til de nye iPhonene, som er mye tydeligere og enklere å bruke enn før. Det gjør mange ekstra apper for fotografering unødvendige.

For filming trenger brukere ikke lenger å gå til videomodus, bare holde seg med fingeren på utløserknappen. For multibildemodus, som er startet så langt, skyves lukkerknappen til side. Spesielt smart: Når du fotograferer med vidvinkel eller teleobjekt, lagrer iPhone dataene om den ultra vidvinkelen i 30 dager på forespørsel. Dermed kan bildet forstørres senere om nødvendig. Dette nyttige alternativet kalles «å ta et bilde utenfor rammen». Du kan se hvor viktig kameraappen er for de nye iPhonene. Apple har investert mye hjernevask her.

Nattmodus

nattmodus
Nattfølelser: Den nye nattmodusen bringer lys inn i mørket (Foto: Apple)

Så langt kunne iPhone-eiere bare sjalu se på nattmodusen til Google Pixel 3, som gir fantastiske bilder med kunstig intelligens i skumring og mørke. Night Envy er over nå. For både iPhone 11 og 11 Pro og Pro Max er det nå også en nattmodus ombord, som gir minst sammenlignbare bilder. I mange tilfeller kan enda flere detaljer sees i nattnormodus enn i Pixel 3.

Nattmodus er veldig enkel å aktivere: Den tenner på seg selv i dårlig lys – og viser brukeren hvor mange sekunder han må holde iPhone så stille som mulig. Og med et stativ kan du ta nattbilder med opptil 28 sekunders eksponeringstid. For Pro-modellene forbedrer Apple høsten ved å programvareoppdatere bildene i dårlig lys igjen. Da kombinerer den nye «Deep Fusion» -modusen ni bilder med forskjellige eksponeringer til et enkelt foto.

Selfiene

Selfie I Telefon 11
Selfie eller Slofie? Det reviderte frontkameraet tilbyr mange nye muligheter (Foto: Apple)

I stedet for det forrige 7-megapiksel foran kameraet, bygger Apple en 12-megapikselmodell for alle de tre nye iPhonene. Mer spennende enn den høyere oppløsningen er muligheten til å fotografere for første gang med vidvinkel. Forskjellen mellom normal modus og vidvinkel er ikke for stor – men den ene eller den andre personen passer da også selfie. Nesten en innebygd selfie-pinne (Samsung, Huawei og Google, men har tilbudt i lang tid)! De nye slow motion-selfie-videoene med 120 bilder per sekund som Apple har kalt «slofies» er et morsomt leketøy – men trenger planlegging og et miljø for å se bra ut. Resultatene våre var så langt veldig håndterbare …

Resten

akkumulator
Face ID skal fungere raskere på de nye iPhonene. Dette er ikke tilfelle i hverdagen (Foto: Apple)

For å gi plass til større batterier har Apple slettet iPhone 11 Pro og Pro Max 3D Touch – funksjonen som har målt styrken til fingertrykk på skjermen for å utløse forskjellige handlinger. I stedet bruker nå alle nye iPhones Haptic Touch, som bare registrerer hvis det trykkes lenger eller ikke. Du kan føle at Haptic Touch reagerer tregere enn 3D Touch, og må bytte til handlinger som å flytte mapper eller stille markøren på tastaturet. Et stort tap er den lite brukte 3D-berøringen, men ikke. I tillegg kan nå iPhones og iPads alle betjenes på samme måte med Haptic Touch. For øvrig skal ansiktsgjenkjenning Face ID nå reagere raskere og fra større vinkler. Men ingenting merket seg i LEAD-testen.

Riktig modell

Det riktige jeg ringer 11
To linser eller tre linser, iPhone 11, 11 Pro eller Pro Max? Apple-fans har valget (Foto: Apple)

For de aller fleste brukere er standardmodellen iPhone 11 det mest fornuftige valget fra 799 euro. Det er relativt billig – for en iPhone. Fordi Apple bare krever 50 euro for å doble 64 GB-minnet, er 128 GB-versjonen for 849 euro det klare kjøpstipset. Denne plassen er vanligvis tilstrekkelig i iCloud-tidsalderen, der mange innhold er lagret i Apple-skyen. Det maksimale minnet på 256 GB for iPhone 11 er allerede mye dyrere med 969 euro.

Den ekstra kostnaden for 11 Pro (fra € 1,149) eller for 11 Pro Max (fra € 1,249) burde egentlig bare betale absolutte fotofans – eller elskere av filmer og serier som har den perfekte bildekvaliteten på OLED-skjermen til Pro-modeller ønsker. For slike påstander er 64 GB av de billigste variantene, men for lite. 256 GB for 1.319 Euro (Pro) eller 1.419 Euro (Pro Max) er det beste kompromisset. Den tilbys 512 GB kan knapt fylles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *