Finn en jobb i tider med Google Jobs

I lang tid har det vært mye spekulasjoner om hvordan Google Jobs vil endre søknadsprosessen i Tyskland. Siden mars 2019 er det nye tilbudet til søkemotoren her i landet i testfasen. På denne bakgrunn har softgarden, allsidig løsning for rekruttering, tatt en avgjørende faktor nærmere: søkeratferden til søkerne. Fokuset var på spørsmålet om hvilken rolle Google i dag spiller ut fra søkernes synspunkt i rekrutteringen.

Hvordan starter søkere i jobbsøket i dag? Svaret på dette spørsmålet gir direkte instruksjoner for å rekruttere ledere i selskaper. I følge softgarden er faktum at de som ikke velger kandidater på viktige kontaktpunkter, mister konkurransen om de beste sinn og hender.

Spørsmålet «Hvor leter jeg etter?» er ikke lett for kandidatene å svare. Det er over 1000 online jobbrett i Tyskland, pluss at Google er den desidert største søkemotoren. Med Google Jobs blir bildet i bevegelse: Noen sier at alt forblir det samme for nå, andre profeterer et skifte i markedskraft fra jobbtavlene til søkemotoren.

Du kan også være interessert i dette: «Ansatte vil tro på noe større»

utstilling

Infographic jobbsøk Google 0419 Light

Gå inn i jobbsøket

Søkere bruker for tiden parallelle store online jobbtavler (51,0 prosent), karrieresider og jobbtilbud på nettstedene til målgivere (20,8 prosent) og Google (16,8 prosent) for å komme inn i jobbsøket. Andre kanaler som trykte aviser (1,1 prosent) og sosiale medier som Facebook og Instagram (0,7 prosent) spiller praktisk talt ingen rolle i denne fasen. Etter de første treffene fortsetter imidlertid et stort flertall av søkerne å undersøke 86,4 prosent for å finne ut mer om jobbene som tilbys og de annonserende arbeidsgiverne eller for å identifisere ytterligere tilbud.

Videre forskning

På dette stadiet blir søkemotorer relevante for flertallet av søkerne i tillegg til arbeidsgivers store jobbrett og karrieresider. Et veldig stort flertall her bruker Google (78,4 prosent), generelle jobbtavler (81,5 prosent), og karrieresider og jobbtilbud på arbeidsgivers nettsteder (82,6 prosent). Uansett må arbeidsgivere forvente disse tre faktorene, spesielt ettersom de ikke spiller en rolle for godt under 10 prosent av de spurte.

Du kan også være interessert i dette: Moderne rekruttering: Big Data for Big Talents

Arbeidsinnhold er trumf

Hvilke argumenter og innhold er det mest sannsynlig som resulterer i en stillingskortliste og søker jobb? Dette viser at attraktiviteten til arbeidsinnhold og metoder er den avgjørende faktoren for de aller fleste. 61,9 prosent av de spurte prioriterer faktoren med 1 eller 2 på en 6-punkts skala. Til sammenligning: «Gode tilbud på hjemmekontor, deltid osv.» nå 17,2 prosent.

Finn jobbmuligheter: Kandidatenes anbefalinger

«Hva bør arbeidsgivere gjøre for å gjøre jobbtilbudene deres så bra som mulig?» Mer enn 1000 respondenter delte anbefalingene sine med arbeidsgivere i en personlig kommentar, og dekket en rekke faktorer: «Hold jobbtilbud oppdatert på deres egen hjemmeside, noe som ofte ikke er tilfelle,» skriver en kandidat, «en annen krever» en person og veldig upfront presis stillingsbeskrivelse «.

Du kan også være interessert i dette: «Mange informatikere er frustrerte over jobbsøket»

Søk på alle viktige jobbportaler?

Gitt den utbredte bruken av jobbtavler, anbefaler en søker å publisere «stillingsannonser på alle større jobbportaler». En annen gir råd om optimalisering av søkemotorer: «Jobber bør komme på første side på Google, hvis du ser etter de riktige vilkårene.»

Softgarden-administrerende direktør Mathias Heese sier at begge ting stemmer: «Den nåværende kandidatreisen er sammensatt blant aktivt søker kandidater og tilbyr arbeidsgivere en rekke kontaktpunkter, ikke bare dans i det hele tatt, men nødvendigvis i flere bryllup – inkludert Google. I tillegg med Google arbeidsgiveromtaler i beslutningshorisonten for kandidater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *