TechTäglich: 50 millioner spor – Amazon streamer HD-musikk

50 millioner spor: Amazon streamer HD-musikk

Tapeløs musikk for lydgourmeter – det var til nå spesialiteten til den amerikanske strømmetjenesten Tidal, bak som blant annet rap-mogulen Jay-Z. Hoppet til mainstream har Tidal, men har aldri gjort det. Nå bringer Amazon dyrebar lyd på ørene. Det nye abonnementet «Amazon Music HD», som nå er tilgjengelig i Tyskland, Østerrike, USA, Storbritannia og Japan, streamer mer enn 50 millioner sanger i HD-lyd. «Millioner» av dem, ifølge Amazon vage, skulle til og med være tilgjengelige i Ultra HD. Kunder av «Amazon Music Unlimited» betaler for HD-musikken på et tilleggsavgift på 5 euro per måned. Nye kunder med Prime-abonnement er for 12,99 euro, uten Prime koster det to euro til. Å starte testingen er gratis.

Under «HD-musikk» forstår Amazon filer i CD-kvalitet med 16bit og 44,1kHz. «Ultra HD» betyr 24bit samplingsdybde opp til 192kHz. Titlene streames i det tapsløse FLAC-formatet. I tilbudet er alle relevante musikkstiler fra rock til hip-hop til klassisk og pop. Spotify og Apple Music har så langt ingen tapsfri lyd i repertoaret. Selv om Apple tilbyr utmerket lydkvalitet med sine «Apple Digital Masters», bruker den fortsatt AAC-komprimering.

På klinkende ekkohøyttalere skal høres med Amazons HD-lyd ingen forskjeller. For maskinvare fra Sonos, Sennheiser eller Marantz, som blant annet støtter «Amazon Music HD», kan det se annerledes ut. Hvorvidt rockelegenden og lydnerden Neil Young har rett, må vise lytteprøver. Han trommer etter den nye HD-lyden, ifølge pressemeldingen: «Jorden vil forandre seg for alltid når Amazon leverer streaming av høy kvalitet til massene, noe som gjør den til den største hendelsen i musikkhistorien siden introduksjonen av digital lyd for 40 år siden.»

iPhone 11-tester er her: den beste $ 700 iPhone som Apple noensinne har bygget

Etter testembargoets slutt er de første anmeldelsene for iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max utgitt, som vil være tilgjengelige på fredag. Anmeldelsene er stort sett positive. Testerne roser spesielt de nye kameraene og det gode pris-ytelsesforholdet til standardmodellen iPhone 11, som er tilgjengelig i Tyskland fra 799 euro. Konklusjonen til The Verge er lik i mange tester som leses: «iPhone 11 er telefonen som folk flest bør kjøpe.» Den ekstra kostnaden på 350 euro for 11 Pro eller til og med 450 euro for 11 Pro Max er derfor verdt bare for Apple-fans som er det ekstra telefotoet på pro-kameraet og den enda bedre bildekvaliteten på OLED-skjermen er viktig. Ellers er de tre 11er-iPhonene stort sett identiske uansett.

Fokuset er på kameraene med deres tilsynelatende utmerkede nattmodus. Som TechCrunch skriver: «Nattmodus er flott, den fungerer, den utmerker seg i sammenligning med andre kameraer med denne teknologien, og eksponeringen og fargegjengivelsen er den nye målestokken.» CNET snakker om den «beste $ 700 iPhone som Apple noensinne har bygget.» Engadget setter inntrykkene sine av iPhone 11 i et nøtteskall: «Denne gangen tilbyr Apple en enda bedre avtale. Takket være noen tekniske forbedringer under panseret, takket være et nytt kamera og en startpris på 699 dollar, får kundene mer av det som trengs , til en lavere pris. » Apple oppsummerer noen få testdommer her.

Philips: Omgivelseslys for hele stuen

Ambient Light er og er fortsatt den største attraksjonen til Philips TV-er. Lysdioder kaster fargene på det gjeldende TV-bildet på veggen ved siden av og over TV-en. I fotball lyser det i gressplen – og i blodtørstige filmer av Quentin Tarantino heller i rødt. Nå utvider nederlendere lysshowet til hele stuen. Dette sikres av den nye Hue Play HDMI Sync Box. Gadgeten med det kompliserte navnet kobler hver TV med de smarte Philips Hue-lampene. Rombelysningen er således orientert i sanntid på TV-bildet og skal sørge for et fargespektakel.

Synkroniseringsboksen på 250 euro, som vil være tilgjengelig fra 15. oktober, har fire innganger. For eksempel kan PlayStation 4, Sky-mottakere eller streamingbokser som Fire TV og Apple TV kobles til. Opp til ti fargelamper kan da tennes i henhold til TV-bildet. Alternativt fungerer det hele bra i musikkavspilling, med lett stemning som en rockekonsert. Per Hue-app kan kontrollere intensitet, tempo og mange andre detaljer i avspillingen.

Karmic Oslo: Sykkelens e-scooter

Karmic Oslo
Oslo – det høres ut som elektrisk mobilitet. Og designet kunne ha kommet fra Sir Jonathan Ive (Foto: Karmic)

Endelig! E-scootere får en sal! Og pedaler! Og kjør tryggere snart! Dermed bør veien til oppfinnelsen av sykkelen være gratis. Men alvorlig: Karmic, spesialist på e-sykler fra Silicon Valley, har nå presentert med sin nye modell Oslo en blanding av e-sykkel og elscooter, som ser ut som Apple hadde utviklet en elsykkel. Selvsikker kunngjøring fra det California selskapet: «Vi tror at den beste e-sykkelen ennå har blitt bygget, så vi gjorde det.» Karmic Oslo kjører elektrisk som en e-scooter, men tilbyr også pedalstøtte. Stepping hjelper til med å forlenge batteriets levetid.

Maksimalt 32 km / t er i den, og rekkevidden er også 32 kilometer. Smarte detaljer som et batteri, som enkelt kan trekkes ut og skiftes under salen, bør skille Oslo. Et 48-volt elektrisk system og Tesla-batterier, som brukt i elbilbyggerens modell 3, viser at Karmic her virkelig ønsker å gå nye veier. En slags banansadel som på Bonanza-hjulene på 70-tallet og tykke dekk gir komfort. Kickstarter-kampanjen har akkurat startet for det 20 kilo, rimelig hendige kjøretøyet. En første «grunnleggerutgave» av sykkelens e-scooter tilbys for 1 499 dollar og skal etter planen leveres i juni 2020. En lisens i Tyskland er ikke i sikte.

Ny på LinkedIn: «løgnedetektor» for jobbsøknader

Koblet inn
LinkedIn ønsker å sikre høyere kvalitet og mer troverdige applikasjoner (Foto: 123rf.de)

Svimmelhet i CV-er og applikasjoner – LinkedIn ønsker å løse dette problemet. Per i dag tilbyr karrierespesialisten en slags «løgnedetektor» i søknadene sine. Jobbsøkere kan bevise sine (påståtte) evner med quizspørsmål. Alle som nevner for eksempel kunnskap om Word, Photoshop eller visse fremmedspråk i søknaden sin kan bevise med online tester at han faktisk passer i disse områdene.

Hvis de lykkes, vil de enkelte kategoriene i applikasjonen bli merket med kvalitetsforseglingen «Verified Skill» og dermed oppgradert. LinkedIn-brukere bør skille seg ut fra mengden, sier Engadget. Og arbeidsgivere har enklere tid på å filtrere ut egnede kandidater. Velkommen bivirkning for jobbportalen: Hvem mislykkes og for visse områder ikke får noen kvalitetsstemning, kan bestille online-kurs og gjøre opp for savnet.

Slutten på LEAD: Mesut Özil og «hans» fotball-app

Etter at Mesut Özil hos Arsenal foreløpig knapt har brukt, hadde han tilsynelatende tid til å «utvikle sitt eget spill» som det heter i PR til iOS-appen «The Longest Kick». Ideen, som visstnok kommer fra den eks-nasjonale spilleren, høres like enkel ut som underholdende: Det handler om så mye ferdighet som mulig å skyte en fotball så mye som mulig. Hvor mye andel Özil faktisk hadde i utviklingen er et åpent spørsmål. Mesut-fansen er absolutt begeistret for rangeringene: «folk, pass på, spillet er vanedannende! Takk Mesut Özil!» I det minste rip-off er den engelske leverandøren Appnin Studios ikke skylden, prisene i appen er rimelige med 1,09 euro.

Vi er så glade for at @Apple har omtalt ‘The Longest Kick’ på @AppStore i dag. Gå over for å lese MesutOzil1088s intervju og se #HighScoreChallenge pic.twitter.com/JQqcSAPuB0

– Appnin Studios (@AppninStudios) 8. september 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *