Tech Daily: Harry Potter Go – Pokémon på Hogwarts

Harry Potter Go: Pokémon at Hogwarts

Kjempegøy for smarttelefongmugler! Niantic Labs, skaperen av «Pokémon Go», som holdt verden i spenning i noen uker i 2016, introduserte etterfølgeren. «Harry Potter: Wizards Unite» er igjen et utvidet reality-spill designet for å få Potter-fans fra sofaen til det store utendørs. Der finner de vennlige trollmenn, stridende hekser, gjenstander fra Hogwarts, Death Eaters og Dementors – og kan øve på «Expecto Patronum» ute i parken med mobiltelefonene i hendene. En første demo, ifølge Forbes, viste Niantic nå i San Francisco. «Wizards Unite» vil åpenbart være et enormt detaljert, men også veldig komplekst rollespill som vil fascinere Potter-fans – og etterlater Otto Normalmuggel ganske hjelpeløs. Men kanskje flinke Hermione har tips til hvordan AR-magi fungerer. Appen, som tilbyr innhold fra alle de syv bøkene og fra den nåværende serien «Animal Creatures», slippes senere i år. Så langt har Niantic holdt den eksakte datoen så vel som prisen. Igjen forventes et gratis spill med dyre kjøp i appen.

LG har kapselis produsent

Lg snøhvit
Ice Ice Baby: LG pakker iskrem i Nespresso kapsler (Foto: LG)

Kapselmaskiner for kaffe og te har eksistert i mange år. Og på CES tidligere i år viste LG frem «Home Brew» -maskinen, som gjør kapsler om til øl med en skikkelig bryggeprosess i løpet av to uker. Nå støtter koreanerne seg. På Texas SXSW Tech Festival viser LG frem sin «Snow White» kapsel-ismaskin. Den moderne Snow White trenger alltid to kapsler med smak og pasteurisert melk for å produsere deilig iskrem – en for smaken av jordbær til kakedeig, og en for tekstur av is fra kremis til sorbet til frossen yoghurt. Ved å bruke QR-koder på kapslene, rører Snow White alltid riktig belastning. Den avgjørende fordelen over en kopp Ben & Jerry Strawberry Cheesecake fra supermarkedet LG har ennå ikke avslørt. Men utviklerne har fortsatt tid. Akkurat nå er det ifølge The Verge bare en prototype.

Twitter lanserer prøve-appen Twttr

twttr
Talebobler og farger – og Twitter ser nesten ut som WhatsApp (Foto: TechCrunch)

Twttr – det høres ut som en ferieøy fra det vokalskeptiske Kroatia. Men det er ikke sant, for faktisk er Twttr en app-prototype som Twitter bruker for å prøve nye funksjoner. De første iOS-brukerne som melder seg på testen har nå tilgang til Twttr, ifølge TechCrunch. Mest slående innovasjon av den første versjonen er fargekodede svar, som bør gi mer oversikt i lengre dialoger. Med utseendet og preget av snakkebobler ligner Twttr-samtaler chatter i WhatsApp eller iMessage. Visningen av likes eller retweets er nå skjult som standard. Dette skal også sikre mer klarhet på skjermen. I løpet av de neste ukene vil prøveappen få flere nye funksjoner. Om og når Twttr offisielt blir Twitter, vil ikke være kjent ennå.

Hjerteløs: Apple beskytter EKG bedre mot tyske brukere

Apple Watch 4, som for første gang leverer et medisinsk godkjent EKG, har vært tilgjengelig i Tyskland siden i fjor høst. Fordi i dette landet – i motsetning til USA – men fortsatt mangler godkjenning, er EKG-funksjonen fortsatt blokkert for tyske brukere. Så langt kunne dette håndteres med et USA-kjøpt Apple Watch, som da også leverer et EKG i Tyskland. Med den nåværende betaversjonen av iOS 12.2 lukker Apple dette smutthullet, så 9to5Mac. Ved hjelp av SIM-kortet bestemmer iPhone som er koblet til klokken nå plasseringen av brukeren og deaktiverer EKG utenfor USA. Så langt er det fremdeles uklart om låsen bare gjelder den første oppsettet av klokken, eller til og med for brukere som allerede bruker EKG. Det er foreløpig ingen dato for EU-godkjenning av EKG. Andre nyere Apple News: Keynote 25. mars er nå offisielt kunngjort. Tittelen er «It’s show time» og skal bekrefte at fokuset er på streamingtjenesten «Apple Originals» og den nye nyhetskiosken.

Oh baby! Bugatti elektriske racerbiler for små og store barn

Bugatti baby
Bugatti Baby II – Bobbycar for dvergoligarkene (Foto: Bugatti)

En helt ny Bugatti for 30.000 euro – det høres fristende ut, men har en fangst. Fordi den nye elektriske syklisten «Baby II» til den adelige VW-datteren fra Frankrike kommer i 3/4-skalaen for små og store barn. Kopien av den legendariske racerbilen Bugatti Type 35 med et karosseri fra 3D-skriveren er først og fremst beregnet på rike barn av sjeiker og oligarker. Om nødvendig, i følge Engadget, kan også grasiøst bygde voksne komme seg bak rattet. Derfor er det to trinn for den elektriske motoren. Med Kids Mode klarer E-Bugatti maksimalt 20 km / t, voksne får reise i 45 km / t. Eventuelt er det – som med den store Bugattis – en «fartsnøkkel», som gir ut maksimal effekt på 13,4 hk. Bugatti viser begrenset til 500 eksemplarer Baby II i anledning 110-årsjubileet på Geneva Motor Show.

Slutten på LEAD: Trump og «Tim Apple» -Fake News

Visste vi det: De siste sakene om Donald Trump, Apple-sjefen Tim Cook, som omtalte forrige uke i «Tim Apple», var igjen bare «Fake News». Den travle amerikanske presidenten ville spare med forkortelsen av sin gjest bare «tid og ord». Denne Trump innså nå i en tweet som han fant nok tid og 49 ord for.

Tim Cook fra Apple, jeg omtalte raskt Tim + Apple som Tim / Apple som en enkel måte å spare tid og ord på. Fake News var nedsettende over alt dette, og det ble nok en dårlig trumfhistorie!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11. mars 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *