Slik gjør du det: Nettsteder

I dag, hvordan gjør du: hvordan redesigne en webside eller hvordan du skal pusse opp den gamle for å passe på 2018.

De syv viktigste trender på et øyeblikk (utvalg selvfølgelig strengt subjektivt):

1. Https: For sikkerhets skyld bør du …

Strengt tatt er https egentlig ikke et nytt tema. Men i mellomtiden en tålelig stor. Det er en rekke veldig gode grunner, spesielt for å endre et eldre nettsted til https.
I dag legger du ikke en ny side på en annen måte (hvis du gjør det, gjør du noe vesentlig galt).

Google Chrome gir sist en «ikke sikker» advarsel hvis en side ikke bruker https. Og hvis du har et ukryptert kontaktskjema på nettstedet, risikerer du å fange deg med en ganske irriterende advarsel.

Ikke glem: i tider med DSGVO siden mai er SSL-sertifikat obligatorisk for hver side!

utstilling

2. Flere interaksjoner og animasjoner

Bort med statiske: Interaktive og animerte nettsteder blir stadig mer populære. Som alltid er dette mulighet og risiko på samme tid. Når designere bruker animasjoner riktig, kan de veilede besøkende til å legge merke til bestemte ting på bestemte tidspunkter, og føre brukerne til riktig innhold.

Det er det gode alternativet. Det dårlige alternativet er: Brukeren er irritert fordi et sted noe blinker meningsløst.

3. Flytende navigasjon

Så langt er dette ofte tilfelle: De fleste nettsteder har en navigasjon som er fast et sted øverst på siden. Ny trend og ganske pen: nettsteder med «flytende» eller «flytende» navigasjonsmenyer. Menyen er løsnet fra toppen av vinduet og flyter noen centimeter lavere.

Tanken bak er å få brukeren til å føle at navigasjon er et universelt tema som følger med ham gjennom hele oppholdet. Navigasjonen, din venn og hjelper, så å si.

4. Multimedia lang form

Var faktisk for noen år siden, en trend som mange har kjørt etter. Dette skyldtes trolig den legendariske «Snowfall» fra «New York Times». At bommen deretter avtok igjen, skyldtes også «snøfallet». Fordi mange raskt skjønte at multimedias lange formater ser bra ut, men samtidig gjør mye arbeid, noe som neppe er verdt, i det minste i den daglige virksomheten.

I mellomtiden kommer nesten den andre bølgen om dette emnet. For man må ærlig si: Lange brikker er alltid utmattende og krever tid og krefter. Selv om det er «bare» et langt stykke med noen få bilder.

Brukeren smaker mer motsetning og innhold så vel som visuelt attraktivt: Longform, Scrollytelling eller hva du vil kalle det. Og til slutt: Det er internett og det er 2018!

5. Ingen bilder? Tegn en!

For en gangs skyld, på dette tidspunktet, må jeg fortelle deg noe om utskriftsdelen. Der har det blitt lagt merke til i noen tid at illustrasjonen med disse usigelige «symbolfotoene» er tull. Ser ut som ingenting og er også forbundet med risikoen for at det kan være ufrivillig morsomt.

På den andre siden: ikke noe bilde? Ser ikke bra ut heller. For mange magasiner i den analoge verdenen har prinsippet derfor lenge vært: Du har ikke noe bilde? Mal en! Nylig i nettet. Mer og mer oppdager du en ny type bilder på websider: Illustrasjoner.

Ikke bekymre deg, jeg snakker ikke om noen tegninger som på en eller annen måte er aktive som plassholdere. Veldig fint eksempel på illustrasjoner og også forrige emne-animasjoner som dere alle kjenner: Dropbox.

6. Skyv den!

Pushing? Ja, det høres ikke nytt ut nå. Teknologien er nesten fra Brontosaurus-tider på Internett. Fortsatt opplever det comeback også: pushvarsler blir definitivt mer fremtredende, og det er mange nettsteder som nå (re) integrerer dem i designene sine. De er – fremdeles – et virkelig godt passivt engasjementverktøy.

Forresten, du kan også bruke relativt enkle for sider som er bygd med WordPress. For ja, det vet den halvveis erfarne WordPress-brukeren, det er knapt noe som ikke finnes i WP-pluginene.

Og etter pushvarsler er bare et alternativ som ingen trenger å bruke, hva hindrer deg i å øyeblikkelig installere noe sånt?

7. Én personsøker

Et nettsted er en hovedside med mer eller mindre mange undersider. Eller? Tross alt er den tradisjonelle tilnærmingen til å bygge et nettsted fortsatt å sette hvert emne på sin egen side. Dette er også nyttig for de fleste nettsteder.

Imidlertid, med utviklingen av hvordan folk leser nettet, er det viktig å holde innholdet til et minimum for å forbedre konverteringsfrekvensene. Eller tror du virkelig at noen i dag fortsatt liker å bry seg om å navigere gjennom tre eller fire nivåer av navigasjon, og så kanskje komme over en interessant historie?

Det er litt som Google-søket: Det kan være at du også oppdaget noe bra på side 7 i søkeresultatene. Bare det at ingen finner det lenger.

Mulig løsning og gjenkjennelig trend: Webdesigntilnærminger som letter enkel rulling, samtidig som du sikrer at navigasjonshyperkoblinger ikke utgjør noen brukervennlige problemer.

Dette betyr at individuelle sider er skjult og har konsise, rullbare seksjoner – i. ensidige nettdesign – er til stede. Så nesten som den gode, gamle destinasjonssiden. Bare raskere, mindre klikkbar – og likevel med alt i det, hva brukeren må ha. Høres enkelt ut, men det er ikke så enkelt som du kanskje tror ved første øyekast.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *