Kunstig intelligens i PR – en status quo

Den vennlige chatboten i kundehotellet Alexa, som leser de viktigste nyhetene, og Siri, som ikke bare minner oss om oppfordringen til svigermoren, men også ringer nummeret hennes. Mange kommunikasjonselementer i hverdagen blir mindre kompliserte gjennom kunstig intelligens – teknologien håndterer ting slik at vi har tankene våre fri for andre ting. Og det er ikke lenger utenkelig uten AI fra selskapets interne prosesser – ikke rart at det i det minste gjør en liten del enklere, raskere og slankere i en stadig mer forvirrende verden. I følge en statistisk undersøkelse fra 2017 bruker 41 prosent av tyske selskaper kunstig intelligens, for å mestre den økende floden av data.

Kunstig intelligens blir også i økende grad brukt i PR- og kommunikasjonsbransjen. KI er ideelt egnet til å ta på seg flid – men kan hun også være kreativ? For hvilke områder teknologien er uunnværlig og hva til slutt mannen må bestemme: en oversikt.

Hvordan brukes AI i kommunikasjonsbransjen?

I tillegg til ferdighetene som kommunikator i form av chatbots og virtuelle assistenter, er AI først og fremst aktiv i bakgrunnen: I markedsføring har KI etablert seg som en digital identifikator for potensielle kundegrupper og deres målrettede tilnærming. Fremfor alt i sosiale kanaler hjelper KI til å identifisere tidligere definerte målgrupper og gi dem passende reklame. I følge Statista bruker 67 prosent av markedsførere allerede automatiseringsplattformer for sin markedsføringsvirksomhet.

utstilling

En studie av Jean Valin for Chartered Institute of Public Relations fra 2018 viste at «12% av de totale ferdighetene til en PR-utøver (av 52) kunne suppleres eller erstattes av AI i dag, med prognosen om at dette ville være innen fem År kan stige til 38%. »

Andre eksperter, som grunnleggeren av Marketing AI Institute, Paul Roetzer, i samtale med Cision spår til og med at om tre til fem år vil 80 prosent av PR-aktivitetene i stor grad bli automatisert. For øyeblikket er KI fremdeles stort sett ukjent territorium i bransjen, men i løpet av få sekunder kunne PR-fagpersoner få innsikt i kampanjer, målretting og rapportering – og overta arbeid som er nødvendig, men også irriterende og tidkrevende.

Mer om: Kunstig intelligens i kundekommunikasjon

AI i PR: Forskning og medianalyse

Der teknologisk fremgang foregår, blir prosesser strømlinjeformet, strømlinjeformet og oppgaver omfordelt. Som et resultat utfører KI ofte massedatabaserte oppgaver i PR, for eksempel innen forskningsområdet. Leverandører av mediaanalyser som Cision tilbyr muligheter for prosessoptimalisering og databehandling i form av automatisk tonalitetsbestemmelse.

Også spesielle databaser, som med KI analyserer artiklene etter forfattere og foreslår egnede journalister for et ønsket emne, faller innenfor dette området. Det høres ut som mye arbeid og detaljerte resultater – som ville binde enorme menneskelige ressurser uten AI. AI-optimalisert medieovervåking ønsker å identifisere mønstre i rapportering og utføre markeds- og emneforskning på grunnlag av store datamengder – en uunnværlig informasjonsgevinst for brukeren.

Mer om: «Kunstig intelligens demokratiseres»

AI i PR: Krisestyring

Når det gjelder å gjenkjenne kriser, kan ting ikke gå raskt nok – og ikke bare kan AI raskt oppdage kriser, men de kan også forutsi dem riktig. Allerede i 2017 ble hashtageanalyseselskapet Keyhole hyllet, takket være kombinasjonen av sine egne enorme Registreringer med AI Clouds for Machine Learning spår viktige trender i sosiale medier.

Realtime Crawling av sosiale medieinnhold får et smart filter gjennom KI som oppdager trusler tidlig og holder brukerne informert. Den panikksøkende og menneskelige skanningen av utallige innhold erstattes av en avslappet døgnåpen service som heter KI. Alt dette gir den menneskelige krisesjefen tid som han kan bruke så verdifullt at til slutt kanskje ikke oppstår noen reell krise.

I mindre akutte tilfeller kan AI brukes til å overvåke merkeoppfatningen. Verktøy for markedsføringsteknologi identifiserer mønstre i innlegg i sosiale medier og bestemmer den underliggende tonetonen – verdifull for den ansatte for å administrere omdømmet til sitt merke og påvirke merkevarebevisstheten i den offentlige sfæren – for eksempel ved å endre sin egen tonalitet på sosiale medier eller unngå omstridt innhold.

Mer om: Med KI til «Programmatic Everywhere»

AI i PR: rapportering og innholdsoppretting

AI brukes allerede som tekstforfatter i sportsdekning, i varme eller korte nyheter, nyhetsbyråer som AP har brukt teknologi i årevis for å gjøre kvartalsrapporter om til artikler i løpet av sekunder. Korte eller sammendragte tekster, selv som innlegg for sosiale medier, er ikke noe problem for AI.

For lengre eller mer forseggjorte historier kan AI se gjennom store mengder kilder. Selv produktbeskrivelser i netthandel genereres ofte automatisk – selv om en automatisert ansvarsfraskrivelse à la «Denne artikkelen ble generert automatisk» mangler. Hvor tilfredsstillende disse tekstene lykkes fra et menneskelig perspektiv, er selvfølgelig i øynene til betrakteren – og i kriteriene som tidligere er definert i algoritmen.

AI i PR: Influencer Marketing and Public Relations

Det som fungerer for journalister, er enda bedre for påvirkere: Så AI kan på unhrringly måte bidra til bestemmelsen av de for tiden viktigste opinionsdannere for et merke. Eller identifiser temaer og trender som er viktige i overskuelig fremtid og som skal fylles av et selskap. I fremtiden vil det helt sikkert handle om en kontinuerlig finjustering av AI, mens de endelige beslutningene fortsatt vil bli tatt av mennesker.

Mer om: Når AI forteller historier

Kostnader og fordeler for AI i PR

AI løser spesifikke oppgaver – mange av dem. Alle som beregner i mindre størrelser, vil merke seg i den kompliserte implementeringen av AI at kostnader og fordeler for ham ikke er i noe forhold. En oversikt over eksisterende prosesser og tilbakevendende oppgaver med tanke på hvilke ressurser som er bundet til hvilke kostnader og til hvilke kostnader som absolutt er nødvendig for å verifisere lønnsomheten til AI for virksomheten.

KI vil ikke erstatte mennesker i overskuelig fremtid – enn si i en bransje som skinner gjennom sine kreative sinn og emosjonelle intelligens, blant annet. Jean Valins studie for Chartered Institute of Public Relations sier passende: «Grunnleggende menneskelige trekk som empati, tillit, humor og relasjonsbygging kan ikke automatiseres.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *