Trender 2019: Hva vil okkupere markedsføringsbransjen det kommende året

TripAdvisor blir et sosialt nettverk

Andre Gebel Coma Ag Quer
Foto: André Gebel, direktør Strategi og rådgivning ved koma AG, München

Føler at vi alle fikk i 2018 ganger ordentlig luft og kjørte ingen ny markedsføringsgris gjennom landsbyen. Så jeg fortsetter å tro på gjennombruddet av stemme, den økende dominansen av Instagram, og forhåpentligvis mer kvalitet i influencer-kampanjer.

I tillegg kan reisebransjen se frem til omplasseringen av TripAdvisor som et sosialt nettverk. Booking-siden vil presentere en ny design ved årsskiftet.

Deretter kan brukere lage sin egen profilside, legge ut videoer og bilder og følge sine venner, merkevarer og påvirkere for en utveksling av ideer og personlige reisetips.

André Gebel, direktør Strategi og rådgivning for koma AG, München

Amazon blir den mest relevante annonseringskanalen innen e-handel

Tim Nedden Finc3 Commerce
Tim Nedden, administrerende direktør i Finc3 Commerce, Hamburg

I 2019 vil Amazon påtagelig bestride Google og Facebooks markedsandel i annonsering på nettet. Med sponsede annonser (tidligere AMS), tilbyr plattformen allerede en av de sterkeste spakene i «lavere salgstrakt». Spesielt interessant er utvidelsen av alternativene Re- & Targeting på Amazon DSP (tidligere AAP).

På grunnlag av dataene om kjøpsatferd er det allerede mulig å finne kjøpersegmenter på og utenfor markedet. Fremfor alt vil det være spennende å se i hvilken grad Amazon også bruker sin ommålingslogikk for sine SEA-produkter Sponsede annonser og utvider kampanjene til eksterne nettsteder.

Tim Nedden, administrerende direktør i Finc3 Commerce, Hamburg

Stemme ved siden av

Gyro Claudia Leischner
Foto: Claudia Leischner, administrerende direktør i gyro, München

“Siri, hvor er et fint julemarked i byen min?” – 38 prosent av tyskere som bruker digitale stemmeassistenter, bruker dem på sine mobile enheter, ifølge en fersk studie fra GfK. Men også smarte høyttalere som Amazons Echoes and Dots samt Google Home nyter økende popularitet. Eksperter spår at antallet stemmebrukere vil dobles de neste tre årene.

Hvis Alexa, Cortana, Siri & Co. alltid jobber mer presist, har stemmekontroll et stort fremtidig potensial: Stemme blir med Touch. Det vil endre forbrukeratferden vår. Det har ikke noe å si om vi lanserer en on-demand-video med stemme på sofaen, ser etter den neste jernvarebutikken i bilen eller har oppskriften på mat lest for oss på kjøkkenet. Markedsføring trenger å ruste seg for hvordan stemmesøk gjør forhold til merkevarer forskjellige.

Claudia Leischner, administrerende direktør i gyro, München

Analytics-verktøy gir mer automatisering

Bjoern Sjut Finc3
Bjoern Sjut, administrerende direktør for Finc3 Marketing Services, Hamburg

I 2019 vil selskaper måtte trekke fra seg flere og flere handlinger fra data. I tillegg er det de første AI-tilnærmingene i de fleste analyseverktøy som tillater automatiserte svar. Den manuelle optimaliseringen av kampanjer i prestasjonsmarkedsføring vil gradvis bli erstattet av mer automatisering i løpet av de neste årene.

Mange anser for eksempel AdWords Manager som en fremtidig jobb – men denne jobbprofilen vil være en av de første som i stor grad blir erstattet av algoritmer.

Bjoern Sjut, administrerende direktør for Finc3 Marketing Services, Hamburg

Sammen nå!

Tegn og underverk Ih
Foto: Irmgard Hesse, administrerende partner for Zeichen & Wunder, München

Gjennom årene har vi gradvis blitt kjent med ideen om en stadig mer digital verden. Men: den fysiske verden har ikke forsvunnet. Og mennesket forble den samme. Folk ønsker å bli tatt på alvor som individ. Mennesker handler og bestemmer på grunnlag av følelser. Og: Folk leter etter tillitsfulle forbindelser med andre mennesker – spesielt i den digitale tidsalderen.

Det vi i økende grad er opptatt av er spørsmålet: hvordan bringer vi det hele sammen på en god og intelligent måte? Hvordan bruker vi kreativt frirom skapt av skift i hverdagen? For dette trenger vi sterke, identitetsskapende historier som kobler mennesker på tvers av alle områder på en livlig måte.

Irmgard Hesse, administrerende partner for Zeichen & Wunder, München

Forbrukere kjøper ikke lenger merker de ikke kan identifisere seg med

Mt Headshot Brett Sugar 001
Brett Zucker, CMO for Monotype, Berlin / Woburn (USA)

Det neste året markerer et vendepunkt i måten selskaper driver sine merkevarer på. Konkret betyr dette: å bevege seg bort fra statiske merkeidentiteter. Mot en kontinuerlig utvikling av smidig merkevarebygging som når som helst kan tilpasse seg forbrukernes preferanser.

Tross alt kjøper forbrukerne ikke lenger merker som de ikke kan identifisere seg med, ikke stoler på, eller hvis verdier ikke samsvarer med deres. Vellykkede organisasjoner og markedsføringsteam må nå se merkevarene sine som levende, transformerbare enheter og iverksette målrettede tiltak som kan endres med forbrukerens forventninger.

Brett Zucker, CMO for Monotype, Berlin / Woburn (USA)

AI blir en levd virkelighet

Quantcast Sara Sihelnik Country Manager Roof
Sara Sihelnik, Country Manager DACH hos Quantcast, München

Ikke bare blir teknologier som AI varmt omtalt i markedsføring, de brukes også i praksis. Dette gjelder så vel digitale som tradisjonelle selskaper. Målgruppeanalysen blir mer og mer nøyaktig gjennom AI og skaper merverdi for hele mediestrategien gjennom detaljert innsikt. KI skal leve realiteten av markedsføring i 2019 og bevise seg å være et nyttig verktøy.

Sara Sihelnik, Country Manager DACH hos Quantcast, München

2019 blir året med «tipping points»

Oddity Simon Umbreit Quer
Simon Umbreit, medgründer og administrerende direktør i oddity-gruppen, Stuttgart

I løpet av det kommende året vil mange ting gå gjennom det som er spådd i fem til ti år, men som ennå ikke er blitt realisert i noe relevant grad. Store merker, kataloger, reklamebyråer, forhandlere, tidligere ledende medier vil forlate scenen helt eller i det minste forsvinne i ubetydelighet.

Til og med «vår olje», den tyske bilindustrien, vil bli mer skjelven i stedet for å kunngjøre rekorder år etter år. Bad? På kort sikt og spesielt Ja, på lang sikt og generelt ikke. Fordi dette skaper rom for noe nytt, for noe bedre: nye og bedre løsninger, nye sosiale og verdisystemer. Trenden mot noe nytt vil fortsette i 2019. Og den avgjørende faktoren vil være hva vi alle gjør ut av det.

Simon Umbreit, medgründer og administrerende direktør i oddity-gruppen, Stuttgart

Lead 3 Marketing Im Mittelstand 1200X1200 Akt

Sterk markedsføring for sterke merkevarer

Digitalisering skal gi vekst, men ikke bare for de store aktørene. Middelklassen bruker også denne muligheten for seg selv. Bare hvordan, er spørsmålet. Hvordan opptrer for eksempel Sport Schuster når det gjelder markedsføring? LEAD Bookazine 3/2018 viser hvordan små og mellomstore bedrifter former markedsføring i den digitale tidsalderen. Kundebehov og egne verdier – det er derfor det skal fungere.

Bestill nå

Prototyping for kommunikasjon

Schwab Klaus 3 1200X677
Foto: Klaus Schwab, administrerende direktør og partner for Plan.net-gruppen, München

Scrum, Kanban, Design Thinking, Prototyping and Collaboration er arbeidsmetoder og metoder som har sitt opphav i produktdesign og programvareutvikling. De siste årene har de funnet veien til utvikling av digitale plattformer, produkter og tjenester.

Nå ser vi hvordan de begynner å endre måten kommunikasjonsbyråer jobber på tvers av. I fremtiden vil både kommunikasjonsstrategier og kommunikasjonskampanjer og tiltak utformes og planlegges mer og mer samarbeidende – også i samarbeid med kunder – i Sprints.

Klaus Schwab, administrerende direktør og partner for Plan.net-gruppen, München

Også interessant: Nye teknologier: Hvordan klassifisere hyper

B2B-markedsføring blir mer målbar, kreativ og skalerbar

1200X677 Niall Donohoe Biz mot
Niall Donohoe, administrerende direktør i BizMut, Hamburg

XING tok de første alvorlige skritt i 2018 som en annonseringsplattform. LinkedIn utvider kontinuerlig sine annonseringsmuligheter. Online og offline prosesser er sterkere koblet, for eksempel automatiserte utsendelser via digitale utskriftsbrevbutikker til selskaper som besøker et B2B-nettsted. B2B-markedsføring vil bli mer målbar, mer kreativ og mer skalerbar i 2019.

Niall Donohoe, administrerende direktør i BizMut, Hamburg

Historier erobrer sosiale medier

One Two Social Helge Ruff Cross
Helge Ruff, administrerende direktør i OneTwoSocial, München

Historier vil forme det sosiale medielandskapet i 2019. Allerede i år var formatet på Instagram minst like populært blant brukerne som de la ut bilder i feeden. Fordelen ligger i enkelheten, siden innholdet sletter seg selv etter 24 timer igjen.

Derfor legger brukerne inn innholdet mye mer spontant, fordi de bekymrer seg mindre enn med et perfekt bilde. Jeg antar at denne trenden vil fortsette og også sette selskaper på formatet. Det gjenstår å se om denne utviklingen forblir begrenset på Instagram eller om historiene også råder på Facebook eller til og med WhatsApp.

Helge Ruff, administrerende direktør i OneTwoSocial, München

Personalisering ankommer i middelklassen

Logikk Joe Oliver Zils Press Image Web
Oliver Zils, administrerende direktør i Logic Joe, Hamburg

For trendforskere for lengst snø fra i går: Til slutt finner personalisering veien inn i middelklassen – og også i tradisjonelle, industrielle B2B-selskaper. Årsakene er enkle: forventningene til brukere i den digitale verden er formet av digitale pionerer som Google, Amazon og Co.

Personalisering er enklere å implementere enn noen gang før, takket være integrasjonen av AI-baserte programmer: Det krever ikke et komplisert sett med verktøy, og det trenger heller ikke teknisk kunnskap for å lage personlige websider og målrettede brukeropplevelser. Til syvende og sist er det bare nødvendig å innse at en betydelig forbedret brukeropplevelse gjennom personalisering hjelper selskaper til å bli mer suksessrike.

Oliver Zils, administrerende direktør i Logic Joe, Hamburg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *