Bedrifter drar nytte av nye perspektiver

Du er utdannet og erfaren dataforsker, mediedesigner eller advokat. Krigen gjorde dem til flyktninger. I noen tilfeller venter de måneder eller år på arbeidstillatelse.

Vi vet alle at – uten noe perspektiv blir man motløs. Og ikke bare flyktningene ønsker å jobbe, bedrifter trenger også ansatte. Å få en bussjåfør til BVG er en tøff jobb. Den trente advokaten Nawar Al Jairudi fra Syria ønsker å gjøre det uansett. Han ser tilbake på en lang karriere i hjemlandet og er klar til å starte på nytt i Tyskland.

«Å være en del av dette initiativet har endret livet mitt drastisk»

Mohamad Mustapha kom til Hamburg i april 2014. Han var nettopp ferdig med skolen i hjembyen Damaskus da krigen drev ham ut. Han er nå på vei til reklamebransjen som lærer fra Miami Ad School. Sammen med administrerende direktør Ina Behrendt, initiativet «Papel & Caneta» og et voksende team, grunnla han «Creativity Has No Borders».

utstilling

«Å være en del av dette initiativet har drastisk endret livet mitt: fra å skritte store drømmer på papir, har jeg kommet til å samarbeide med internasjonale kreative byråer,» sier Mohamad. Byråer som elbkind deltar med sin kompetanse og pro bono tar seg av de sosiale mediekanalene. Mohamad – «Mo» – fungerer som en figurhode og som det beste eksempelet på hvordan de nye perspektivene fra andre hjørner av verden ankommer Tyskland.

Gründeren Ina Behrendt sier: «Denne plattformen er en absolutt hjertesak for meg. Den grunnleggende ideen min den gangen var: Wow, det er så mange talentfulle og lidenskapelige kreative flyktninger. De vil gjerne bidra med sin kompetanse og erfaring, og på den annen side trenger den kreative industrien desperat talentfullt nytt blod. «

Også interessant: konstruktiv mot høyresidens agitasjon

Hva Mo kan gjøre, mange andre kreative fra Syria og verden kan også gjøre.

Poster21
(Bilde: «Kreativitet har ingen grenser»)

For øyeblikket er nettstedet og teamoppsettet laget. Ikke bare i Tyskland skal byråer bruke plattformen for å finne unge kreative mennesker. Ideen: Reklamebyråer laster opp små kreative utfordringer på nettstedet.

Flyktninger sender inn sine anonyme porteføljer. «Alt som betyr noe er det store arbeidet. Dette er den eneste måten kreative måles, uten ‘grenser’, det vil si fordommer, «sier Ina Behrendt.

Alle som overbeviser på grunn av sin kreativitet, vil bli invitert til et intervju. – Hvordan samarbeid kan se ut etter det, må avklares fra sak til sak, sier kreativ direktør Andy Tran fra elbkind. Det flerkulturelle teamet bak det fungerer som en mekler mellom flyktninger og byråer. Fordi det Mo kan gjøre, kan mange andre kreative fra Syria og verden også gjøre.

For alle selskaper, som ikke er en del av den kreative industrien, er «NETWORK company integrate flightes» et godt kontaktpunkt.

Med informasjon om juridiske spørsmål, praktiske tips og erfaringsutveksling, støtter «Welcome Pilots» små og store bedrifter i hele Tyskland. De formidler flyktninger gjennom Jobbsenteret.

Nettverket inkluderer også initiativet «ZukunftPlus», som også gir arbeidssøkere hjelp og råd. Så for selskaper som ønsker å jobbe med flyktninger, er det nok kompetente guider tilgjengelig.

I Østerrike er initiativet «Opplæring i stedet for deportasjon» forpliktet til å finne arbeidsplasser til flyktninger.

I tillegg er det også online jobbsider for flyktninger som viser gjeldende ledige stillinger: «Careers4Refugees» og «Workeer» lar «dedikerte arbeidsgivere» annonsere ledige stillinger. «Work for Refugees» ordner jobber etter personlig konsultasjon.

I mellomtiden har 25 prosent av flyktningene som har ankommet Tyskland siden 2015 jobb. Hvis det fortsetter slik, vil omtrent halvparten av alle innvandrere ha jobb på fem år.

Mange flyktninger er nykommere fordi kvalifikasjonene fra hjemlandet ikke blir anerkjent her.

De flykter fra krig, kommer til et fremmed land som advokat, lærer et nytt språk og prøver å være bussjåfører. Så mye engasjement kan bare berike ethvert tysk selskap.

Også interessant: initiativ mot høyreorientering: Ingen forretning med nazister

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *