Tech Daily: Fortnite – Tre millioner dollar til verdensmester 2019

Fortnite: Tre millioner dollar til verdensmester 2019

Fortnite-gambling blir en lukrativ sport: produsenten Epic Games bruker $ 100 millioner (€ 88,3 millioner) i turneringer over hele verden i år. Alene 30 millioner dollar skal gå til deltakerne i det første verdensmesterskapet i Fortnite, som finner sted 26. til 28. juli i New York. Hver av de 200 kvalifiserte personene mottar minst 50 000 dollar. Og historiens første Fortnite verdensmester vender hjem med en gevinstpris på $ 3 millioner. Deltakerne inkluderer verdens 50 beste enkeltspillere og de 50 beste to-manns lagene, kvalifiseringen finner sted i midten av april. Epic Games har lett råd til de enorme premiepengene. Fortnite tjener rundt 300 millioner dollar i måneden i kjøp i appen. Og til tross for den nye konkurrenten Apex Legends, fortsetter hypen uten å være aktiv. 16. februar satte Fortnite verdensomspennende rekord for 7,6 millioner spillere over hele verden.

Facebook lærer når brukerne har sine dager

Facebook-regel
Flo Period & Ovulation Tracker – appen som overfører menstruasjonsdata til Facebook har 25 millioner brukere (foto: WSJ)

Facebooks siste dataskandale gjør en mer andpusten – og viser hvor mye nettverket er ute av kontroll. I følge en Wall Street Journal-rapport deler mange apper som brukerne deres ofte intim informasjon, disse dataene med Facebook. Brukerne av appene blir informert om dette i tilstrekkelig grad eller ikke i det hele tatt. Av mer enn 70 apper Wall Street Journal har testet, blir minst elleve potensielt sensitive data delt med Facebook. Blant dem er «Flo Period & Ovulation Tracker», som poster til Facebook når brukere har sine dager eller prøver å bli gravid. Helse-appen «Instant Heart Rate: HR Monitor» rapporterer puls- og hjertedata til Facebook. Og eiendomsappen «Realtor» avslører overfor Zuckerberg-nettverket hvilken eiendom deres brukere er interessert i.

På denne måten kan Facebook spille riktig annonse – for eksempel for tamponger og pads. En talsperson for Facebook sa til CNBC: «Mobilannonsering fungerer ved å dele informasjon på tvers av apper, noe som er en vanlig praksis.» Det ville imidlertid være problematisk hvis brukerne av apper ikke blir informert om dette. I tillegg tillater ikke Facebook at «sensitive data» deles. New York guvernør Andrew Cuomo ba i et første svar på Facebook for å undersøke den «massive invasjonen av personvern»: «New Yorkere trenger å vite at deres personlige informasjon er sikker.»

Galaxy Buds: Billigere enn AirPods – og for trådløs lading

Gitt nok, de ser litt ut som høreapparater. Men de høres – forhåpentligvis – bedre ut. Samsung har nå avduket sine trådløse Bluetooth-øretelefoner fra Galaxy Buds for å konkurrere med Apples AirPods. Fra den elegante hvite boksen til ganske enkelt å koble til øretelefonene ved å åpne lokket på esken, har Samsung nok en gang kommet på noen av Apples beste ideer. Enestående trekk ved Galaxy Buds er den helt trådløse ladingen. Mens boksen der AirPods er koblet til, fremdeles må lades via Lynkabelen, lader Samsung-boksen trådløst. For eksempel kan den plasseres på baksiden av nye Galaxy S10, og deretter trekke strøm derfra. Et annet argument for Samsung: Galaxy Buds er ifølge The Verge i Europa fra 29. mars for 149 euro å ha – 30 euro billigere enn AirPods. Kjøpere av Samsungs Faltphone Galaxy Fold og forhåndsbestillere av S10 og S10 + får knoppene gratis.

Swiss Guard: Nye hjelmer fra 3D-skriveren

Swiss Guard
Ikke mer Stahlhelmer: Den sveitsiske garde får nye hjelmer fra 3D-skriveren (Foto: Wikipedia)

Vatikanet oppdager den moderne teknologien: De nye hjeltene til Swiss Guard kommer fra en 3D-skriver fra HP. Så langt var hjelmen kalt «Morion» laget av metall. Det nye hodeplagget til pavevakten skal være billigere og lettere enn de tradisjonelle hjelmer som har blitt brukt med lite forandring i hundrevis av år. De forrige modellene har varmet opp så mye i solen at soldatene fikk noen forbrenninger på hodet. Dette skal ikke skje med det nye PVC-materialet. 3D-utskriften av en enkelt hjelm tar 14 timer, ifølge The Verge var de gamle modellene smidd på 130 timer. De 98 første nye hjelmer er allerede levert. For utskrift av en original hjelm fra 1500-tallet ble skannet. Vekt sammenligning: Gamle to kilo, nye 570 gram.

Android kjører på bryteren – litt

Nintendos byttekonsoll, med sin kraftige maskinvare og utmerkede kontrollere, ville være et perfekt spillbrett for Android-apper – hvis bare Android kjørte på den. Det har vært mange forsøk i denne retningen. Nå kunngjør tinkerers sin første fremgang: Den tyske utvikleren Max Keller og hans kollega Billy Laws har klart å få en pre-release versjon av Android Q (Android 10) på bryteren til å fungere. Bluetooth, WiFi og Joy-Con-kontrollerne fungerer allerede. Det største problemet: Grafikkortet kan foreløpig ikke adressere, men fungerer også på de to Nintendo-hackerne, ifølge Engadget. Alle som er villige til å ofre garantien, kan snart bruke Android-apper, surfe eller sjekke e-post på bryteren.

(͡ ° ͜ʖ ͡ °) #NintendoSwitch #Android pic.twitter.com/RfbN7VKStw

– Max Keller (@langer_hans) 23. februar 2019

Slutten på LEAD: fest – til mamma kommer

Kule ungdommer fester og rapper inn i overvåkingskameraet til huset. Men når den feisty moren kommer hjem, er moroa over. «Jeg vil knulle drepe deg», truer mamma, og de partisvage de tar fly. Twitter ler av denne videoen med over tre millioner visninger.

Lillesøsteren min var hjemme på en fest i går kveld, og de fanget dette på kamera pic.twitter.com/bpQZIEjKoM

– Joey Brack (@ Joey_Brack) 24. februar 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *