Apple Arcade: Dette er de største høydepunktene i den nye faste flatprisen

La spillene begynne! Siden 19. september lanserte Apple Arcade, den nye flatraten for mobilspilling, offisielt.

Netflix, Amazon Prime, Spotify, Sky, GEZ og mye mer – måned etter måned legger abonnementskostnadene allerede opp til kontoen vår. Og nå er det et nytt abonnement tilgjengelig med Apple Arcade. Tilbudet høres, spesielt for spillere, fristende ut: Ubegrenset å spille for en månedlig avgift – men er Apple Arcade virkelig verdt det?

LEAD har allerede omfattende testet spillene flat rate fra Cupertino. Oppsett, tilbud, verdi for pengene – den gode guiden til Apple Arcade gir deg en omfattende oversikt over den nye spillstrømmetjenesten.

Hva er egentlig Apple Arcade?

I Apple Arcade samler Apple over 100 eksklusive nye spill av kjente og uavhengige utviklere. Tjenesten kan bestilles mot et månedlig abonnementsgebyr. Spillene er online og offline ubegrenset og er tilgjengelige når som helst, alle uten annonser, og de inkluderer ingen kjøp i appen.

Hva er kostnadene?

For Arcade estimerte Apple hver fjerde uke 4,99 euro. I den første måneden kan spillprisen bli prøvd gratis. Hvis du liker tjenesten, vil abonnementet bli utvidet med en måned til. Hvis ikke tilfredsstilles, kan tjenesten avsluttes før prøvemånedens slutt. Ytterligere kostnader påløper ikke. Hvis abonnementet avsluttes, kan ikke noe av spillet spilles.

utstilling

Apple Apple Arcade lanseres på App Store 19. september 161619
Snart vil mer enn 100 spill være mobile i Apple Arcade (Foto: Apple)

På hvilke enheter kan jeg spille?

Apple Arcade kan bare spilles på Apple-enheter: Dette er iPhone, iPad, Mac og Apple TV. Du kan veksle mellom enhetene. For eksempel er det mulig å starte et spill på iPhone mens du er på farten og sømløst fortsette å spille det på Mac eller iPad hjemme.

Som Android- eller PC-bruker har du ingen muligheter til å bestille Apple Arcade.

Hvem kan spille?

Prisen på 4,99 euro per måned gjelder for opptil fem familiemedlemmer.

Hvordan konfigurerer jeg Apple Arcade?

På iPhone og iPad er Apple Arcade i App Store-appen i den nedre menylinjen som et eget underelement. Ved å klikke på den fører du til startsiden til Apple Arcade. For iPad og Apple TV har Apple foretrukket lanseringsdatoen 30. til 24. september. På iPhone er Apple Arcade på iOS 13 nå tilgjengelig. På Mac ga Arcade ut med utgivelsen av macOS Catalina. Den eksakte utgivelsesdatoen for Catalina er ennå ikke bestemt, men den vil finne sted i løpet av de neste dagene.

Apple Apple Arcade Ballistic Baseball 091019
Fans av sportsspill får pengene sine verdt på Ballistic Baseball (Foto: Apple)

Er alle rundt 100 spill allerede tilgjengelige i starten?

Nei, men tilbudet utvides nesten daglig. For øyeblikket er omtrent to tredjedeler av de mer enn 100 lovede titlene klare.

Blir det med de rundt 100 titlene?

Nei! Apple jobber kontinuerlig med utviklere for å bygge spillbiblioteket. Så hvis du virkelig gambler alle tilgjengelige titler mye, er det ingen fare for kjedsomhet de neste månedene.

Kan Apple Arcade avhengige barn?

Ikke hvis foreldre gjør de riktige innstillingene for Apple Arcade. Apple tilbyr på den ene siden en barnesikkerhetsenhet, som barnas dyreoppførsel kan begrenses. På den annen side er Apple Arcade kompatibel med «skjermtid» -funksjonen. Her kan du alltid se hvor lenge du har spilt og når det er på tide å legge enheten til side.

Apple Apple Arcade Family Devices 091019
Apple Arcade-spill fortsetter sømløst på andre enheter (Foto: Apple)

Hvordan er LEAD første inntrykk?

For brukere av iOS 13 Beta hadde Apple allerede utgitt arkadetjenesten litt tidligere. Derfor var LEAD i stand til å gamble på Arcade i detalj.

Selv starttilbudet er betydelig. Apple bygger arkadebutikken så tydelig som brukerne er vant til den fra den opprinnelige App Store. Individuelle spill blir fremhevet, søket etter kategorier som «Eventyr», «For nykommere», «Flerspiller» eller «Her blir det vilt» gjør det lettere å finne dine egne favoritter. Arcade tilbyr spiltips og triks på utvalgte spill under «Vi er her for å hjelpe».

Iøynefallende: Dette er bankens nye eksklusive spill eller oppfølgere for spill som allerede er utviklet spesielt for Arcade (for eksempel blir «Impossible Road» «Super Impossible Road»), som dermed ikke er tilgjengelige fra andre leverandører.

Likevel er ikke «nytt» egentlig alltid nytt: Apple Arcade serverer først og fremst klassiske sjangre som rollespill, eventyrspill, action eller puslespill. Mange nye spill minner om andre allerede gamblede spill. Motto: «Jeg vet det eller noe lignende fra andre spill.» Men det er klart: Apple kan stemple ikke helt nye sjangre fra bakken.

Selv om Arcade nettopp har startet med iOS 13, kjører systemet og spillene allerede greit. I testene mine har det ikke skjedd en eneste krasj i et spill så langt – bemerkelsesverdig på dette tidspunktet.

Fortsatt behov for forbedring: Under «Alle spill» er det den komplette oversikten over alle tilgjengelige spill, dessverre, så langt er det ingen alfabetisk liste. Sortert her bare etter publiseringsmåned. La oss starte med V som «Various Daylife», etterfulgt av S som «Shinsekai in the deepths» etterfulgt av M som Mutazione. Noe forvirret. Men det vil helt sikkert. Tross alt gjør inkludering av noen ganger forseggjorte videoer det lettere å finne spill som er etter din egen smak.

Apple Apple Arcade Patterned Gameplay 1 091619
I Patterned Puzzle får fansen pengene sine verdt (Foto: Apple)

Hvis jeg ikke vil prøve alt: Hvilke spill er det mest verdt i begynnelsen?

Rayman Mini: Ubisoft har nedskalert Rayman til størrelsen på en maur. Spillmekanikken er som de ble kjent fra originalen: du bruker insekter, sopp og planter for å løpe gjennom den fargerike verdenen så raskt som mulig i jakten på highscore.

PAC-MAN PARTY ROYALE: Bandai Namco bidrar med ekte arkadefølelse inkludert fire-spiller Battlemodus. Her vinner bare den siste PAC-MAN.

ChuChu Rocket! Universe av SEGA: Endelig en oppfølger til Dreamcast-puslespillet ChuChu Rocket! Et katte- og musespill med rundt 100 3D-puslespill, bosskamp og raske spill for opptil fire spillere.

Sonic Racing fra SEGA: Oppfølgingen til konsollhittelaget Sonic Racing scorer med AI-kontroll på 15 spor i 5 soner med 15-mann sterke lag og mange power-ups og daglige belønninger.

Hexaflip: Et grafisk upretensiøs, men vanedannende puslespill der lydhørhet og engasjement kreves.

Oceanhorn 2: Fortsettelsen av den visuelt fantastiske første delen av Oceanhorn er bare spillbar på Apple Arcade. Et eventyrhøydepunkt med overdådig grafikk og timer med moro.

Earth Night: Drager har overtatt jorden. To unge studenter, Stanley og Sidney, må redde det som fremdeles er mulig. Det håndtegnede spillet kommer med ekstra retro lydspor.

Projeksjon: First Light: Et mytologisk eventyr som gjør Greta (nei, ikke DIE Greta) ut av skyggeduppeverdenen til virkelighet – takket være legendariske helter fra eldgamle kulturer.

Beyond a Steel Sky: Nok en eksklusiv oppfølger, denne gangen fra Revolution Software, basert i den dystopiske Union City. Din oppgave: Hack AI-systemet!

LEGO Brawls: I det nye flerspillerspillet fra LEGO-universet styrer du dine egne figurer og maskiner. Med teambuilding vinner du seieren.

Er Apple Arcade virkelig enestående?

Google slaver ikke og vil lansere «Stadia» i november. Forskjell: Sky-spillplattformen er ikke lokalt basert på enhetene dine, den vert på Googles servere og spilt i Chrome. Spiller streamer spillene og får bruksrettighetene alene. Bare individuelle spill er gratis. De fleste må kjøpes til full pris. Grunnleggerutgaven (129 Euro med Controller og Chromecast) er allerede utsolgt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *