TechTäglich: Fotball – for første gang Torjubel live på Instagram

Fotball: Første gang målfeiringer live på Instagram

Sosiale medierrevolusjon i fotball: skandinavudelen Mario Balotelli har første gang søndag kveld en kjendisvideo sendt som en Instagram-video. Etter sin 1-0-seier for Olympique Marseille mot AS Saint-Etienne, ga den nylig nesten glemte italieneren på sidelinjen en mobiltelefon – og la ut selfie-jubelen med kollegene nesten live på Instagram-kontoen hans. Handlingen var tilsynelatende planlagt på forhånd, fordi smarttelefon og Instagram-app var klar noen sekunder etter Balotellis mål. Som en «belønning» for den nye egenproduksjonen, var det 1,7 millioner samtaler i løpet av ni timer. Hvis «jersey pull 2.0» gjør skole, vil dommerne reagere snart med et gult kort.

GOOOOOOAL: @FinallyMario forsømmer ikke sine plikter på sosiale medier etter å ha fyrt @OM_English i spissen med en akrobatisk finish. #OMASSE pic.twitter.com/rBuGXCfwuU

– beIN SPORTS USA (@beINSPORTSUSA) 3. mars 2019

YouTube, Gmail og Twitter blokkerer kvinner – fordi hun heter som en popstjerne

Meghan Trainor har det ikke lett. Hun har nå blitt suspendert for navnet sitt fra YouTube, Gmail og Twitter. Trolldommen treffer ikke den amerikanske popstjernen («All About That Bass»), men en kvinne med samme navn som har vært en suksessrik artist i mer enn 15 år på Internett. På den tiden var Pop-Meghan knapt ti år gammel. Den «gale» Meghan Trainor er 45, og skaper verkene hennes i følge Gizmodo med 3D-skrivere og selvprogrammerte roboter. Internett-tjenestene har blokkert henne fordi hun poserer som «Meghan Trainor». Så praktisk som deg selv. Da sangeren hadde sin første hit i 2014, «kopien», «Jeg håpet på et en hit-rart først, trodde jeg aldri at det ville påvirke yrkeslivet mitt på den måten».

Etter klager fra ledelsen av sangeren ble YouTube-, Gmail- og Twitter-kontoene tilsynelatende sperret i løpet av 24 timer. «I hvilken grad dette er gjort mot meg, er jeg redd,» klager feil / ekte Meghan Trainor. Nå har hun fått tilbake Gmail-kontoen sin, der hun håndterer oppgavene sine, og kontoene sine på Twitter og YouTube: «Jeg vet mye om Internett og teknologi, og jeg vet hva jeg måtte gjøre, men hva om noen gjorde det skjer? » Pointe: En på samme måte «galt» Megan Fox skrev i en tweet til sin medlytter at Twitter ikke verifiserer kontoen hennes på grunn av navnets identitet med skuespillerinnen: «Denne nettverkspolitikken er en stor dritt, intet navn er unikt i verden.»

New Tesla – Elon Musk presenterer Model Y

Tesla Y
En svart silhuett – mer Tesla har ennå ikke vist av den nye Model Y (Foto: Tesla)

Denne gangen har Tesla-guruen Elon Musk kunngjort på Twitter ingen villedende tall – men en ny bil. I følge to tweets fra i går kveld presenterer Tesla den etterlengtede nye Model Y 14. mars i LA Design Studio. Den nye Tesla, sier Musk, vil være et terrengkjøretøy som er omtrent ti prosent større enn Model 3, og dermed også en god ti prosent dyrere. Etter at Tesla har senket startprisen for Model 3 bare til $ 35.000, kunne den nye SUV-en derfor starte i underkant av $ 40.000. Etter den store Gullwing Model X er Model Y den andre SUVen til elbilpioneren – og kunne for eksempel konkurrere med Audi Q2 eller Q3. Eksperter antyder at Tesla 3 og Y bruker omtrent 75 prosent av de samme delene for å spare kostnader. På presentasjonen neste torsdag i LA er kjøretøyer allerede tilgjengelig for testkjøringer. I følge The Verge planlegger Tesla også å introdusere en elektrisk pickup i år.

Model Y, som en SUV, er omtrent 10% større enn Model 3, så koster omtrent 10% mer og har litt lavere rekkevidde for det samme batteriet

– Elon Musk (@elonmusk) 3. mars 2019

Tyske politivideoer på Amazon-servere

Amazon Aws
Amazons skytjeneste AWS – tyske myndigheter lagrer data her (Foto: Amazon)

Entusiasmen for talsmenn for personvern holder seg innenfor smale rammer. Som det nå har blitt kjent, lagrer det føderale politiet skudd av kroppskameraer, de såkalte Bodycams, på servere til Amazon Web Services. Ifølge det føderale politiets hovedkvarter er det amerikanske selskapet foreløpig det eneste selskapet som tilbyr en skyløsning som er sertifisert av det tyske føderale kontoret for informasjonssikkerhet (BSI) for dette formålet. Følgelig blir dataene lagret kryptert på servere i Frankfurt am Main. Dette rapporteres av Neue Osnabrücker Zeitung. FDP-Bundestag-medlemmet Benjamin Strasser snakker om en «potensiell sikkerhetsrisiko» fordi det er uklart om amerikanske sikkerhetsbyråer og etterretningstjenester kan få tilgang til dataene. Eksperter krever at myndigheter i Tyskland selv leverer slike lagringsløsninger.

Nye AirPods bør lastes om 15 minutter

Apple Air Power
Fra 0 til 100 prosent batteri på et kvarter – AirPower skal laste iPhone, Watch og AirPods 2 parallelt (Foto: Apple)

I følge de siste ryktene kunne Apple presentere den trådløse AirPower-ladematten og den andre generasjonen av AirPods-øreproppene ved neste grunntoner den 25. mars. De ville derfor allerede 29. mars i handelen. Den nye ladeboksen til AirPods 2 muliggjør trådløs lading for første gang – blant annet via Apples ladematte som allerede er annonsert siden 2017. Det er imidlertid foreløpig ikke kjent hvor raskt AirPods 2 kan belastes med den. Apple-Leaker Max Weinbach mener nå at dette fungerer ekstremt raskt. «15 minutter fra helt utladet til fulladet», så hans prognose. Og det gjelder AirPods inkludert lasteboks. Litt downer: Den andre generasjonen av boksen skal være litt omfangsrik og tyngre på grunn av den trådløse teknologien.

Så Apple-nyhetene. AirPods trådløs lading vil skje. Det vil være VELDIG nesten (0-100 på 15 minutter.) Det er hastigheten for AirPods OG saken. Den vil sannsynligvis bruke Qi-lading.

Det vil imidlertid være en ulempe, saken vil være større i en retning og tyngre.

– Max Weinbach (@mweinbachXDA) 3. mars 2019

Avslutningen på SONG: LP-er og CD-er tilbake i iTunes

I Pod-annonsering
Hullet! IPod-en er for lengst borte, og til og med iTunes-nedlastinger er bratt nedover (Foto: Apple)

Revolusjonen spiser sine egne barn. Apples iTunes Store, som ble lansert i 2003, forseglet en gang døden av CD-en, som allerede nesten helt hadde erstattet vinyl-LP. Vel, sier CultofMac, «hevnen» til den klassiske lydbæreren følger. For første gang i 2018 ga de mer inntekter enn nedlastinger på iTunes og dets få gjenværende konkurrenter, ifølge nye tall fra det amerikanske musikkforbundet RIAA. Mens CD-er og LP-er var $ 1,15 milliarder kroner i inntekter, gikk kjøpte nedlastinger til 1,04 milliarder dollar. Hovedårsaken til dette er triumfen for strømmetjenester, som har erstattet iTunes-kjøp som den viktigste kilden til digital musikk. I skyggen av Spotify og Apple Music mistet imidlertid både fysiske og kjøpte nedlastinger i USA i 2018 nesten en fjerdedel av omsetningen. CD-en fortsetter å tape dramatisk, mens vinyl steg igjen med 7,9 prosent.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

utstilling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *