TechTäglich: Fem timers mer kjøretid – batterihemmeligheten til de nye iPhonene

Fem timers mer batterilevetid – batterihemmeligheten til de nye iPhonene

Meldingsflom hos Apple – LEAD har allerede analysert gårsdagens iPhone 11-keynote og oppsummert alle viktige nyheter. Mellom trippelkameraer og noen atypiske prisreduksjoner fra Apple kom den kanskje mest spennende nyheten nesten for kort: Apple har tilsynelatende gjort det største spranget i batterilevetid siden lanseringen av iPhone i 2007. Mens forbedringen i iPhone 11 sammenlignet med forgjengeren XR med en time til fremdeles er begrenset, spiller iPhone 11 Pro og 11 Pro Max-batteriet teknisk sett i en helt annen liga. I følge Apple varer de fire eller fem timer lenger enn forgjengerne XS og XS Max.

For eksempel vil Apples 11 Pro Max gi deg opptil 12 timers avspilling av videostrømming, opptil 20 timer med lokalt lagret video og opptil 80 timer å spille musikk. Som regel har disse Apple-dataene i tester da blitt bekreftet. En av grunnene til økningen er den energieffektive nye A13 Bionic-prosessoren. På den annen side har Apple tilsynelatende installert større batterier på 11 Pro og 11 Pro Max – og til slutt sagt farvel til fetisjen sin for å utvikle enda tynnere og lettere smarttelefoner.

Som TechSpot oppdaget, er 11 Pro 18 gram 11 gram tyngre enn forgjengeren. Og Pro Max går fra 208 til 226 gram. På 8,1 millimeter hver er de nye Pro iPhones 0,4 millimeter tykkere enn før. Stedet og vekten Apple skal ha investert i større batterier. Kundene har ikke noe imot om iPhonene deres kjører mye lenger. Apples batteridrift kan ha vært avgangen til designguruen Jonathan Ive, som har foretrukket anorexic størrelse null iPhoner. Til sammenligning veide iPhone 6 2014 fremdeles skranglet 129 gram. Er dette allerede Ive-effekten?

Google-telleren: Hvordan gestkontrollen fungerer på Pixel 4

Etter at iPhone er foran pikselet: Til Googles nye smarttelefonstjerne Pixel 4, som også forventes i høst, vises nå nesten daglige nye lekkasjer, der det handler om den – veldig elegante – nye fargekoralen. Eller den – ikke fullt så sendte – tykke øverste kanten av skjermen, i gamle fedres skikk er kamerateknologien innlosjert. Den kanskje mest interessante Pixel 4-lekkasjen kommer nå fra YouTube-kanalen «This is Tech Today», som viser gestkontrollen for de nye Google-telefonene for første gang mer nøyaktig.

Google har utstyrt enheten med en ny radarbrikke kalt «Project Soli» som oppdager bevegelser selv om Pixel 4 bare er ved siden av brukeren på bordet. Dette gjør det enkelt å hoppe over sanger bare ved å sveipe dem med musikk når du spiller musikk. I tillegg kan brukere godta samtaler med bevegelser og avvise eller slå av vekkerklokken. Den nye videoen viser også at skjermen på Pixel 4 allerede slås på når eieren bare beveger hånden i retning av telefonen. I innstillingene for Google-telefonen kan bevegelsene slås helt av med et enkelt klikk, eller tilpasse i hver detalj til din egen smak.

Spotify kjører på denne støvsugeren

Her kommer verdens mest underholdende og musikalske støvsuger. Den kjente tech-hobbyen Eddie Zhang har klart å installere Spotify på sin Xiaomi smarte støvsuger. En video viser hvordan musikken kan startes og kontrolleres fra smarttelefonen. Fra høyttaleren til støvsugeren, som ellers bare spiller kunngjøringer som «rengjøring starter» eller «tømming av støvbeholder», kommer musikk – men i veldig Quäkiger-kvalitet. Og Xiaomi kan fremdeles suge. Hackingen blir gjort mulig av open source Spotify-klientene LibreSpot og Raspotify. Magasinet AndroidAuthority svarer på spørsmålet hvorfor Eddie Zhang installerte Spotify på støvsugeren, så «Hvorfor ikke?» Eller: Fordi han kan.

Den nye Polaroid-skriveren tar bilder av bilder

Analoge bilder i Instagram Age – Kameraer som Fujifilm Instax har gjort øyeblikkelige bilder populære igjen de siste årene. Dette vil også gagne øyeblikkelig fotolegende Polaroid, med en blanding av skanner og skriver kalt Polaroid Lab. Det spesielle trikset er samarbeidet med smarttelefonen. Brukeren åpner et bilde på sin mobilskjerm og setter telefonen på skanneren. Polaroid Lab, som ble finansiert av crowdfunding, tar deretter et bilde av bildet og skriver det ut i nostalgisk-analog Polaroid-kvalitet.

Som en ekstra knebling, rapporterer AndroidPolice, kan de trykte Polaroids deretter føres tilbake til smarttelefonen med en AR-app for iOS og Android. Den fine gimmicken blir gitt ut i oktober for 130 euro i Europa. Bak labben ligger imidlertid ikke lenger det originale amerikanske selskapet Polaroid, som gikk konkurs to ganger i 2001 og 2008 – men et nederlandsk selskap som overtok alle rettigheter til merkevaren og patentene til Polaroid i 2017. Nederlenderne tilbyr også filmer for gamle øyeblikkelige kameraer under navnet «The Impossible Project».

Sett med X – feilen med PlayStation-kontrolleren

I 1995 dukket Sonys første PlayStation-konsoll opp i Tyskland. Og den tilhørende kontrolleren har alltid holdt seg uendret med knappene for firkant, trekant, sirkel og X i sine grunnleggende. Nå har Sony uttalt i en Twitter-diskusjon at et flertall av spillerne uttaler X-knappen feil i nesten et kvart århundre. Fordi det ikke er «X», men «cross» (engelsk «Cross»). Den geometriske forklaringen er overbevisende: Et kryss (som på kontrolleren) danner en firkant med sine konturer, mens en X heller bør stå oppreist.

Slutten på LEDEN: Dyrevennlig!

Twitter smiler i denne videoen: I det fantastisk høflige Japan er til og med dyrene vennlige og bøyer seg. Med dette sier vi farvel til i dag med de gode råd: Vær dyrevennlig mot dine medmennesker!

En Japón hasta los animales son educados pic.twitter.com/AMnYfun82R

– C: \ Seba \ (@sebastia_me) 10. september 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *