Å oppnå mer sammen: Hvordan skyen fremmer digital kulturendring

Bedriftslandskapet gjennomgår radikale endringer.Digitalisering revolusjonerer etablerte forretningsmodeller og endrer stadig raskere hele sektorer. Siden 2000 har for eksempel 52 prosent av bedriftene forsvunnet fra listen over de største 500 selskapene på grunn av den digitale transformasjonen i USA. Vi er vitne til en ustoppelig kulturell endring: nye yrkesfelt dukker opp, prosesser blir automatisert og måten vi jobber på er i grunn forandring.

Det digitale er lært og nå en vane, smarttelefonen vår konstante følgesvenn. Ingen tvil om at datamaskiner og e-post har revolusjonert vår kommunikasjons- og arbeidspraksis. Ikke desto mindre er det i mange selskaper liten reell bevegelse på vei til digitalisering: viktig informasjon og filer forblir i separate siloer og er ikke tilgjengelig for ansatte. Et forvirrende antall dokumentversjoner så vel som kompliserte arkiveringsstrukturer gjør samarbeidet lite attraktivt.

Den trenger en «ny måte å jobbe på»

For å fortsette å tilby suksessrike produkter og tjenester, må selskaper aktivt bidra til å forme den digitale kulturendringen. Deres innovative styrke kan bare styrkes ved å utnytte det kreative potensialet til enhver ansatt bedre.

utstilling

Informasjonsstrømmer må forenkles og ofte fremmes spontant fellesarbeid. Dette fungerer bare med nye, smidige måter å jobbe på, med hvilke ideer raskt kan designes og utvikles. Et «New Way of Work» -prosjekt støtter denne utviklingen på den moderne arbeidsplassen og støtter dem aktivt. Innføring av nye verktøy spesielt utviklet for bedre samarbeid initierer den nødvendige kulturelle endringen i organisasjonen.

Skyen fremmer digital kulturendring

Uansett plassering og enhetsadgang til alle relevante data i skyen er mulig når som helst. Den mobile arbeidsstasjonen blir en realitet uten problemer med å installere tilleggsprogramvare, fjerntilgang til bedriftsnettverket eller oppdatere lisenser. I tillegg er mange ansatte fra deres private liv allerede vant til å håndtere skybaserte verktøy som lagringsløsninger eller e-post i nettleseren.

I tillegg til mobilitet har nettsky-applikasjoner en annen fordel som også er tydelig målbar. Arbeidere arbeider opptil åtte timer i uken på å søke etter og samle informasjon i stedet for sine faktiske oppgaver. Hvis vi spør oss hvordan den digitale fremtiden for arbeidet vårt kan se ut, er det et enormt potensial for optimalisering akkurat der.

Rent organisasjonsarbeid skal forenkles og derved akselereres. IT-arbeidsstasjonen vår, som lenge har hatt alle nødvendige data, bør aktivt støtte oss i administrative oppgaver, i evalueringen av data og i å svare på spørsmål. Dette gir oss verdifull tid tilbake, som vi kan dedikere til det kreative og innholdsrike arbeidet. Kunstig intelligens og maskinlæring, innebygd i verktøyene som brukes daglig, er nøkkelen til dette.

Til og med møter får nye dimensjoner gjennom skyen. Videokonferanser kan organiseres raskt og enkelt når som helst og hvor som helst, og flere deltakere kan hentes inn med bare noen få klikk. I tillegg forenkler utførelsen i nettleseren den tekniske komponenten – tilleggsprogrammer er ikke nødvendig. På denne måten samler videokonferanser kolleger fra flere steder for å samarbeide og være kreative. Logger over disse møtene kan deretter opprettes sammen. Å jobbe med et felles dokument samtidig og i sanntid betyr at alle teammedlemmer kan fange tankene sine samtidig. Så gode forslag forsvinner ikke i møtegulvet. Samarbeid gir dermed hver idé et rom til å vokse. Det betyr mer innovasjon og raskere resultater.

Et illustrerende eksempel: markedsundersøkelsesselskapet Nielsen. Over landegrenser og tidssoner blir prosjekter i fellesskap behandlet og prosesser optimalisert via skyen. Samarbeidet får de ansatte til å føle at de er del av en effektiv sameksistens. Følelsen av å tilhøre de 56 000 ansatte har økt over hele verden.

I tillegg ser vi at alle i organisasjonen tar opp løsningsorienterte, ansvarlige og selvsikre spørsmål. Dette skaper den strategiske fordelen for selskaper som ansatte sammen utvikler og implementerer ideer og strategier raskere enn noen gang før. Samarbeidsverktøy i skyen bringer kollegene nærmere hverandre og skaper kreative ressurser. Nå må selskaper sette i gang denne kulturendringen. Fordi digitalisering starter fra innsiden.

Til forfatteren: Pascal Specht-Keller har jobbet for Google siden 2012 innen virksomhetsløsninger. Han er ansvarlig for store G Suite-kunder i DACH-regionen. Før Google var han sjef for en avdeling for teknologirådgivning. Specht-Keller har en mastergrad i informatikk fra ETH Zurich og en MBA fra Kellogg School of Management i Chicago.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *