E-håndverkerne kommer!

Hadde nylig bilde nok en gang et så vakkert tema, som hang godt på den store bjellen. «Tyskland i rørleggerkrisen» overskrift den fremste ledende tabloiden på side en. Hva skjedde?

Noen mennesker hadde ventet uforholdsmessig lenge på presserende håndverkere, noen opp til to år, de ble satt av, dinglet med vannskader og avskrekket av dyre kostnadsoverslag. Og hva sa siktede? Fremfor alt, med to grunner, ba de om forståelse: tid og personalmangel.

De fullstendige ordrebøkene kunne bare bearbeides med vanskeligheter, fordi de manglet mange steder for avkom. Unge mennesker er neppe til å la seg inspirere av det ofte fysisk utmattende arbeidet. I tillegg er det et stadig økende press på prisene, da kundene ofte synes regninger er overdrevne og gir seg tid til betalingene.

Håndarbeid: en kvart digitalisert allerede

Alt i alt er håndverket under press. Tradisjonelt et av de mest respekterte yrkene i Tyskland, er endringene i kundeforventninger som ble ført til av internettalderen nå rørleggere, snekkere, malere og montører under press. Rask service, lave priser – online forretningsmodeller i detaljhandelen, men også i servicenæringer som renhold, flyselskaper og turistplattformer har økt kravene fra sluttbrukere enormt. Og håndverket får det til å føles.

utstilling

Men mange selskaper reagerer, insisterer ikke på tradisjonelle strukturer. Og mer og mer, som tall fra Central Association of German Crafts, imponerende demonstrerer: «En fjerdedel av alle håndverksbedrifter i Tyskland iverksatte forskjellige digitaliseringstiltak alene i fjor,» sier Stephan Blank, prosjektleder ved ZDH Center for Digital Crafts Håndverksbedrifter har blant annet begynt å digitalisere arbeidsprosesser, skaffe seg datastyrte maskinverktøy eller å kommunisere med kundene sine via sosiale medier.

Også interessant: Mobile First & Cobots: Hvilke digitale trender som vil endre håndverket

En av dem er Georg Ackermann GmbH i den franske Wiesenbronn. Selskapet ble grunnlagt i 1934 og administreres for tiden av Frank Ackermann i tredje generasjon. De første maskinene, som ble kontrollert via en skjerm, installerte eieren allerede på begynnelsen av nittitallet og bare noen få år senere hadde datakontrollen allerede vunnet overtaket over verktøyene. I dag er alle prosesser og arbeidsflyter i selskapet digitalisert.

Noe som ikke betyr at i dag jobber færre på Ackermann enn før. Tvert imot. Drift av de svært komplekse enhetene krever mer enn noen gang stort håndverk. Resultatet er mange individuelle bestillinger: en mottaksteller for New York Stock Exchange, arkitektoniske modeller for Louvre-utleggeren i Abu Dhabi, en akustisk modell for Hamburg Elbphilharmonie. Ackermann ville ikke fått noen av disse store ordrene uten sin digitale kunnskap. På tradisjonell måte hadde de ofte buede formene ikke vært mulig.

Et besøk i Makerspace

Img 20190218 143906
Foto: TUM Makerspace

Det er ingensteds så mangfoldig og konsentrert som digitalt håndverk kalles i dag, som i utleieverkstedet for makerspace på Garching TU-campus. Her er laserskjærere som automatisk kutter tre, plast og papir ved hjelp av programmering av datamaskiner, rett ved siden av 3D-skrivere i forskjellige størrelser, hvis lagteknologi nå gjør nesten helt glatte overflater mulig, CNC-fresing, der ingen hånd er i fare og vannsprutere , som til og med bringer betong i enhver form.

I det ene hjørnet svir en elektronisk broderimaskin på sekunder, noe som vil ta folk timer. «Den fargerike blandingen av studenter, start-ups, ansatte i etablerte selskaper og også alle håndverkssektorer, det er en unik, kreativ atmosfære i Makerspace,» sier administrerende direktør Dirk Rossberg. «Kombinasjonen av disipliner skaper helt nye muligheter for å realisere ideer og gjøre dem om til en lønnsom forretningsmodell.»

Gründeren forklarer sin tilnærming: «For det første produserer vi en 3D-modell av hvert prosjekt for nøyaktig definisjon på datamaskinen for å kunne vise kunden hvert hjørne av feltet i det virkelige liv.» Hvis jobben er løst, går den til implementeringen av datamodellen. Og her er det knapt et trinn som ikke fjernstyres av et program. Materialet tar tak i elektronisk styrte laserskjæremaskiner og CNC-maskiner. Som ved magi freser, sager, borer og kutter jeg verktøyene gjennom platene. Alt dette skjer ikke av seg selv, tiden som trengs for opplæring av de ansatte er stor. I tillegg er det høye investeringer i teknologi: Kostnaden for laserskjærer og CNC-maskiner kan enkelt legge opp til sekssifrede beløp.

«Mange håndverkere ser en fare i digitaliseringen, mens det gir de klassiske håndverkerprofesjonene mange nye muligheter, både i utformingen og i implementeringen.»
Dr. Dirk Rossberg, administrerende direktør UnternehmerTUM MakerSpace

Tenner fra 3D-skriveren, droner over taket

Imidlertid jobber de fleste håndverkere i tre, fire, kanskje fem. Store gårder som Ackermann er sjeldne. Digitaliseringskostnadene er tilsvarende lavere der. Laserskjærer er tilgjengelig fra 10.000 euro, mindre CNC fresing fra 3000 euro.

Men hvor starter du best med digitalisering? For eksempel finnes det råd fra kompetansesenteret for digitalt håndverk, finansiert av det føderale økonomidepartementet. Spesialistarrangementer og publikasjoner informerer interesserte håndverkere om alle fagområder, men alle digitale mirakelverktøyene kan også sees direkte i såkalte butikkvinduer. 50 digitaliseringskonsulenter er klare til å hjelpe og gi råd til håndverkerne. «Digitalisering bringer dyptgripende endringer,» sier Stephan Blank, «og er både en mulighet og en utfordring for håndverksbedriftene våre.»

Så taktakere kunne forenkle deres farlige arbeid med bruk av droner, i tillegg til ortopediske teknikere som er avhengige av 3D-skrivere. Men det er også nye spørsmål. «Hva skjer med for eksempel tannteknikere,» sier Blank, «når tannproteser ikke lenger produseres for hånd i laboratoriet, men kommer mye billigere fra tannlegens 3D-skriver, og vil fremtidige uavhengige bilverksteder fortsatt ha all nødvendig informasjon fra bilprodusentene å service eller reparere kjøretøy, eller kan bilister i fremtiden bare henvende seg til kontraktsverksteder? «

Det er fremdeles mye som ikke er bestemt ennå, men i de fleste bransjer er det store fordeler for forbrukeren. Hvis varmetekniker kommer inn i huset og reparerer termostaten på fem minutter, er alt annet allerede klargjort på mobiltelefonen hans: to klikk, og regningen er i påvente. Ingen tungvint fremkomst av montering glir mer, den sparte tiden er klar til fordel for sluttbrukeren. Eller bare den ovennevnte emnehusbygningen: droner inspiserer fremdriften i konstruksjonen når som helst, se fra toppen av hvert hjørne, uten at taktakere eller murer personlig må sjekke alt før neste trinn kan startes.

Tidsbesparelser: enorm. Digitalisering gir imidlertid også fordeler takket være de nye informasjonskanalene. For eksempel klarte Maks slakteri i den bayerske domstolen nylig å øke kundegrunnlaget betydelig ved å gi henne detaljert informasjon om dyrehold og kjøttproduksjon på Facebook, i tillegg til å bruke det via en nettbutikk over andre ruter.

«Digitalisering har gjort det mulig for oss å øke salget at vi til og med har to ekstra
Ansatte som bare bryr seg om nettbutikken. »
Florian Köhn, administrerende direktør Max Fleischerfachgeschäft GmbH

Russisk kirkeorgel er dekorert i Chiemgau

De enorme fordelene med å ha en tiltalende tilstedeværelse på nettet, og enda mer i kombinasjon med god søkemotoroptimalisering, demonstreres av et snekkerverk i Chiemgau, som helt er avhengig av datamaskinassistert trebearbeiding. «Jeg kunne ikke bo på distriktet alene,» sier Andreas Weinzierl, eier av 3D Holzdesign. Det landlige området er tynt befolket, her er det sjelden behov for komplekse snekertjenester.

For dette kan Weinzierl tiltrekke kunder av ypperste klasse med helt spesielle ønsker langt borte. Takket være hans datastyrte freseteknologi, kunne en kunsthistorisk verdifull barokkfigur fra München Theatinerkirche repareres, og til og med brillerammer og klokkesaker er laget av tre av Weinzierl selv.

Også interessant: Hvordan digitalisering når middelklassen

Hvis barokke kirkefigurer eller børsebord i New York ikke er din verden, ville du heller ha gjort en reparasjon eller en større renovering i hjemmet uten å måtte vente og gjøre noen vanskelige søk. Internett kan hjelpe her også.

Med Crafty har Christiane Wolff, tidligere kommunikasjonssjef for byråskonsernet Serviceplan og Jens Zabel, som har administrert Zabel Group i 30 år i Facility Management, nylig startet det første håndverksselskapet i Tyskland, som tilbyr alle handler fra en enkelt kilde. Ingen kompliserte cross-over-søk etter montører, mestermaler eller flisleggere mer: en samtale er nok. Crafty vil snart være i hver by fra 100 000 innbyggere, alltid med tilstedeværelse på stedet av egne håndverkere. Wolff og Zabel liker å tenke stort. Også en ting som har blitt mye enklere på grunn av digitalisering.

Hvert år tjener jeg halvparten av omsetningen min med nye kunder som finner hjemmesiden min på nettet. »
Andreas Weinzierl, eier av 3D-tredesign

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *