Digital trening i barcamp

I følge legenden dukket ideen om en barcamp opp under en serie hendelser av programvareutvikler og utgivergründer Tim O’Reilly, der deltakerne bemerket at de viktige og spennende temaene ikke ble utvekslet under talene til høyt betalte foredragsholdere, men i kaffepausene imellom. Slik ble ideen om en mindre eksklusiv og dermed likere ukonferanse.

Selv om løpet av en barcamp nå ligner den på en «normal» konferanse, er det noen få forskjeller. Klassiske barcamps er vanligvis ikke profittorienterte, noe som betyr at inngangspenger i beste fall vil dekke kostnadene for organisasjonen. I de fleste tilfeller søkes ytterligere sponsorer for å holde disse kostnadene så lave som mulig.

Selv om det nå er temabarcampere, er klassiske barcamper ikke tema. Det er heller ingen gjester, bare deltakere. Selv om temaene ikke er forhåndsbestemt, blir de ofte klassifisert i det digitale domenet av de tendensielt unge deltakerne.

utstilling

Også interessant: WelcomeCamp kobler produsenter av flyktninger

Prosess og økter

Selv om en barcamp bevisst skiller seg ut fra klassiske konferanser, er det nå noen få «regler» i prosessene som har blitt etablert. Men disse reglene angår først og fremst organisasjonsprosessen, ikke innholdet.

I scenen er kontroversiell introduksjonsrunde. Hvis det er en, finner den sted på begynnelsen av dagen, hvor hver deltaker presenterer seg med tre hashtags. Så er sesjonsplanleggingen i gang.

Så det er tidsluker på 45 minutter, som går sekvensielt og parallelt. Øktene foregår i disse tidslukene. Hver deltaker kan og bør foreslå en slik økt, som igjen ikke er regulert med tanke på innhold. Så en økt kan være et verksted, et foredrag, en hending, en diskusjon, en diskurs eller en spørsmål og svarøkt – alt som er tillatt er tillatt.

Imidlertid er ikke reklameannonser eller egenmarkedsføring velkomne. Hvis nok folk er interessert, vil økten finne sted. Men dette er vanligvis tilfelle, bortsett fra reklamepresentasjoner, og selv om det ikke er ledig plass, møtes deltakerne ofte utenfor.

Utvid horisonten

På grunn av de åpne temaene og mangfoldigheten til deltakerne, har jeg allerede opplevd mange interessante økter på noen barcamps. Temaene spenner fra klassiske workshopemner som sosiale medier, online markedsføring eller programmering til «Min erfaring med medisiner», «Fanget i feil kropp» eller «soppdyrking – hvordan fungerer det?».

Spesielt på Barcamps er det interessant å ta tak i nye temaer og å delta i en økt som ikke hører til den klassiske egen filterboblen.
Utvalget av temaer er stort og nesten ubegrenset, men deltakernes struktur gjør at emnene ofte er digitalt.

For eksempel er det mange temabar-leirer for digitalt interesserte, som deretter fokuserer på «digital». På barcamps.net og barcamp-liste.de kan du se en oversikt over de kommende Barcampene i Tyskland, Østerrike og Sveits.

Ofte er det fagfolkene som snakker på andre konferanser for mye penger. På Barcamps er de mer «tilgjengelige», og du kan ofte stille spørsmål direkte og komme i samtale.

Hvordan organisere en barcamp

Hvis du har vært deltaker på en barcamp noen ganger, kan du også føle at du organiserer en selv. Igjen oppsummerte jeg noen tips. Disse er selvfølgelig ikke bindende og hevder ikke å være komplette, men er basert på vår egen erfaring.

Først til det viktigste punktet: Alt avhenger av laget. Selv om en barcamp er mindre vanskelig enn en konferanse, der for eksempel foredragsholdere må inviteres, må det organiseres mye avhengig av kravene. Avhengig av størrelsen på barcampen, er et balansert gjennomsnitt av lagstørrelse viktig.

  • arrangører: Ett eller to medlemmer i teamet er arrangørene. De bestemmer seg i tvil eller uenighet og sikrer at de andre teammedlemmene får oppgaver og oppfyller dem.
  • lag: Teamet blir involvert og nettverket deres og jobber sammen med arrangørene for å forberede seg. I beste fall har hvert medlem «avdelinger», men mye kan gjøres sammen. Hvis noen fra teamet ditt har kontakter med selskaper, bør disse brukes – for eksempel til organisering av lokasjon, sponsorer og mediepartnere.
  • helperSpesielt på barcamp-dagen tar det hjelpere på stedet å regulere tilgang, svare på spørsmål fra deltakere, gjøre seg kjent med nødruter, ta vare på catering og sørge for at sesjonstidene eller kodeksen blir overholdt.

Catering og beliggenhet

Med måltidet stiger og faller stemningen. God servering er derfor viktig, spesielt i andre halvdel av ettermiddagen. Tenk her også på matintoleranser, vegetarianere og veganere. Tips: Kjøttspisere kan definitivt spise veganer, veganere og vegetarianere, men ikke noe kjøtt.

Og hvor skal barcampen finne sted? Jo bedre rommene er utstyrt, jo bedre føler gjestene seg. Samarbeidsplasser er spesielt gode, for eksempel.

Men flere og flere store selskaper tilbyr gjerne rom for barcamp.
Så de kan presentere seg for et ungt publikum og selge seg selv som progressive og fordomsfrie.

Sponsorer og adferdskode

Nettopp fordi en barcamp ikke skal koste mye for deltakerne, er det neppe mulig uten sponsorer. De største kostnadsfaktorene er vanligvis rommene og bevertningen. Men også små ting som øl for kvelden, snacks til pausene og arrangementsforsikring er å vurdere her.

For å gjøre barcampen kjent er mediepartnere også nyttige. Spesialmagasiner, regionale radiostasjoner, større blogger og digitale magasiner er spesielt godt egnet her.

Uansett hva du bør tenke på: En adferdskode er ikke ubetinget vanlig, men den blir mer og mer viktig og skjer i flere og flere store begivenheter, som Republica.

I en Code of Conduct definerer du atferdsregler for Barcamp som normalt skal være tydelige, men ikke alltid kjent for alle. Dette inkluderer blant annet at alle skal behandles likt og ingen skal diskrimineres. Det er også viktig å indikere at utelukkelse fra hendelsen truer, hvis noen bryter oppføringsreglene.

Også interessant: Content Marketing har nå en Code of Conduct

Call To Action 1200X1200 Lead september

Fokuser på deg!

LEAD-utgaven 3/2018 tar deg med inn i fotografiens verden. Hvilken rolle de og deres digitale gjenbruk spiller i dag og hvilke muligheter det er, vil du lære i 3 spennende historier i magasinet. Men emner som e-sport, kunstig intelligens og markedsføringsteknologier er også en del av den nåværende saken.

Bestill nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *