Tech Daily: Google – et ansikt er verdt fem dollar

Google: Et ansikt er verdt fem dollar

Google fortsetter med sitt fremtidige smarttelefonsflaggskip Pixel 4 på det offensive. Etter å ha sett foran og bak i en offisiell teaser i juni, har tech-giganten nå presentert ansikts- og bevegelsesdeteksjonsfunksjoner for Pixel 4. I en video med tittelen «Ikke hold telefonen», viser Google hvordan ansiktsgjenkjenning fungerer for å låse opp eller betale. «Når opplåsingssensorene og algoritmen oppdager deg, åpnes telefonen med en enkelt bevegelse så snart du henter den,» lover Google. Det er ikke nødvendig å løfte mobiltelefonen eller se på kameraet – en vennlig merknad mot iPhone.

Og det Google fortsatt lover: Ansiktsdataene skal forbli på enheten, ikke lande på noen server og være tilknyttet annen brukerinformasjon. Bevegelsesdeteksjonen «Motion Sense», tidligere kjent som «Project Soli», er også ny. Det skal gjøre det mulig å bruke bevegelser for å kontrollere avspilling av musikk, stille vekkerklokken eller godta eller avvise anrop. For å trene ansiktsgjenkjenning har Google adressert og fotografert forbipasserende i mange amerikanske byer. Face Guinea-grisene har blitt belønnet med 5-dollar-kuponger for Starbucks og Amazon. ZDNet overskrifter: «Google har kjøpt ansiktet til vennen min for $ 5.»

Varmefri: Sony har aircondition i undertøyen

De varme dagene er over i Tyskland for nå. Den siste oppfinnelsen fra Sony høres lovende ut uansett. Japanerne har utviklet et mobilt mini klimaanlegg som kan bæres i baklommen til en spesiell undertøy. Den skal avkjøle brukeren om sommeren og varm om vinteren. Enheten blåser ikke kald eller varm luft på kroppen, men påvirker varmetransporten av en elektrisk strømstrøm. Eksperter snakker om Peltier-effekten.

Temperaturen kan styres med smarttelefon-app, mulig opp til 13 grader celsius kjøling eller 8 grader oppvarming. Så langt varer batteriet bare halvannen time. Sony planlegger først skjorter i tre menns størrelser til priser som starter på 105 euro. Og når du bruker 85 gram lett teknologi, bør du ikke se. Publikumsfinansieringen av klimaskjorta kalt Reon Pocket på Sony-plattformen «First Sight» er nå fullført. I følge MyModernMet skulle den først vises i Japan i 2020, akkurat i tide til sommer-OL i Brooding Tokyo.

Emojis på bakvinduet – utestengt fra oss

Bil Emoji
Takk for tråden – bakvinduet emojis gir mer kommunikasjon og distraksjon i trafikken (Foto: Mojipic)

Fra USA kommer en ny teknologi-trend: «Emoji Car Displays» på bakvinduet på biler. Med mini-skjermer som kan kontrolleres via app eller stemmekommando, kan bilistene gi sine bakmenn / bakmødre mening, gi ledetråder («overhale meg!», «Oppmerksomhet, trafikkork!») Eller fortelle sin nåværende følelsesmessige tilstand («Jeg er hundetrøtt» ! «). Mojipic er en av produsentene. Han lover mer enn 1500 GIF-er, emoji og ikoner for sine rundt 60 euro-skjermer med stemmekontroll, inkludert logoer fra sportsklubber, flagg eller QR-koder som fotgjengere kan parkere som en reklame på den parkerte bilen. Også egne tegninger og grafikk er mulig.

Før trenden smitter over på oss og bilistene viser den digitale stinkende fingeren, trekker bilen, motoren og sporten nå oppmerksomhet på at «Emoji Car Displays» er forbudt i Tyskland. For ifølge AMS: §49a i veitrafikklisensforskriften (StVZO) sier at «på motorvogner og trailere derav (…) kan bare det foreskrevne og godkjente for det godkjente lysutstyret være passende.» Og lys med emoji er ikke inkludert. Alle som fremdeles driver en slik skjerm på bakruta, risikerte bot, førerkortuttak og straffskyld.

Tilbake til det gamle Twitter-designet – med dette tillegget

Led Twitter
Verdt i hvilken som helst design – LEADs Twitter-konto (Foto: LEAD)

Twitter redesignet nettstedet sitt fullstendig i midten av juli. Alle som bruker tjenesten via en nettleser har siden sett en helt ny design, med større skrifter, en tydeligere struktur og flere fargealternativer. Selv om redesignen er blitt godt mottatt, ønsker mange Twitter-nostalgikere det gamle tilbakeblikket. Du får hjelp nå. Fordi en nettutvikler ved navn Zusor har gitt ut GoodTwitter, et enkelt tillegg for nettlesere som bringer tilbake det gamle Twitter-designet. Den gode Twitteren er tilgjengelig for gratis nedlasting for Firefox og Chrome. Behovet er åpenbart enormt: GoodTwitter har allerede rundt 175 000 nedlastinger.

Nyhet: De første kontaktlinsene med zoom

kontaktlinse
Zoom inn ved å blinke – nye kontaktlinser vil gjøre det mulig om noen år (foto: 123rf.de)

På kino for nær skjermen? Eller i fotballstadion for langt borte fra banen? Slike problemer kunne ikke skje snart. Fordi forskere fra University of California i San Diego har utviklet prototypen til en kontaktlinse med zoomfunksjon. Bærere kan zoome inn eller ut med Blinzel-kommandoer. Zoomobjektivet bruker tøyelige polymerfilmer som reagerer på de elektriske impulsene i øyet når du blinker. Alle som vil kaste brillene sine, men fortsatt må vente. For ifølge Gizmodo fungerer prototypen bare så langt, hvis brukeren har en påkostet ramme med elektroder på hodet. Det vil ta noen år til å bli klar for serieproduksjon.

Slutten på LEAD: fanfoto-floppen fra DHL

DHL har den beste sjansen for å lande sosiale floppen sommeren 2019. Via Twitter og Facebook har pakkeleveringstjenesten etterlyst «DHLFanfotos 2019». Imidlertid har Postler oversett at fanbasen deres er ganske håndterbar, og antallet kritikere desto større. I stedet for flotte bilder av gule varebiler, dreier det seg hovedsakelig om DHL-biler som parkerer sykkelfeltene – eller dårlige underbetalte pakkeutleveringsagenter. Typisk svar: «Jeg vil bli den største fanen hvis du betaler bedre for leverandørene.»

#DHLFanfoto 2019 ønsket!
Bli med og vinn flotte premier. Lukkingsdato er søndag 25.08.2019. Klikk her for å lese kommentarene https://t.co/spJRv48s6J #DHLFotokonkurranse #Guessing pic.twitter.com/XVRfdpPVXb

– DHL-pakke (@ DHL-pakke) 25. juli 2019

pic.twitter.com/VpsDxnEL5K

– herkules rockafeller (@h_rockafella) 28. juli 2019

Jeg blir den største fanen hvis du betaler bedre for leverandørene. De gjør mer enn 30 år siden og burde tjene mer. Gi pakkeposten mer og mindre til de ikke-avgiftspliktige storkundene.

– ✒Pot Ink (@potttinte) 27. juli 2019

Dette er min favoritt og spesielt flott #noCommandAnDHLForlyst #DHLFanfoto pic.twitter.com/bjsMcFUOad

– vertigoaddict | LE (@vertigoaddict) 29. juli 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *