TechTäglich: Den første babyen i verdensrommet

Bundeskartellamt vs. Facebook

Facebook Foto Gratis kilde Pixabay Com
(Bilde: Pixabay)

Det føderale kartellkontoret ønsker å begrense innsamlingen av raseri fra data-blekkspruten. En tilsvarende ordning vil bli levert innen kort tid, ifølge «Bild am Sonntag». Konkret handler det om deling av Facebook-dataene uten passende samtykke fra brukeren til tilknyttede tredjepartsleverandører som WhatsApp, Instagram, Twitter og Co.! Bonn-myndigheten anklager den amerikanske gruppen for markedsmisbruk. Kartellkontoret anser til og med inkludering av en Facebook-lignende-knapp på andre nettsteder som et brudd. Selv om brukeren ikke likte noe, ble data allerede sendt til Facebook, argumenterer Bundeskartellamt. Å implementere Facebook er tilsynelatende innvilget en overgangsperiode. Hvor lang tid dette skal være, vites ikke. Facebook vil ta rettslige skritt mot avgjørelsen.

Seniorroboten

Elli Q
(Bilde: Intuition Robotics)

Det amerikanske selskapet Intuition Robotics retter seg ikke mot den yngre målgruppen, men eldre. Med Elli-Q er selskapet for tiden den første roboten for eldre innbyggere før. Ser ut som en inhalator for forkjølelse og hoste. Men er et smart sykepleier. Elli-Q forstår ikke bare taleinndata, men berører eller svarer på kommandoer med lyssignaler og bevegelser. Den smarte dingsen minner også om å ta medisiner eller neste legebesøk. Med et håndsett tar senioren kontakt med jevnaldrende. Programvare som Spotify er automatisk tilgjengelig, et oppsett er ikke lenger nødvendig. Den digitale assistenten har med 1500 Euro og månedlige abonnementskostnader på opptil 50 amerikanske dollar (knapt 44 euro), men prisen er imidlertid.

Oppstart ønsker å skyte baby ut i verdensrommet

Space Life Opprinnelse
(Bilde: SpaceLifeOrigin)

Neil Alden Armstrong var det første mennesket på månen 21. juli 1969. På dette tidspunktet var astronauten 38 år gammel. Oppstarten «SpaceLifeOrigin» finner: altfor gammel. Og hvis vi legger Elon Musks drømmer om mennesker i verdensrommet til side, er det nederlandske prosjektet virkelig ambisiøst: allerede i 2024 skal den første babyen bli født i verdensrommet. Hvordan ønsker selskapet å håndtere alle disse imponderables innen fem år, helt ned til konsekvensene av vektløshet? Egbert Edelbroek, en av SpaceLifeOrigin’s toppledere, holder fortsatt taus om digitale trender. Veldig enkelt, selvfølgelig.

Forente sto vi

Nysgjerrig på hvem er @United største globale bedriftskontoer? @Apple er på topp og veldig suksess for SFO internasjonale flyging, spesielt Shanghai-tjenesten #UnitedAirlines #United #Apple #SFO #PVG #Shanghai #China pic.twitter.com/HNvIrz8wDg

– LAflyer (@LAflyr) 11. januar 2019

Fly epleflue, opp til himmelen. Steve Jobs hadde sitt eget private fly. Til og med Apple-administrerende direktør Tim Cook stråler mye rundt om i verden. Men andre eldre Apple-ansatte flyr ut – spesielt fra San Francisco til Shanghai. Som Twitter-kontoen LAflyer bestemte, er Apple den mest kontanterike kunden til United Airlines på flyplassen SFO. United stod vi: Apple bruker 150 millioner dollar på flybilletter hos United. For ruten San Francisco til Shanghai reserverer Apple 50 forretningsseter om dagen, hver dag hele året. Til sammenligning: Facebook og Google legger igjen på SFO «bare» hver 34 millioner dollar i året hos United. Hvorfor Apple flyr til Shanghai: Flyplassen er knutepunktet til Asia. Der kan Apple produsere nesten hva som helst – og så tråkke så mange Apple-ansatte frem og tilbake hver dag. Hvem vet, kanskje er iFlyer den «neste store tingen» fra Apple, en jet som stråler ansatte til Asia og tilbake. Vil definitivt spare langsiktige kostnader.

Svart speil som bok

Light Matter Photo Gratis kilde Amazon
(Bilde: Amazon)

Har du sett «Black Mirror» på Netflix? Den uoffisielle boken om kult-serien gir nå en tidligere ukjent tysk forfatter. Sina Kamala Kaufmanns 172-siders nylig utgitte bind «Helle Materie: Nahphantastische Tales» samler tolv noveller som skildrer morgendagens verden. En verden som har «falt fra hverandre» mellom teknisk hype og velstand. Irriterende og spennende, forfatteren, som studerte politikk, filosofi og offentlig rett og deretter ansatt i spillindustrien, blir til en svart speillignende fremtid der f.eks. Forvalter menn i dameklær må holde foredrag fordi den uoppfylte kvinnekvoten på 50 prosent i selskapet må kompenseres. Tilhører alle administrerende direktører.

Slutten på LEDEN: Det Siri slo

Noen ganger humrer Apples stemmeassistent Siri. I dette tilfellet med vilje. Det er rytmen der Siri må dra. Hun beregner et komplisert matematikkproblem, og som svar to studenter banker pennene sine jevnt på bordet. Slik blir Siri til en beatbox (erin):

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *