TechTäglich: Du gjør det også! Alexa-apper nå for alle

Du gjør det også! Alexa-apper nå for alle

Så langt var det bare registrerte utviklere som kunne utvikle ferdigheter for Amazons språkassistent Alexa – det er det appene heter der. Siden 2016 har mer enn 80 000 ferdigheter samlet seg. Ikke et dårlig resultat, men drastisk mindre enn vanlig fra appbutikkene for iOS og Android. Nå vil Amazon sørge for et større tilbud. Fra nå av kan alle i USA tilby sin egen Alexa-ferdighet. Motto: Du gjør det også! Målgrupper inkluderer bloggere (som det er en WordPress-forbindelse), skoler og universiteter, sportsklubber eller mindre selskaper. Du kan for eksempel ha bloggtekster, rutetider og aktuelle tilbud lest opp med stemmekommando – eller tilby spørrekonkurranser. Det tekniske grunnlaget for dette er Alexa Blueprint Tool, introdusert i 2018, som kan brukes til å skape ferdigheter uten programmeringskunnskap. For dette, så The Verge, er det nå flere nye maler.

Det nye superspillet: Tetris Battle Royale

Når undersøkelser er ute etter det beste videospillet som noensinne er laget, har «Tetris» alltid den beste sjansen til å vinne førsteplassen. Selv 35 år etter den første versjonen er det strålende konseptet med russiske gåter uovertruffen. For øyeblikket er imidlertid «Fortnite Battle Royale» på toppen av spillere. Og Nintendo hadde den gode ideen å blande de to superhitsene – kvasi med «Tetris Battle Royale». Offisielt heter det nye spillet «Tetris 99» – men antallet antyder temaet Battle Royale. I et klassisk Tetris-puslespill konkurrerer 99 spillere mot hverandre på nettet, og stabler blokker til bare vinneren er igjen. Akkurat som på Fortnite Island, bare fredelig – selv om det er mulig å kaste søppel på hverandre for å forstyrre hverandre. «Tetris 99» er nå tilgjengelig som en gratis nedlasting for Nintendos bryterkonsoll. For å spille, så Engadget, er det imidlertid et online-abonnement som krever 3,99 euro per måned eller 19,99 euro i året.

Genial – det er slik iOS 13 skal se ut

Fra 3. til 7. juni finner den årlige utviklerkonferansen WWDC sted i San José Apple. Der blir det som vanlig en første titt på det nye operativsystemet iOS 13, som kommer ut i høst for iPhone og iPad. Hva Apple-fansen vil ha, viser nå en genial video fra ConceptsiPhone – kvasi den store iOS 13-forespørselskonserten på 125 sekunder. Mer enn 40 nye funksjoner kan sees i den, fra delt visning på iPhone over flere brukerkontoer på iPad til muligheten for å beskytte individuelle apper med passord eller ansikts-ID. Den dårlige nyheten: Apple vil aldri pakke alle disse gode ideene inn i neste iOS-utgivelse. Den gode nyheten: Det er fremdeles iOS 14 og iOS 15 og iOS 16.

Tesla beskytter hunder i bilen

Elbil-guru og Tesla-sjef Elon Musk har allerede kunngjort to nye funksjoner for kjøretøyene sine med «Dog Mode» og «Sentry Mode». Nå er oppdateringene for Tesla sluppet, som er utstyrt med autopilot og ble bygget etter august 2017. Hundemodus er å beskytte hunder (eller barn), som blir igjen av eierne sine i en kort periode alene i bilen. Han regulerer temperaturen til et behagelig nivå og blender for bekymrede forbipasserende ved en melding på displayet i cockpiten: «Alt er i orden, min herre / Frauchchen kommer snart tilbake.» Hvis batterinivået til Tesla synker under 20 prosent og klimaanlegget snart slutter å fungere, får eieren en advarsel på smarttelefonen sin. Fordi en slik teknikk aldri er 100% pålitelig, bør barn og hunder aldri bli i fred i varmt eller varmt vær. «Sentry Mode» overvåker miljøet til den parkerte Tesla permanent. Hvis noen kommer på bilen eller blir skadet, redder de innebygde kameraene scenen. På cockpit-skjermen vises en advarsel før filmen er tatt opp. For mer alvorlige skader som et innbrudd, utløser Tesla en skingrende alarm og spiller musikk på maksimalt volum. Brukere vil også motta et smarttelefonvarsel – inkludert en video av hendelsen.

Vi presenterer hundemodus: Trenger ikke å bekymre deg pic.twitter.com/xFU6MGZT53

– Tesla (@Tesla) 14. februar 2019

LG G8 – smarttelefonen (nesten) uten høyttalere

Lg G8
Boksstopp: I LG G8 genererer den vibrerende skjermen lyden (Foto: LG)

Mindre er mer – i følge dette mottoet har LG utviklet smarttelefonen G8 ThinQ. Fordi det kommende nye flaggskipet fra koreanerne, som har premiere i slutten av februar på mobilmessen MWC i Barcelona, ​​tar avstand fra (nesten) på en klassisk høyttaler. I stedet genererer vibrasjoner på OLED-skjermen lyden. Med denne teknikken kalt «Crystal Sound OLED» jobber LG også på sine siste TV-er. Bare på baksiden av en høyttaler er det fortsatt installert, som bare brukes når det kreves særlig høy lyd. Sammen med Vibrier-skjermen bør stereolyd være mulig. G8 er LGs første smarttelefon toppmodell med OLED-skjerm. Som et ganske nostalgielement er fortsatt en klassisk hodetelefonkontakt ombord, ifølge The Verge.

Slutten på LEAD: dyster trailer for «Ice Queen 2»

22. november kommer oppfølgeren til Disneys animasjonsverden «Frozen» (tysk: «The Frozen – Totally blatantly») på filmene. Nå er det den første traileren til «Frozen 2» for å se isdronningen Elsa og den skrå klanen hennes i uvanlig dystre omgivelser. Så langt avslører Disney bare så mye om plottet til Frier-musikalen: «Elsa, Anna, Kristoff og Olaf våger seg langt inn i skogen for å lære sannheten om en gammel hemmelighet om deres rike.»

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *