Teknologitrendene for markedsføring

Hastigheten som teknologiene utvikler seg og endres har aldri vært så høy. Det som virket som en drøm om fremtiden for noen måneder siden, er nå hverdagen. Bare tenk på digitale assistenter eller smarte hjem. Men ikke bare teknologier utvikler seg, men også måten folk snakker, tenker og føler om dem på.

For å finne ut hva disse trendene betyr for merker, har kommunikasjonsbyrået FleishmanHillard analysert over en milliard teknologibaserte interaksjoner på Twitter og lagt til estimater fra teknologieksperter. Rapporten «Tech Trends 2019: The Fads: The Fears: The Future.» viser hvilke teknologier du bør ta hensyn til i 2019.

Også interessant: De 7 Content Marketing Trender 2019

Artificial Intelligence (AI) blir mer detaljert

Merker som bruker AI for å delta i detaljerte og forklarende interaksjoner med kundene sine – og bringe kunstig intelligens inn i en realistisk sammenheng – er de store vinnerne det kommende året. Diskusjonen om begrepet Conversational AI, det vil si interaksjonen mellom mennesker med AI-systemer som bruker naturlig språk, økte i emnevolum på Twitter med 54 prosent i perioden som ble gjennomgått.

utstilling

Til og med den føderale regjeringen har erkjent at AI spiller en sentral rolle og i 2018 passerer «Kunstig intelligensstrategi». Fremfor alt bør oppstart støttes økonomisk. Imidlertid må det fremdeles sees om programmet faktisk gjør Tyskland til en AI-tungvekt eller om det er «markedsføring bullshit», slik kritikere klager.

Også interessant: Forbannelse og velsignelse: Hva vi kan forvente av kunstig intelligens

Personvern blir enda viktigere

Rapporten vår fant at over 80 prosent av forbrukerne vurderte datasikkerhet og beskyttelse som viktig. Som et resultat vil ansvarlige databeskyttelsestiltak bli stadig viktigere i 2019. Ikke overraskende har dataskandaler fått til og med teknologivennlige forbrukere og bedrifter til å tenke.

Som en hotellkjede går 500 millioner poster med gjester tapt, og et analyseselskap suger over 80 millioner brukerdata fra Facebook. Og så er det den generelle databeskyttelsesforordningen. Det ønsker å være en slags kinesisk mur, bak hvilke data fra EU-borgere er trygge. La oss vente og se, fordi selv den «virkelige» barrieren i Kina ikke kunne forhindre at Mellomriket ble overkjørt av mongolene.

Augmented Analytics blir mainstream

Potensialet til AI til å forbedre snarere enn å erstatte menneskelig intelligens er et sentralt tema i Twitter-diskusjoner. Et godt eksempel på en slik symbiose er augmented analytics. Denne teknologien er praktisk talt en virtuell dataspesialist om bord. Han overtar arbeidet i «maskinrommet», det vil si innsamling og konsolidering av data samt leting etter mønstre og avhengigheter. Og på slutten kommer han med forslag til hvordan du kan tolke alt dette.

Men vær forsiktig: forbrukere vil ønske å vite hvordan selskaper og byråer bruker utvidet analyse, og sjefen din vil spørre hva denne teknologien «bringer» til sin egen virksomhet. Det vil derfor være viktig å utvikle velbegrunnede brukssaker.

Nye applikasjoner for blockchain

OK, vi bør bedre sette prosjektet «Bli rik med Bitcoin» på vent. Fordi cryptocurrency, som er basert på Blockchain, for øyeblikket går gjennom vanskelige tider. Men Blockchain er fortsatt relevant. En indikasjon på dette: Andelen diskusjoner på Twitter om temaet steg med 52 prosent i 2018. Tyske selskaper ser også en hel rekke bruksområder for teknologien, for eksempel som en plattform for å gjøre transaksjoner med kunder og leverandører forståelige.

Den distribuerte databaseteknologien vil også spille en nøkkelrolle i Smart Citys. Enten trenger vi ikke å stikke så ofte eller kjøre til kontoret i en fullsatt buss?

Også interessant: Blockchain i praktisk bruk

Edge computing vil komme i forgrunnen

Tyske mekaniske ingeniører og Industry 4.0-spesialister elsker Edge Computing. Fordi denne teknikken løser et problem som plager mange IoT (Internet of Things) konsepter: det tar bare for lang tid før data blir overført fra sensorer til maskiner, kompressorer eller pumper til en ekstern IoT-plattform for analyse. Dette gjøres nå av systemer på scenen.

Det trenger ikke å være en fabrikkhall, forresten. Til og med en butikkhylle eller kua i beite kan være utstyrt med sensorer som gir informasjon til et kantsystem. Og i kjølvannet av IoT og edge computing er en annen teknologi viktig: 5G mobilradio for rask overføring av data «over the air».

Lead 3 Marketing Im Mittelstand 1200X1200 Akt

Sterk markedsføring for sterke merkevarer

Digitalisering skal gi vekst, men ikke bare for de store aktørene. Middelklassen bruker også denne muligheten for seg selv. Bare hvordan, er spørsmålet. Hvordan opptrer for eksempel Sport Schuster når det gjelder markedsføring? LEAD Bookazine 3/2018 viser hvordan små og mellomstore bedrifter former markedsføring i den digitale tidsalderen. Kundebehov og egne verdier – det er derfor det skal fungere.

Bestill nå

Immersive Reality endrer andre sektorer

Selv om noen spillere hater oss nå: Virtuell virkelighet i dataspill er en «halt and». Men Virtual, Augmented and Mixed Reality erobrer andre anvendelsesområder, for eksempel i industrien. Med briller fra SAP og DAQRI kan for eksempel Skoda-arbeidere se på et øyeblikk hvordan helsetilstanden til en maskin er.

VR, AR og MR vil imidlertid også vise potensialet sitt innen detaljhandel, for eksempel på en virtuell omvisning i leiligheten, som var utstyrt med IKEA-møbler, som også er virtuelle. En augmented reality-app fra produsenten viser kunden hvordan den knallrøde skinnsofaen ville gjort i stuen.

«Smarte» tekstiler kommer på moten

Paraderer noen få modeller i eksoskelettet over catwalken? Denne ideen ville gledet den eksentriske motedesigneren Alexander McQueen absolutt. For tiden vil imidlertid slike «plagg» først og fremst hjelpe ansatte i produksjonsanlegg og logistikkbransjen i fysisk krevende aktiviteter. Personer med nedsatt funksjonsevne vil også ha fordel av eksoskeletter. Og de stakkars motedesignerne? Du kan se frem til intelligente stoffer.

Fantasien kjenner ingen grenser: bluser og T-skjorter som kan endre farge takket være integrerte lysemitterende dioder eller fotosensorer, sportsklær med integrerte mikropumper som absorberer svette, og kostymer og dresser med integrerte solceller som lader smarttelefonen. Slike teknologier kan hjelpe tekstilindustrien med å gjøre comeback i høylønnsregioner som Europa og USA, sa bransjeeksperter.

Konklusjon: Retningen må være riktig

Hastigheten som teknologiene utvikler seg og endres har aldri vært så høy. Men som en av ekspertene i rapporten sier: «Tempoet vil aldri være så treg igjen.» Hva betyr dette for teknologimerkene og deres forhold til kundene?

På den ene siden må de takle denne teknologiske utviklingen. På den annen side bør selskaper benytte seg av dataene som leveres av slike teknologier – om (potensielle) kunder og deres preferanser, om markedsutviklingen og suksessen til markedsføringstiltak. Kort sagt, retningen må være riktig. Da til slutt nytter alle spillerne.

Til studienFleishmanHillard Tech Trends 2019: The Fads The Future er basert på en sosial samtaleanalyse basert på Gartner Trends 2018 og 2019. Resultatene ble deretter gjennomgått av 25 ledende selskaper, forskningsorganisasjoner og non-profit Bedrifter fra teknologibransjen la til vurderingene.

Om forfatteren: Enno Hennrichs leder Technology, Manufacturing & Industrials Practice hos kommunikasjonsbyrået FleishmanHillard i Tyskland. Med team i München, Dusseldorf og Frankfurt, administrerer han en portefølje av kunder i teknologisektoren, alt fra små og mellomstore selskaper til globale selskaper.

Bly 4 Deksel 1200X1200

Hvordan takk?

Det har aldri vært så mange måter å kommunisere på. Hvordan klarer bedrifter å formidle budskapet deres? LEAD Bookazine 4/2018 gir tips for bruk av stemmekompetanse, UX og endringsledelse i arbeidslivet. Slik lykkes kommunikasjonen – uten misforståelser.

Bestill nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *