Hva gjør en konseptdesigner for merkeopplevelser?

Jobbtittel: Concept Designer for merkeopplevelser

Navn: Phoebe von Zitzewitz

Utdanning: Studier Kommunikasjon / Grafisk design

Firma: EAST END COMMUNICATIONS GmbH

Hva gjør du som konseptdesigner for merkeopplevelser?

Jeg tenker på merkeopplevelser. Høres litt vågalt og kryptisk ut, men det er det ikke. Til syvende og sist tenker jeg på hvordan et merke – med alt i sitt DNA – best kan oppleves autentisk.

Dette er merker fra alle områder innen FMCG, skjønnhet, helse og teknologi. Inkludert toppmerker som Melitta, COTY, AIDA eller teknikerne.

Enten forbruker- eller bedriftsarrangement, roadshow, pop-up-butikk eller messe, må live-markedsføring av en merkeidentitet passe sømløst inn i det store bildet av merkevarekommunikasjon og være knyttet til helhetsbildet av merkevaren.

På dette tidspunktet byrået EAST END og dermed jeg spiller inn. Som spesialist på merkeopplevelse sørger vi for at ikke bare det planlagte arrangementet, men også live-markedsføringstiltakene er perfekt tilpasset merkevaren. Vi utvider opplevelsen med merkevaren – uansett hvor det er meningsfull og hensiktsmessig – til forskjellige kanaler. Dette kan være POS men også sosiale medier, mobil, TV, PR eller intern kommunikasjon.

Uansett forstår vi merkeopplevelser som en viktig plattform for ikke bare å levere relevant innhold følelsesmessig og flersensuelt, men også for å produsere det. Dette gjør merkeopplevelser så verdifulle for markedsføringsmiks og gjør arbeidet mitt utrolig spennende. Som et resultat er jobben min alltid annerledes og blir aldri rutine.

utstilling

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Jeg har laget merkekommunikasjon i over 20 år. Først som art director, deretter som tekstforfatter. Jeg jobbet først for klassiske kreative byråer, deretter som frilanser, og søkte til slutt på en veldig tradisjonell jobb fordi begivenhetsbransjen gjorde meg nysgjerrig som et nytt felt.

To faktorer vakte spesielt min interesse: først, selvfølgelig, den økte oppmerksomheten som ble gitt til det jeg gjør. I stedet for å se på en annonse, reklametavle eller et sted midt i en annonseblokk, oppleves konseptene og ideene mine av sluttbruker over en lengre periode – på stedet og utover utvidelsestiltak langt utover kampanjeperioden.

Det andre poenget er helt klart det faktum at det skjer mye i live kommunikasjon akkurat nå. Det taler til min personlige banebrytende ånd og fremfor alt min nysgjerrighet – fordi det bare er gøy å være en del av denne utviklingen.

Hvilken funksjon hjelper deg mest i hverdagen din? Hvorfor?

En dose mot kombinert med ambisjoner, vil jeg spontant si. Jeg er ikke redd for å gjøre feil, og da gjør jeg ikke den samme feilen en gang til. Fordi som ordtaket sier: ”lærer du alltid mest av dine feil.” I livet og i jobben min er det viktig for meg å fortsette å utvikle meg.

Beskriv så tydelig som mulig et prosjekt som har imponert deg spesielt

I løpet av den korte tiden på 3 måneder som jeg er ved ØST END, var det faktisk ikke noe prosjekt som ikke inspirerte meg – selv om alle prosjekter var grunnleggende forskjellige.

Det som appellerer til meg uavhengig av et enkelt prosjekt, er måten vi samarbeider på tvers av fagområder ved ØST END. I teamet bringer alle inn sin spesialisering og sin kompetanse. Sammen skaper dette konsepter som ikke bare er spennende med tanke på innhold, men også kan implementeres nøkkelferdige som en merkeopplevelse.

Hva er viktigst for deg i jobben din? Hva er det morsomste?

Jeg liker mest – etter mer enn 20 års reklame – lidenskapen og entusiasmen vi jobber med de enkelte prosjektene. Uansett om store eller små merkevarer, nye eller eksisterende kunder, i hvert prosjekt flyter hele teamets opplevelse og lidenskap. Strategisk merkeopplevelse går hånd i hånd med ønsket om det uvanlige og kompetanse- og implementeringsopplevelsen så langt usett å oppleve.

Jobben din er uunnværlig fordi …

… jobben min er koblingen mellom strategi og implementering. Uten min idé er det ingen konsept å implementere. Uten en idébeskrivelse er det ingen bilder i hodet ditt, og uten dem er det umulig å legge ideer på papir.

Hvis du ikke var Concept Designer for merkeopplevelser, hva ville du da vært?

Jeg har ikke noe svar på dette spørsmålet, for akkurat nå gjør jeg akkurat det jeg vil. Så jeg tenker ikke på det, hva om.

Mer om: Hva gjør … en fortellerkonsulent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *