Hvor går reisen, TripAdvisor?

Dette var allerede en mellomstor bombe som antente TripAdvisor-plattformen i september i fjor: De ønsker å være det nye sosiale medienettverket for reisende og introduserer derfor en individuell Facebook-lignende feed. Brukere har nå muligheten til å følge påvirkere og hotell og ferieregioner har lov til å sette opp sin egen merkevare-webside.

På det tidspunktet var jeg begeistret: for en genial ide å knytte nettverk til eksisterende tilskuddsgivere og evaluerere, samtidig som jeg satte enda mer press på reisebransjen. For meg som reiseblogger og byråsjef var også den store muligheten til endelig å oppdage noe nytt, etter at det bare føltes om Zuckerbergs nettverksimperium og Tik Tok gikk.

I dag må man imidlertid spørre seg selv hva som har blitt av ambisjonene – eller hvorfor så langt ingen egentlig har hørt om TripAdvisors revolusjonerende planer.

Ved første øyekast, en god idé med potensial

La oss se nærmere på, fordi nettverket visuelt kan overbevise. Ved første øyekast ser TripAdvisor ut som et sosialt fellesskap for reisende med feed, påvirkere og nettsteder for merkevarer. Jeg kan male profilen min og til og med sette inn en nettadresse. Jeg kan planlegge ferien perfekt ved å organisere hoteller, arrangementer og restauranter i reiseruten min. Egentlig kjempebra: turismemerker møter sin målgruppe der under kjøpsbeslutningen.

utstilling

Så desillusjonen: Min nye feed strømmer på de få nåværende merkevarene (for eksempel National Geographic), som jeg følger her og hvis bidrag jeg liker, som i utgangspunktet gjelder venner og bekjente. Hvis det var noen.

Og det er akkurat der den store offensiven for sosiale medier stanser, fordi alle på en eller annen måte har logget seg på, men har hatt et langdistanseforhold med plattformen sin i mange år. Ingen får noe, ingen liker å knytte nettverk og de store påvirkerne ser ut til å ha nok å gjøre med Instagram. 200 000 følgere gjør også et mye bedre inntrykk når de søker etter sponsorer enn 47 tapte sjeler på TripAdvisor.

Også interessant: Chatter med posten: Det tyske angrepet på WhatsApp

TripAdvisor er en anmeldelsesportal for turistnæringen, ikke et sosialt nettverk

Inspirere og bla gjennom er bare Pinterest, interaksjon og kreativ historiefortelling på Instagram og «mitt perfekte liv XXL» feires fremdeles mer på Facebook. Det er knapt plass til noe nytt, spesielt hvis starten er så mye under radaren. Det som fungerer på det sosiale mediet fra begynnelsen av, forsvant så raskt – for i motsetning til Snapchat eller Tik Tok, er det ingen kule tenåringer som vil redde den store reisen Fox enda.

Og faktisk lurer man på hvorfor det ikke ble tenkt større og mer allestedsnærværende i starten. Hvorfor ikke en offensiv for alle bloggere og mikropåvirkere å bosette seg her? Hvor er hotellene og deres representasjonskontorer, hvor er deres innlegg og tilbud som fungerer så bra på Facebook? Hvor er kampanjen som viser meg merverdien eller til og med sier at noe nytt må prøves ut? Hva kunne ikke vært oppfunnet og plassert for annonseringsformater?

Hvorfor har surfet på nettet i tre måneder, en betaversjon som verken er fisk eller kjøtt og reduserer TripAdvisor til hva det er og var: En vurderingsportal for turistnæringen. Respektert og fryktet grundig. Men ikke et sosialt nettverk, som jeg planlegger turene mine og rapporterer om.

Du kan nesten høre pusten fra hotellene og «Destinasjoner», for ikke å følge hver nye trend, tross alt sitter du noen steder til og med Instagram. Så langt virker det som et nytt forsøk som er dømt til å mislykkes.

Selvfølgelig er du i godt selskap med Google Plus, Vero, Periscope og snart kanskje Snapchat, men sjansen var og er fremdeles så jævlig stor, for ingenting fascinerer på det sosiale nettet mer enn å reise, ingen starter med så mye bevissthet og brukere Race og ingen samler hoteller og brukere så vel som TripAdvisor. Dette etterlater bare spørsmålet: Hvor går reisen?

Om forfatteren: André Gebel er styrerådskonsulent og strategi hos Coma AG i München. Kunder av det digitale markedsføringsbyrået inkluderer Saturn, Tempo, Globetrotter, XING Events, Paulaner og Montana. Han skriver også privat for reisebloggen sin.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *