Hvordan algoritmebasert matching skaper en fleksibel arbeidsverden

Ferdighetsmangel er allestedsnærværende i alle bransjer. «War of Talents» påvirker ikke bare IT-bransjen, men også detaljhandel, catering eller gjestfrihetsnæringer.

Det er mangel på at unge arbeidere rykker opp og ledige stillinger. I tillegg sliter selskaper ikke bare konstant med mangel på personale, som forverres av ferie, sykdom eller sesongmessige forhold, men også med digitalisering og globalisering.

For selskaper øker konkurransepresset, og dette krever stadig raskere og mer smidig handling i markedet. Gründere må reagere når ansatte spontant mislykkes og plutselig trengs flere ansatte. Mens korttidsbemanning ofte tok flere uker tidligere, gjør intelligent programvare bedrifter i stand til å finne fleksibel arbeidsstyrke på bare noen få timer i fremtiden.

Algoritmer forbinder selskaper og arbeidere på kortest mulig tid

Det er velkjent at algoritmebasert matchning av arbeidskandidater er med på å finne den beste kandidaten for selskapet på lang sikt. Men programvareteknologi kobler også mennesker med selskaper som trenger en midlertidig assistent i morgen eller neste uke. Gjennom bruk av teknologi kan dette raskt fylles med spontan personalmangel – selv for individuelle skift.

utstilling

Hvordan fungerer det? En algoritme kjenner preferansene til begge sider og sender søkeren jobber på smarttelefonen i henhold til ønsket aktivitet og kvalifikasjoner. Som et resultat blir kandidatene bare tilbudt jobber som er kompatible med ønsket arbeidstid. Det tas også hensyn til avstander slik at arbeidere kan jobbe nær hjemstedet eller destinasjonen og ha korte reisetider. Gjennom dette forhåndsvalget er det folk som vil jobbe fleksibelt, bare jobber som faktisk passer for dem – når det gjelder teknisk, tidsmessig og geografisk.

Samtidig er det bare kandidater til bedrifter som er kvalifisert, som bevisst har søkt jobb på timebasis og derfor er også motiverte. Forhåndsvalget av søkerne gjøres av algoritmen, som sparer mye tid i jakten på personell. I stedet for flere uker eller måneder tar bruk av teknologi bare noen få timer.

Kvalitet og tilfredshet kan sikres på begge sider hvis samarbeidet blir evaluert i etterkant. Ansatte og arbeidsgivere som verdsetter hverandre positivt og liker å jobbe sammen blir automatisk matchet igjen. I tillegg, ved å analysere tilbakevendende mønstre og profiler, anerkjenner algoritmen ikke bare arbeidernes behov, men også hvor godt kandidater og selskaper generelt passer sammen. Dette forbedrer kontinuerlig automatisert matchning av jobbkandidater og sikrer at riktig forhåndsvalg mellom selskaper og mennesker blir gjort.

En algoritme som forhåndsvelger jobbtilbud er imidlertid bare det første trinnet. Som en generell regel må hele prosessen være digitalisert og muliggjort hvor som helst. Dette gjelder både selskaper som fleksibelt ber om ansatte på nettet, og for kandidater som spontant søker om en jobb via appen.

Arbeidsmarkedet for ansatte: Den unge generasjonen ønsker et fleksibelt arbeidsmiljø

Spontanitet, fleksibilitet og selvbestemmelse er ofte kravene til den unge generasjonen Z. Det er akkurat her bedrifter som leter etter kortsiktig tilgjengelig personell kan dra nytte av: Den yngre generasjonen vår endrer arbeidsmarkedet og måten jobber blir funnet på. De er unge, lærer raskt og vil være fleksible med tanke på tid.

De vil ikke binde seg til en 40-timers uke, men bestemmer fritt om livet. Nå for tiden blir det stadig mer attraktivt for ansatte å bare jobbe på utvalgte dager i uken. Dette gir dem full kontroll over deres arbeid og private liv.

En algoritme som lærer alle detaljene om den «fleksible generasjonen» og bare foreslår egnede jobber, er avgjørende for den nye arbeidsverdenen. Standardiserte søknadsprosesser er ikke konkurransedyktige her fordi de ofte er kjedelige, stive og sjelden innstilt på individuelle behov. Teknologi lar arbeidere finne jobber som passer dem og deres behov. Samtidig kan selskaper kompensere for kortvarig personalmangel.

Jobbmarkedet blir en digital plattform

Nye programvareteknologier sikrer at raskere ansatte kan bli funnet. Algoritmer velger riktig kandidat for en jobb og automatisert matching sikrer en rask og feilfri forhåndsvalg, da kvalifikasjonene til et menneske tilsvarer jobbprofilen.

Denne typen arbeidskandidatsøk er mer anonym enn det vi vet så langt og derfor også objektiv. Jobb og kandidat kommer sammen på grunnlag av kvalifisering og ønske, ikke menneskelige preferanser eller tilfeldigheter. Det er ingen lønnsforskjeller på grunn av kjønn, og betalingen er allerede fast på forhånd.

Tallene for en intern evaluering av Zenjob viser hvor raskt åpne jobbtilbud blir undervist. Tech Personnel Service gir studenter på midlertidig basis på lagvis måte til bedrifter: med den største etterspørselen etter kortvarige jobber, blir arbeidere funnet i detaljhandel innen 34 timer.

På områdene lager og logistikk samt arrangement og gastronomi går det i gjennomsnitt bare 29 eller 30 timer til en kortvarig jobb blir tatt. Kontorjobber blir tatt etter bare 19 timer. Med 50 prosent av alle henvendelser klarer Zenjob til og med å finne egnet personale innen syv timer takket være teknologi.

Bruken av algoritmer vil få arbeidsmarkedet til å fungere som en digital plattform i fremtiden: Jobber vises bare for utvalgte kandidater, og selskaper og mennesker vil konvergere stadig raskere. Mens algoritmen forhåndsvalg, kan den endelige avgjørelsen for en arbeidskandidat fremdeles tas av menneskelige hender.

Det første personlige inntrykket kan ikke erstattes av algoritmen, men i fremtiden kan personlig og jobbsøk administreres med bare et enkelt klikk. Enten været åpner ølhagesesongen overraskende eller detaljhandelen starter – å dekke bemanningsbehovene er ikke lenger noe problem for de respektive operatørene.

Du kan også være interessert i dette: Overlevelsesstrategi Z

Fritz Trott er administrerende direktør og medgründer av Berlin-oppstarten Zenjob, som forbinder selskaper med studenter som leter etter fleksible jobber. For dette formålet har HR-tjenesteleverandøren utviklet en algoritme som automatisk gjenkjenner hvilken jobb som passer for hvilke studenter.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *