Hva gjør … en dataingeniør?

Jobbtittel: Data Engineer

Navn: Markus Kral

Alder: 26

Utdanning: IT-spesialist Systemintegrasjon og informatikk FH München

Firma: Plan.Net Business Intelligence

Hva gjør du?

Jeg jobber som Data Engineer i det fremdeles unge selskapet Plan.Net Business Intelligence (BI). Ved hjelp av kunstig intelligens hjelper vi våre kunder med å distribuere mediebudsjettet sitt optimalt og svare bedre på den konstante endrede markedssituasjonen. I det første trinnet automatiserer vi lagring og rensing av en lang rekke datakilder og strømmer.

Disse dataene blir deretter behandlet og analysert for å gi våre kunder bedre innsikt i effektiviteten til deres reklamekampanjer. På den måten støtter jeg kunden hvert eneste trinn, fra å samle inn beregningene som er viktige for ham til en applikasjon som er skreddersydd til hans behov eller et dashbord. Vi har blant annet utviklet et verktøy som bruker læringsalgoritmer for å administrere budsjettfordelingen av reklamekampanjer basert på kundespesifikke mål på tvers av alle kanaler, for eksempel: Radio og TV optimalisert.

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Som de fleste av studentene, måtte jeg tjene litt penger i løpet av studiene, så jeg var på utkikk etter en arbeidsplassjobb i nærheten, som ideelt sett ikke ville være for langt fra universitetet mitt. Jeg fant begge på Plan.Net BI. Siden teamet fremdeles var veldig lite på det tidspunktet, kunne jeg være med på å forme mye helt fra starten og hadde muligheten til å prøve ut mange nye ting siden det ikke var noen fast teknologiback ennå. Det at vi har klart å opprettholde denne oppstartskarakteren, har gitt et stort bidrag til å få meg til å føle meg som hjemme her.

utstilling

Hvilken funksjon hjelper deg mest i hverdagen din? Hvorfor?

En stor nysgjerrighet er veldig nyttig i min daglige arbeidsrutine. Noen ganger jobber vi med veldig store og komplekse datasett som til å begynne med skjule forholdene sine og så avslører dem senere i løpet av et prosjekt – det er der utholdenhet er nødvendig. Du bør heller ikke bli overveldet av den opprinnelige kompleksiteten til et prosjekt. Det hjelper meg å klippe små, klart definerte arbeidspakker og gradvis sette dem sammen – som et puslespill.

I tillegg kreves det også fleksibilitet i jobben min: I løpet av et prosjekt kan ny ervervet kunnskap endre kravene til et produkt eller gjøre den tidligere valgte implementeringen umulig. Derfor må den egen koden stadig vurderes og kasseres fra tid til annen.

Beskriv så tydelig som mulig et prosjekt som har imponert deg spesielt.

Vi utvikler for tiden den fjerde versjonen av vårt interne core4-automatiseringsverktøy, som vi vil gi ut under en åpen kildekodelisens i løpet av de neste månedene. Målet med verktøyet er å lage en felles arbeidsplattform for alle aktører som er involvert i en reklamekampanje. Fra kampanjeplanlegger til dataforsker til ledernivå.

Å gjøre fritt tilgjengelig sin egen kode og dermed alle forestillings- og organisasjonstanker i verden, er spennende og veldig interessant.

Hva er viktigst for deg i jobben din? Hva er det morsomste?

Det jeg liker mest er blandingen av kundeinteraksjon og klassisk analyse og programmering. Vi følger alltid våre kunder helhetlig, fra en første dataanalyse – på dette tidspunktet er det nøyaktige målet med prosjektet ofte ikke ennå fast – over designen og den endelige programmeringen av applikasjonene – alt fra en hånd.

Jobben min er uunnværlig fordi …

… genereres stadig flere forskjellige og større datamengder, som tillater bedre analyser, men ikke lenger kan administreres manuelt. Som dataingeniør støtter jeg kundene våre i å gjøre disse dataene lønnsomme for deres selskap.

Hvis du ikke var Data Engineer på Plan.Net, hva ville du være?

Kanskje jeg hadde prøvd etter studiene mine som teknisk journalist, og prøvd ut nye ukjente teknologier irriterer meg veldig.

Også interessant: Hva gjør en … Tree Planting Officer?

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *