TechTäglich: Bilting – dette er den første maskinvaren fra Spotify

Car Thing: Dette er den første maskinvaren fra Spotify

Spotify bil ting
Der er tingen! Spotify viser sin første egen maskinvare (Foto: Spotify)

Gratis tur på Spotifys første egen maskinvare! Audiostreaming-tjenesten avduket biltingene i helgen, en smart assistent med stemmestyring for å høre på musikk og podcaster i bilen. Enheten er koblet til 12-volts kontakten, som de eldre fremdeles kjenner som en sigarettenner. Ikke bare brukeren skal tjene på lydstrømmen, men også Spotify selv. Fordi «Car Thing» formidler til det svenske selskapet informasjon om hvordan bilistene bruker musikk og podcaster.

«Amerikanere bruker 70 milliarder timer bak rattet hvert år,» heter det i kunngjøringen. «Derfor er det så viktig hva folk lytter til for å overleve de lange timene.» Med kommandoen «Hey, Spotify» og omtale av titler, album eller spillelister overfører maskinvaren ønsket innhold via Bluetooth til bilhøyttalerne. «Car Thing» vil starte de kommende ukene som en betatest først i USA. Spotify henvender seg til kunder som ønsker å gi den en enhet å prøve ut. At bilutstyret noen gang kommer på markedet, er foreløpig lite sannsynlig. Spotify ser imidlertid ut til å ha større planer for assistenter. For i tillegg til «Car Thing», har svenskene også beskyttet merkevarene «Home Thing» og «Voice Thing».

Google kunngjør Huawei Android-lisensen

Huawei ble nettopp feiret for det utmerkede kameraet til sitt nye smarttelefonsflaggskip P30 Pro. Men nå ser CNBC allerede «slutten av globale smarttelefonambisjoner» fra den kinesiske produsenten. Og Bloomberg skriver om begynnelsen av «Cold War of Technology». Årsak: På grunn av de massive handelskonfliktene mellom USA og Kina, har Google Huawei trukket tilbake lisensen for å bruke sitt Android-operativsystem. Dette vil forhindre at Huawei-smarttelefoner i fremtiden mottar Android-oppdateringer og apper som Gmail eller YouTube. I følge en tweet av den offisielle Android-kontoen vil tjenester som Google Play fortsette å jobbe med eksisterende Huawei-enheter foreløpig. Hvorvidt smarttelefoner som P30 Pro vil motta Android-oppdateringer i fremtiden, men er tvilsomt.

Den amerikanske regjeringen satte Huawei på en svarteliste med kinesiske selskaper sist fredag, som amerikanske selskaper ikke lenger kan opprettholde forretningsforbindelser uten myndigheters godkjenning. Selskaper som Intel, Qualcomm, Xilinx og Broadcom har allerede sluttet seg til Huawei-leveransestoppet. Konflikten kan forsinke lanseringen av 5G-nett over hele verden, som Huawei er en av hovedleverandørene for. Når det gjelder smarttelefoner hadde selskapet for flere uker siden kunngjort at det har utviklet seg i tilfelle en Android-boikott av sitt eget operativsystem.

Lady Gaga synger for Steve Jobs

Apple har offisielt innviet sin «Apple Park» -campus – med en privat konsert av Lady Gaga på den nye regnbue-scenen inne i «romskipet», og med regnbuefargede dekorasjoner over hele eiendommen. Showet var en intern begivenhet for Apple-ansatte, tidligere kunngjort på intranettet. Samtidig skal arrangementet hedre Apple-grunnlegger Steve Jobs, den åndelige faren og initiativtakeren til «Apple Park». Hans etterfølger Tim Cook skrev på Twitter: «Vi samlet oss i huset du drømte opp for oss i dag og feiret din ånd, vi elsker deg, Steve.» Personalet hyllet konserten som «Applechella», basert på den legendariske «Coachella» -festivalen.

VIDEO: Lady Gaga fremfører «The Edge Of Glory» på Apple Park. pic.twitter.com/zp07TP7iUV

– Lady Gaga News (@TomyKMonster) 18. mai 2019

Vi kom sammen i dag, i hjemmet til deg som du forestilte deg for oss og din ånd. Vi elsker deg, Steve. pic.twitter.com/5PccqcBi1c

– Tim Cook (@tim_cook) 18. mai 2019

Forsoning for Game of Thrones

Det er det da! I går kveld ble «Game of Thrones» i USA avsluttet med den sjette episoden av Season Eight, «The Iron Throne.» Ytterligere 82 minutter med drama og kamp om jerntronen i den 73. episoden av sagaen. Og etter de verdensomspennende stevnemøtene de siste ukene, er de fleste fans forsonende etter den siste episoden. «Vil du være fornøyd med slutten av serien? Spør oss igjen om ti år», sier vurderingsportalen Rotten Tomatoes. Teknisk journalistlegende Walt Mossberg twitret: «Finalen var ikke feilfri, men tilfredsstillende, en seier for House Stark og en bue for sesong 1. Fred og anstendige skjebner for hovedpersonene. Mye bedre tempo, dialog og action som i nylige episoder, men transformasjonen av Dany er fremdeles for brå. » HBO har i mellomtiden kunngjort en to timers dokumentar med tittelen «Game of Thrones: The Last Watch» for den kommende sesongen, som det nå er en trailer på YouTube for.

#GameOfThrones
Fin konfirmasjon! pic.twitter.com/wDXmp0PY81

– Oliver (@ der711er) 20. mai 2019

Google ser på kjøp fra Gmail-brukere

Gmail
Hvem som bruker Gmail, må vite hva han gjør. Nå er det nye problemer med databeskyttelse (Foto: 123rf.de)

Ikke gode nyheter for Gmail-brukere: Google ser ut til å lagre kjøp fra brukere av sin posttjeneste. Det skjer, ifølge CNBC, selv om kjøpene ble gjort uten Google-tjenester. Den amerikanske gruppen bruker den tilsynelatende til ordreoperasjoner, som havner i postkassene. Nok en gang samler Google detaljert informasjon om brukernes vaner og forbrukeratferd. Informasjonen Google har lagret om kjøpene sine, finner du her av Gmail-brukere.

Google bruker ikke informasjonen for annonsering, og selger heller ikke den til tredjepart. Hvorfor de da blir samlet og lagret i det hele tatt – dette spørsmålet forblir åpent. Gmail-kunder kan slutte å spare. Dette er imidlertid bare mulig hvis brukere generelt begrenser Googles nett- og appaktiviteter, og dermed ikke lenger mottar søkeforslag. Google har lovet CNBC å gjøre det tilsvarende alternativet lettere tilgjengelig i personverninnstillingene.

Slutten på LEAD: Kina med ansiktsgjenkjenning for pandaer

panda
Klart anerkjent: Dette er ikke en Fiat Panda (Foto: Wikipedia)

Kina er avhengige av ansiktsgjenkjenning – og ikke bare hos mennesker, men også på dyr. Kinesiske eksperter har utviklet en app som lar dem gjenkjenne og skille pandaer. Basert på 120.000 bilder og 10.000 videoer av gigantiske pandaer, skal dyrene nå identifiseres tydelig. Ansiktsgjenkjenningen skal ikke tjene spionering av dissidentpandaer, men fremme beskyttelse av arter. Med appen kan forskerne analysere dyrenes levekår og oppførsel bedre enn før, forklarer magasinet Quartz.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *