Daglig: Googles Game Revolution – det første blikket på kontrolleren

Googles spillrevolusjon: Det første blikket på kontrolleren

Stadia kontroller
Googles nye kontroller hjelper spillere via Assistant (Foto: Google)

«Fremtiden for å spille er ikke en boks.» Med dette sveipet på Xbox og PlayStation markedsfører Google sin nye spillstrømming Stadia som LEAD presenterer i detalj her. En av nøkkelkomponentene i Stadia er Googles nye spillkontroller, som går helt nye veier sammenlignet med Microsoft, Sony eller Nintendo. Viktigste innovasjon: Kontrolleren kobles via WLAN direkte til Google-serverne. Dette er ment å redusere forsinkelser i behandlingen av spillerens innspill så mye som mulig. Fordi disse forsinkelsene er så langt det store uløste problemet med spillstrømming.

Flere ferske ideer: En spesiell «Capture Button» sender innspillingen av spillene direkte som et klipp til YouTube. Og med en annen knapp hjelper Google Assistant med stemmekommandoer i vanskelige situasjoner. Motto: «Ok, Google, hvordan kan jeg beseire denne sjefen?» Google Assi søker deretter på nettet etter en løsning, og etter noen sekunder tilbyr for eksempel en YouTube-opplæring. The Verge er overrasket etter en første hands-on: «Stadia-kontrolleren føles overraskende flott.» Stadia samarbeider også med alle andre nåværende kontrollører. Men Googles maskinvare skal gi den beste spillopplevelsen.

Hetero eller Homo: Endrer Netflix rekkefølgen på serier?

En Netflix-serie starter med den første episoden og slutter med den siste episoden. Det høres logisk ut – men endres nå. Fordi streamingtjenesten jobber med å tilpasse innhold for kundene. Og det inkluderer rekkefølgen på episodene. LGBTQ-aktivisten Lukas Thoms har nå tweetet at han hadde en episode om et lesbisk forhold som den første episoden av den nye animerte sci-fi-serien «Love, Death & Robots». I en heterofil venn var det i episode en mot «sterk heteroseksuell sex» borte.

Hans mistanker: «Netflix endrer rekkefølgen – avhengig av om den tror du er homofil eller rett.» Netflix benekter dette, men innrømmer at den nye serien kjører i fire forskjellige ordrer – visstnok rent tilfeldig. Dette fungerer bare i dette tilfellet, fordi i «Love, Death & Robots» står hver episode alene. For TechCrunch er det imidlertid klart at Netflix ønsker å skreddersy filmene og seriene mer og mer individuelt til brukerne – avhengig av hvordan kundene vurderer det på bakgrunn av deres tidligere sett innhold. TV som en delt opplevelse, der alle ser det samme på skjermen, ville bli alvorlig truet.

Vi har aldri hatt et show som Love, Death & Robots før, så vi prøver noe helt nytt: presentere fire forskjellige episoder. Etnisitet, eller seksuell identitet – info har vi ikke en gang i utgangspunktet.

– Netflix US (@netflix) 19. mars 2019

Apple: Ny iPod forventet i dag

I Pod Touch
Apples vandøde serie lever: I dag er en ny iPod touch kommet (Foto: Apple)

En nyhet hver dag – dette er tydeligvis Apples motto denne uken. Etter de nye iPadene på mandag og nye iMacs på tirsdag, forventer MacRumors-rusavhengige den forfallne oppdateringen av den gode gamle iPod touch. Apples eneste gjenværende iPod ble sist oppdatert i juli 2015. Med 4-tommers skjerm og A8-prosessor blir teknologien gammel. En nyere brikke, som A10 eller A11, og en større skjerm kan gjøre berøringen mer attraktiv som en relativt billig følgesvenn for spill eller netflixing. Av kostnadsgrunner gjenstår det åpenbart med den klassiske designen med hjemmeknappen. Den syvende generasjon iPod touch ville være en iPhone 7 eller 8 – bare uten telefon. Med dagens presentasjon ville Apple ha håndtert alle maskinvarenyhetene og kunne konsentrere seg om videostreaming og nyhetskiosk ved den kommende grunntonen på mandag.

Falt-Samsung: Det ser så ille ut i virkeligheten

På Mobile World Congress i slutten av februar i Barcelona skjermet Samsung sin første Galaxy Fold-brettesmartphone forsiktig fra nysgjerrige øyne. Det meste av tiden var det gjemt i et speilglassskap. En god måned før det annonserte salg i USA 26. april, har en hands-on video fra Vietnam nå dukket opp for første gang. Samsung har mange av enhetene sine laget der. Klippet bekrefter all frykten for observatørene i Barcelona. Midt i foldeskjermen kan du se en klar knekk. Fra en kontinuerlig, jevn skjerm kan ikke være noe spørsmål. Bloomberg ønsker også å vite at denne kninken er forsterket etter 10.000 åpninger så mye at Samsung da ønsker å tilby en gratis erstatning av skjermen. Med 50 åpninger per dag vil det bare være et godt halvt år. Opprinnelig hadde koreanerne kunngjort 200 000 stikkfrie åpninger. Siste håp fra Samsung-fansen: Galaxy Fold i videoen kan også være en pre-produksjonsmodell, og ikke sluttproduktet.

Angry Birds in AR: Hvilken Schweinderl vil gjerne ha?

The Angry Birds, legender fra begynnelsen av 2010-årene, har sine beste tider lenge bak. Men den trøblete finske utvikleren Rovio gir seg ikke og bringer en AR-versjon til iPhone. Android er i utgangspunktet utelatt. En video viser for første gang hvordan fuglene flyr gjennom stuen eller kontoret i «Angry Birds AR: Isle of Pigs» – og jakter på arkenemiene deres, grisene. Til og med virtuell snø skal falle på skjermen. Ulemper: Multiplayer-spill er i utgangspunktet ikke mulig ifølge CNET, AR-Birds forblir ensomme. Spillet blir utgitt til våren.

Slutten på LEAD: Toy Story 4 – denne traileren er for gråt

Egentlig ville Pixar avslutte Toy Story-sagaen etter den tredje filmen. Nå, 21. juni, kommer Toy Story 4 ut. Og den nå utgitte og veldig melankolske traileren viser at historien kunne ende trist. Woodys ondskapsfulle nye rival Forky tar kommandoen over barnehagen. Og gode gamle Woody innser at til og med leker må trekke seg en dag. Sniff.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *