Hvordan et nettverksarrangement blir en suksess

Det er ikke nok å invitere til en drink etter arbeid eller sette opp noen få grunnleggere med finansfolk – selv om noen hendelsesformater høres ut akkurat som dette. Såkalt «grunnleggerflørt» eller «roterende middager» er knyttet til et snev av speeddating: i tidsbegrensede samtalerunder deltar deltakerne roterende.

Åpne formater er foredrag etterfulgt av foredrag, workshops eller barcamp – åpne konferanser der emnet ikke er forhåndsbestemt, men bestemt av deltakerne.

Så mye for teorien, men hva du skal se etter når du organiserer en perfekt nettverksarrangement? LEAD snakket med Sandra Winkler, markedssjef Tyskland hos coworking-leverandøren Mindspace.

Temaet setter retningen

For det første er det ifølge Sandra Winkler viktig å definere en målgruppe eller tema for arrangementet. «Dette letter selve nettverksbyggingen, fordi deltakerne fra begynnelsen har likheter eller samtaleemner.»

Dessuten var sammenstillingen av gjestelisten avgjørende, fordi: «Emnet setter retningen før. Arrangementet skal i beste fall ikke kalles» Networking Night «, men en substantiell tittel å ha på seg. Kvaliteten på temaet gjør dermed mye av: Spennende høyttalere, eller deltakerne øker interessen. »

utstilling

Antall deltakere viser seg å være vanskelig: «Ofte kommer det i overmettet Berlin til en hastighet på 40 prosent. Dette er synd for arrangørene, og et tomt rom gjør ikke godt inntrykk. «Det er litt mer planleggingssikkerhet med en blanding av eksisterende kontakter, som ofte er mer pålitelige, og eksterne partier.

På nettverksarrangementene organisert av Mindspace i deres egne samarbeidsrom designet for slike arrangementer og workshops, er flere medlemmer av deres eget samfunn alltid til stede. «Derfor er et av tipsene mine å lage din egen gjesteliste. Man bør jobbe mot at omtrent 20 til 30 prosent av deltakerne er kjent for arrangørene. »

Du kan også være interessert i dette: 4 tips for vellykket nettverk

Nettverk Mindspace3
Plasseringen skal være lett for alle å nå, rommet skal være godt skiltet og – uunnværlig – være utstyrt med WLAN. (Bilde: Mindspace)

Godt vedlikeholdt cupolaer blant deltakerne

Og hva hvis ingen kommunikativ stemning oppstår? Spesielt i frontale forelesninger er overgangen til et tilfeldig nettverk noen ganger vanskelig. «Forebygging er det første budet her: Hvis arrangementet har et spesifikt motto, eller hvis det er en tale i begynnelsen, bør verten eller moderatoren inkludere deltakerne gjennom spørsmål.»

En annen metode er å bringe deltakerne sammen i en slags «blind date»: «Alle gjester får et merke i en viss farge, eller med et ord. Verten ber dem deretter komme sammen i gruppene sine og snakke om Ordet, eller bare introdusere hverandre. Samtalen kommer ikke naturlig, men den blir vanligvis godtatt og gjør det lettere å komme inn i den første samtalen. »

Du kan også være interessert i dette: Verdens første LGBT + «Business & Networking» -app

Plasseringen

Veldig viktig her er å tenke i utgangspunktet praktisk: Stedet skal være lett tilgjengelig for alle, rommet er godt skiltet og – uunnværlig – leveres med Wi-Fi. «Selv om alle skal snakke i den virkelige verden, er ingenting mer urovekkende enn når folk leter etter minutter etter en internettforbindelse,» sier Sandra Winkler.

Hvis beliggenheten er vakker, er det halve slaget. Betydning: dagslys, eller om kvelden en god utsikt og tilgang til frisk luft. Også et romskifte mellom forelesning og nettverk i et åpent miljø er bra. «Å bevege deg litt vil gjøre det lettere å blande deltakerne sammen.»

Den gylne regel

«Nettverksarrangementer er ikke salgsarrangementer!» Understreker Winkler. Målet bør alltid være å gi en lærerik og informativ hendelse der deltakerne tar nye kontakter og fremfor alt har det gøy.

Dette gjelder også tiden etter arrangementet, da mange arrangører ville prøve å markedsføre sine tjenester eller produkter. «Dette er like upassende rett etter hendelsen som i mellomtiden.»

I sine egne arrangementer legger hun i stedet vekt på kvalitetsledelse i form av en kort undersøkelse. Hvis du vil holde kontakten med de fremmøtte, bør du fokusere på godt innhold, sende bloggartikler som dypdykk om spesifikke temaer, svare på ubesvarte spørsmål og sende dem til deltakerne som inngjerdet innhold, som de bare kan se når de registrerer seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *