Hva gjør egentlig en leder for salgstransformasjon?

Navn: Orhan Dayioglu

Alder: 48

Stilling: Salgstransformasjonsleder

Utdanning: maskinteknikk (vitnemål)

Firma: Showpad

Hva gjør du?

Jeg har mye erfaring med å lukke det til tider små, til tider store gapet mellom markedsføring og salg. Det gjorde jeg allerede for 20 år siden, så å si, allerede «offline». I dag hjelper jeg som salgstransformasjonsleder selskaper med å identifisere denne grøfta og skape merverdi med den strategiske disiplinen om salgsinnsats og nye digitale muligheter.

Som et samarbeidsverktøy bringer Sales Enablement mennesker og ressurser sammen for å tilby innhold, trening og coaching til salgsrepresentanter i kundekontakt på en måte som er i tråd med kundereisen. For eksempel når det gjelder å hjelpe markedsføringskolleger med å gjøre kommunikasjonsaktivitetene sine vellykkede også i salg. Eller mer konkret med økningen i produktiviteten i salgsarbeidet, hvis forberedelsene til kundemøter kan optimaliseres eller hvis konverteringsfrekvensen skal økes etter en kundediskusjon.

Resultatet er alltid et kvantesprang i den felles salgsytelsen til markedsføring og salg.

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Jeg implementerte et salgsprogram på kundesiden til min gamle arbeidsgiver ZEISS og oppdaget at i tillegg til et godt digitalt verktøy, er endringsledelse det som teller mest. Digitalisering i salg betyr også alltid å endre tradisjonelle måter å oppføre seg på en bærekraftig måte.

utstilling

Hvilken funksjon hjelper deg mest i hverdagen din? Hvorfor?

Med min digitaliserings- og ledererfaring fungerer jeg som formidler for den digitale transformasjonen og en kundesentrert kundereise. For for at transformasjon skal forstås og aksepteres som en mulighet, er det fortsatt et enormt behov for meklingsferdigheter.

Beskriv så tydelig som mulig et prosjekt som har imponert deg spesielt

Dette var vårt første tyske prosjekt i 2015, fordi Showpad opprinnelig er fra Belgia. Min tidligere partner og jeg hadde rapportert administrerende direktør for Gottwald Hydraulik fra Bremen til Sales Enablement. Han syntes det var så bra at han ønsket å bli vår første kunde.

På veldig kort tid introduserte Gottwald ikke bare vår salgsabonnementplattform, men for første gang noensinne brukte nettbrett med suksess i salg. Ganske mye forandring på en gang. Selv i dag, fire år senere, er Gottwald en fremvisningskunde som som handelsmann plasserer mange store merkevarer som Henkel eller Bosch Rexroth i markedet for fremtiden.

Hva er viktigst for deg om jobben din? Hva er det morsomste?

Vi baner ny grunn sammen med de fleste av våre kunder. Godkjennes salgsaktivering? Overbevise innholdet? Hvordan reagerer kundene? Hva sier toppledelsen? Dette er en utfordrende vei, som også er en risiko for beslutningstakere på kundesiden. Jeg synes øyeblikket veldig fint når vi ser sammen med kundene etter et startet prosjekt og får signalet om at det var en god beslutning å gå denne veien sammen.

Jobben min er uunnværlig fordi …

… kunden har fullstendig endret spillereglene for distribusjon takket være mulighetene til Internett de siste ti årene. I det siste var selgeren ofte på den lengre spaken, i dag har effektforholdet snudd fullstendig. Kunder er mye mer krevende og informerte, og har ofte en rekke valg for det samme produktet eller tjenesten.

Innholdet som er tilgjengelig for produktet, handleopplevelsen og salgsrepresentanten som får tillit gjennom markedsinnsikt er viktigere enn noen gang for å holde kundedialogen på nivå og holde den maktstrukturen i balanse. Salgstransformasjon og salgsaktivering skaper de rette forutsetningene for vellykket salg i den digitale tidsalderen.

Hvis du ikke var leder for salgstransformasjon, hva ville du være?

Hmmm, kanskje arkitekt. Jeg er spent på å se et prosjekt fra mange forskjellige vinkler sammen med mange interessenter. Målet mitt er å anerkjenne dypere behov, noen ganger til og med å forene opprinnelig tilsynelatende motstridende ønsker og til slutt å oversette disse forventningene til et håndgripelig helhetsprosjekt.

Også interessant: Hva betyr … et sjef for forsikring?

Ctab Cover Content Image

Fremtiden for å jobbe!

Alle kan byttes ut. Eller ikke? Bedrifter må tenke nytt. LEAD Bookazine 1/2019 viser saker for vellykket arbeidsgivermerke og hvordan karriere nettverk hjelper dem å bli sett på jobben. Også i magasinet: en guide for vellykket SEO og valg av riktig influencer.

Bestill nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *