«Instagram har blitt mer kommersielt»

LED: Thomas, hvor lenge har du vært på Instagram? Hva var din første motivasjon for å starte kontoen?

Thomas Kakareko: Jeg har vært på Instagram siden 2010, nærmere bestemt siden november. På den tiden hadde Instagram eksistert i en måned. Det var ingen konkret motivasjon for meg da. Jeg hørte ved et uhell på et Instagram-innlegg og ville bare prøve det. Inntil da har jeg ikke fått noen erfaring innen fotografering og har ikke prøvd meg som innholdsskapere.

Lær mer om influencer-markedsføring i den siste utgaven av LEAD magazine 01/19, som du også kan bestille online.

LEAD: Si meg, hvordan brukte du Instagram i begynnelsen, hvordan er det i dag?

Thomas: Jeg la raskt merke til at mange reklamer var aktive i dette nettverket og byttet ut bilder etter jobb. Takket være gjensidig tilbakemelding kunne jeg raskt forbedre meg som fotograf, og fordi samfunnet i utgangspunktet ikke hadde mange medlemmer, klarte jeg raskt å få kontakt med mange mennesker. Jeg begynte å utvikle min egen stil. I begynnelsen var fokuset mitt på gatefotografering i svart-hvitt, og jeg tok alle bildene med telefonen min. Jeg har fulgt denne stilen i mange år og vokste med nettverket.

utstilling

Jeg innså de første kampanjene med forskjellige selskaper i 2012. Samme år grunnla jeg det sosiale mediebyrået visumate med to venner, som gjorde et navn for seg fremfor alt med Instagram-markedsføring i det tyske markedet. I dag bruker jeg nettverket til å dele mine private bilder og for å inngå mer spennende samarbeid med interessante partnere. Stilen min er mer urbant landskap i disse dager. Men jeg liker fremdeles å lage portretter.

 • Thomas K Instagrammer The First Hour2
  Foto: Thomas Kakareko
 • Thomas K Dsc4575
  Foto: Thomas Kakareko
 • Kakareko Thomas5
  Foto: Thomas Kakareko
 • Kakareko Thomas2
  Foto: Thomas Kakareko
 • Thomas K 9682 C539 4132 4232 8 Ff5 8 C09 C7 B6402 B
  Foto: Thomas Kakareko

LED: Selvfølgelig var introduksjonen av algoritmen også et sentralt vendepunkt: hvordan vurderte du dynamikken på plattformendringen gjennom årene?

Thomas: Totalt sett kan det sies at Instagram har blitt mer kommersielt. Fra den kreative plattformen har nettverket utviklet seg til en virksomhet på flere milliarder dollar og et nytt reklamemedium. Selv med anskaffelsen av Facebook, kunne du se i hvilken retning ting beveger seg. Om Instagram-algoritmen er dårlig eller god avhenger av dine egne forventninger. Men faktum er at Instagram har endret seg i løpet av kommersialiseringen. Likes og engasjement har blitt viktigere.

Du kan også være interessert i dette: De vanligste ryktene om Instagram

LED: Hvordan gjorde disse endringene i nettverket at det fungerte?

Det er visse mønstre som brukerne bruker for å presse kontoene sine. Det er en tendens til å optimalisere og tilpasse seg velprøvde konsepter, noe som gjør at mange kontoer ser like ut. Det er flere og flere påvirkere, og markedet for det har blitt stort.

Da jeg begynte å jobbe med merker, eksisterte ikke det begrepet engang. I dag ønsker tenåringer å bli påvirkere og spore hver dag hva de store stjernene i scenen promoterer. At mange mennesker presser regnskapene sine med kunstig engasjement, er markedet skadet. Mange selskaper kan ikke lenger skille om det er sunn vekst, eller om brukeren har like-bots om natten. Her har byråene og selskapene en plikt til å se nærmere på regnskapet og å tenke nøye gjennom hvem de stoler på, for til slutt representerer Content Creator alltid merkevaren.

Enkelte kvalitetsstandarder må overholdes, og kunstnere som ikke jobber ærlig, må ikke gis en plattform. Heldigvis er Instagram desidert mot enhver forsøk på manipulering.

LED: Hvilke triks for rekkevidde, engasjement osv. Bruker påvirkere? Hvilke bruker du selv, og hva nekter du?

Thomas: Det er vanskelig å si hva triks handler om å legge til nye hver dag og endre nettverket hver dag. Algoritmen justeres regelmessig, oppdateringer importeres og nye funksjoner introduseres. Personlig bruker jeg ikke triks. Etter mange års bruk kjenner jeg samfunnet mitt veldig godt og vet hvilket innhold som blir godt mottatt. Jeg bruker ofte historiefunksjonen for å påpeke nye innlegg og fremdeles bruker gammeldagse hashtags. Korrekt anvendt kan de føre til betydelig økning i rekkevidde.

LED: Kan du navngi merkevarer du har lagt merke til med spesielt nyskapende Influencer Marketing?

Thomas: ASOS gjør en god jobb med temaet etter min mening. De har sine egne ASOS-influencere og bringer produktene sine nærmere kundene gjennom disse talentene. Disse påvirkere har vanligvis fortsatt en privat (hoved) konto og driver i tillegg en ASOS-konto. Et annet eksempel som jeg allerede har jobbet for meg selv, er Deutsche Welle med kontoen deres @dw_stories. De driver ikke med påvirkermarkedsføring i klassisk forstand, men de bruker rekkevidden til fotografene. Det er hyggelig å se at influencer-markedsføring kan gjøres bra på et ikke-kommersielt nivå med noen «tyngre» emner.

Du kan også være interessert i dette: «Du må skille mellom Instagram-brukere med mange følgere og virkelige påvirkere»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *