Business Travel 2.0: Slik er online generasjonen på farten

Forretningsreiser i dag ser veldig annerledes ut enn for ti år siden: Millennials vet nøyaktig hva de vil ha. Du foretrekker å bestille hotell, fly, togreise eller leiebiler online på plattformer som Booking.com, Airbnb eller Expedia i stedet for å overlate det til kolleger fra reiseledelse eller reisebyråer. Dette gjør bookingsvanene i selskaper opp ned og former fremtiden for forretningsreiser.

Business Traveler 2.0 – det er slik online generasjon reiser

For en ungdom er en god balanse mellom arbeidsliv viktigere enn for eldre mennesker, ifølge en studie av Ernst & Young-konsulentvirksomhet. Millennials foretrekker ofte fleksibel arbeidstid. Forretningsreiser blir sett på som en anerkjennelse og mulighet til å få nye opplevelser som beriker ikke bare jobben deres, men også deres liv.

Når du reiser, kan de utvide sitt personlige nettverk på forskjellige steder internasjonalt og noen ganger kombinere forretningsreiser med ferieopphold – Bleisuretravel.

De vet hvor og hvordan de foretrekker å bestille hotell og flyreiser som best oppfyller deres behov. For forretninger eller for fornøyelse foretrekker de nettsteder med prissammenligning og kan velge inspirerende opplevelser på reisemålet fremfor luksus på Grand Hotel.

utstilling

Du kan også være interessert i dette: 5 Mobile sikkerhetstips mens du er på farten

Kostnadskontroll og effektivitet: Det er det selskaper trenger

Imidlertid stemmer dette ofte ikke med ideene til de som bryr seg om ledelse av forretningsreiser. Forretningsreiseledere står overfor helt andre utfordringer.

Ettersom reisekostnader ofte er den nest største utgiftsposten etter lønn, sørger de for at ansatte ikke bryter reisebudsjettene og overholder foreskrevne retningslinjer. De ønsker å minimere tid og utgifter ved bestilling, og ta vare på forretningsreisendes tilfredshet. I tillegg til å minimere kostnader, er effektivitet og klarhet høyt på dagsordenen for styring av forretningsreiser.

For dyre og kompliserte prosesser

Men mange interne plattformer for bestilling av forretningsreiser er alt annet enn klare. De er kompliserte og har vanligvis et begrenset utvalg av tilbud som også er altfor dyre. Konsekvensen: ansatte foretrekker å bestille forretningsreiser selv på portaler som Booking.com eller Airbnb. De betaler først med det personlige kredittkortet, så må på forhånd og få pengene tilbake. På samme måte kan de også ignorere selskapets reisepolitikk.

Hvis bookingen foretas av noen andre, er den bedre i samsvar med retningslinjene og budsjettet, men det skaper en uendelig rekke e-postmeldinger og telefonsamtaler for å koordinere all informasjon med den reisende. Dette koster tid og nerver, som ansatte foretrekker å bruke til sin faktiske jobb. Til syvende og sist vil reiseledere og overholdelsesansvarlige faktisk ha de samme tingene de ansatte gjør: spare tid (eller penger) og holde det enkelt.

Du kan også være interessert i dette: En VR-drøm om første klasse

Strategier for moderne forretningsreiser

Så hvordan kan vanene, ønsker og forventninger fra online generasjonen forenes med kravene og retningslinjene til selskapet på den ene siden? Moderne forretningsreiser ledelse trenger en teknisk smart løsning.

En sentral plattform som lar alle ansatte planlegge og bestille forretningsreiser – fra hvor som helst og når som helst. Følgende krav må være oppfylt:

1. Fleksibilitet

For å oppmuntre unge til å bestille i selskapets policyer, må bookingen være enkel og morsom. Dette er mulig ved å bestille forretningsreise foran TV-en om kvelden. En mobil løsning har også fordelen at alle dokumenter er raskt tilgjengelige og kan gjøres mens du er på farten fra endringer.

Dette er spesielt viktig på bakgrunn av at fly og tog ofte mislykkes. Komplettert av en personlig tjeneste, som overtar ombookingen i en nødsituasjon, synker stressnivået enormt. Så ansatte er forberedt på forretningsreise og alle eventualiteter.

2. Gi stort utvalg av leverandører

For at forretningsreisende kan bestille nøyaktig hvor deres preferanser er og hvor de er kjent, må de ha et bredt spekter av tjenester til rådighet. Det er ikke nok å ha bare noen få utvalgte reiseleverandører i systemporteføljen. For stor er risikoen for at de ansatte unngår og booker igjen på egenhånd.

De som finner sine favorittmerker for hotell, fly, tog, leiligheter, biler på selskapets forretningsreisesportal og kan bestille dem der uten sitt eget kredittkort, har ingen grunn til å organisere forretningsreiser andre steder. Bedrifter som lar de ansatte bestille ikke bare hos klassiske forretningsreiser, men også hos økonomi og lavprisselskaper, kan også redusere reisekostnadene betydelig.

3. Sørg for å overholde reisepolitikken

Til tross for det store utvalget av alternativer, kan ledere sette reisepolitikk i systemet og filtrere tilbudene som ikke overholder samsvar. På denne måten kan overholdelsen av dem – strengt eller mindre strengt – implementeres automatisk, uten at noen ansatte bevisst må håndtere dem eller slå dem opp et eller annet sted.

Regler implementert i en prosess sikrer at alt som kan legges ut er tillatt. Det er ingen tidkrevende spørsmål på grå områder, og enda viktigere er det ingen brudd på ubevisst samsvar. I tilfeller der reiser er kostbar, for internasjonale eller veldig kortvarige turer, for eksempel, kan godkjenningsprosesser lagres i et tilsvarende system, noe som gjør den tidkrevende e-postkommunikasjonen overflødig.

4. En mobil plattform for booking, regnskap og rapportering

Bruk av en sentral plattform for styring av forretningsreiser er verdt, fremfor alt fordi den ikke bare støtter reiseplanlegging og booking av ansatte, men også gjør alle nedstrømsprosesser i selskapet mer effektive: I stedet for et stort antall fakturaer fra forskjellige tilbydere fra flere ansatte I regnskapsavdelingen er alle reiseregninger lokalisert på en sentral plattform på ett sted, som også kan brukes til å organisere betalingen, slik at kostnadene for tildeling av regnskap og refusjonsprosessene faller betydelig.

Du kan også være interessert i dette: Å knekke «koden til tenåringer»

God forretningsadministrasjon er et aktivum for alle

Så god forretningsreisehåndtering kan betjene begge – unge, generasjoner på nettet som ønsker å planlegge og bestille egne forretningsreiser – og de ansvarlige som må ta hensyn og håndheve retningslinjer.

Om forfatteren: Siden begynnelsen av 2019 har Eugen Triebelhorn hatt ansvaret for å styre Tysklands TravelPerk-virksomhet i Tyskland. Selskapet tilbyr en lederplattform for booking, planlegging og styring av forretningsreiser. Eugen Triebelhorn bringer flere års erfaring innen B2B forretningsutvikling av forskjellige nystartede selskaper.

Bly 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 deksel

Moderne arbeid – nå og i fremtiden!

Fagfolk har valget i dag. Arbeidsgiveren har derfor mye å tilby. Den nåværende LEAD Bookazine 2/2019 viser tilfeller for vellykket arbeidsgivermerke og muligheter for å rekruttere selv topptalenter. Også i magasinet: Bruk et lederprogram for å utvikle morgendagens ledere selv!

Bla nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *